Nå kan du bruke telefonen som babycall!

(Innlegg skrevet i samarbeid med Philips Avent)

Jeg innser at jeg er litt gammeldags, fordi jeg har tenkt at min gamle, arvede babycall fra ca jernalderen fungerer helt topp. En god gammeldags mikrofon i én boks, og en annen med høytaler og et grønt lys som spraker litt når babyen gir en lyd. Hvor mange fancy gadgets må man ha, liksom. Dette gamle øket fungerer jo helt topp.

Vel, det trodde jeg helt til jeg logget meg på år 2015.

Hallo, fremtiden. Nå kan vi ikke bare høre et sprøtt knas i en høytaler når babyen våkner fra sin skjønnhetssøvn. Nå kan vi se dem live på telefonen. I høy oppløsning. Med nattekamera. Fra andre siden av verden, om man vil se litt på søtnosen sin fra Langvekkistan!

Mannen var den som hadde gnagd gjentatte ganger om hvorfor ikke noen i disse APP-tider har funnet opp en babycall-app som viser babyen på telefonen der man får signal fra WIFI i stedet for det innebygde signalet som bare rekker så og så langt. Plutselig fikk han akkurat det han ønsket seg!

Så selv om jeg først hadde lunken interesse for konseptet, så ble jeg fort kjent med denne skjermen som hadde en liten sovende godklump på - og så ble plutselig den gamle babycallen veldig gammel... Denne nye og lure saken kunne jeg ta med meg rundt i leiligheten og  sitte på hjemmekontoret mitt og spille musikk høyere enn jeg til vanlig kan, siden jeg da ikke hører når hun våkner igjen. Kan også la appen være inaktiv, men å la den si fra når den registrerer at Micki våkner. Da sender den meg en melding og "våkner" igjen.

Og om Micki skulle finne på å være litt ekstra søt og snusk i øyeblikket, kan jeg også ta bilde av henne der hun sover søtt. Bare å trykke på fotoknappen og så lagres bildet i kamerarullen. 

Og så ser man om hun har våknet skikkelig eller om hun bare babler litt i søvne og faller til ro igjen.

 

Pappaen har forresten tatt fullstendig over leggerutinene og har stålkontroll på å få henne til å bli mett, trøtt og glad. 

Her fyrer vi opp en ekstra flaske melk rett før leggetid - og gjør henne stappmett. På kun ETT døgn gikk jeg fra å våkne hver 2. time for å amme - til å sove natten gjennom og ikke bli vekket mer enn toppen én gang. Det er så nydelig at kun slitne småbarnsforeldre forstår HVOR nydelig det er...

Babycallen kommer fra Philips Avent og kan kjøpes flere plasser, for eksempel her på Elkjøp. 

*Superpappaen må du dessverre finne selv. ;-) 

5 kommentarer

Marielle Bratthammer

06.12.2015 kl.12:48

Det så ut til å være en hendig liten sak! Ehm, babycallen altså! Ikke pappaen, sikkert hendig han også men det skal ikke jeg legge meg inn på :p

Dessverre finnes det ingen sovende nurk her i huset, det finnes faktisk ingen nurk. Kanskje jeg skal sette opp babycall på hunden? :)

Fride

06.12.2015 kl.21:43

For en genial liten sak! Kan ikke du skrive litt om hvordan dere knakk koden med leggingen? Jeg våkner også hver andre time for å amme min 4 måneder gamle datter, så en hel natt med uavbrutt søvn høres helt himmelsk ut! :)

Jane

08.12.2015 kl.23:21

Hei! Dette så jo smart ut! Må prøve den babycallen😊 vi har baby på samme alder.(4mnd )leste faktisk om fødselen din rett før min😉 jeg våkner også annenhver time for amming. Når på kvelden gir dere flaske? Høres helt fantastisk ut å sove en hel natt...🌛👏👏👏

Inspirato.blogg.no

09.12.2015 kl.01:17

Fride: Cluet her var tydeligvis at jeg må ha hatt for lite melk om kvelden. Hun drikker seg ikke veldig mett og våkner derfor opp for å få påfyll... Gang på gang. Så startet vi å gi flaske rett før leggetid (enten pumpet melk eller erstatning) og plutselig -pang- sov hun flatt gjennom hele natten i vognen sin. Aner ikke hva som skjedde, men hun trollsover mett og god. De første nettene måtte jeg stå opp og sjekke på henne og at hun har puls! :-)

Inspirato.blogg.no

09.12.2015 kl.01:20

Jane: Oi, så gøy! Bra timing ;-) Nå har vi akkurat begynt med litt grøt på kvelden som jeg gjerne gir henne når jeg uansett har litt mindre melk. Gjerne i 8/9-tiden. Så ammer jeg litt for syns skyld i 9/10-tiden men det er gjerne litt i minste laget. Rett før leggetid rundt midnatt får hun en flaske melk (det blir oftere og oftere erstatning nå) og så legger vi henne etterpå :-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits