Hvem trenger underholdning når man har barn

"Hva kan skje på 5 minutter med 3 barn", burde dette innlegget egentlig hete. 

Vi sitter rundt kjøkkenbordet og spiser kvelds sammen med våre naboer og gode venner som også har to barn. Her sitter nå tre barn på 3, 4 og 6 år som er iført pysjamaser i ulike farger. Alle har de badet og gjort seg klare for leggetid etter kveldsmaten. Vi har akkurat tømt en fiskeform og det ligger smuler av baguetter rundt på hele bordet.

Barna har bedt så pent om å få lage smoothie og hjulpet til med frosne bær i blenderen. De har klatret på stolene og bidratt med hjelpsomme hender og spørsmål.

Hvorfor har du yoghurt i smoothien? Hvorfor er bringebærene frosne? Kan jeg åpne flere poser? Hvorfor er disse sugerørene så lange? Oi, går det bra at jeg sølte litt juice i skuffen?

Småtrollene setter seg pent på sine respektive stolseter og angriper smoothien med et grønt, avklippet sugerør. De slurper og koser seg, så mye at de helt glemmer å snakke. Max lener seg ekstra langt inn for å få tak i den aller siste slurken. Han vipper på stolen og strekker seg innover bordet... litt til, litt til.... Og stolen mister balansen. Vi ser i sidesynet en liten skapning som forsvinner av setet og går i gulvet med et brak. Igjen står smoothieglasset og vipper. Aaaaaaaaau! Hører vi fra gulvet og pappaen løper til unnsetning og plukker opp armer og ben og en misfornøyd underleppe som stikker ut. Jeg har sett dette (opp til flere ganger) før og tar det hele med knusende ro. Far og sønn inspiserer skadeomfang på kjøkkenbenken og konkluderer med at alt gikk greit.

I dét han setter seg tilbake på plassen sin, klirrer det i smoothieglass nummer to. Et vått klask kan høres fra under bordet, etterfulgt av et sjokkert (og iskaldt) gisp. 6-åringen i heldekkende blå pysjamas har med ett heldekkende blå pysjamas ...med store rosarøde (og veldig kalde) flekker. Det er smoothie i lomma. Smoothie på låret. Ned langs hele leggen. Knuste bær i treplankene, under stolen og mellom tærne. Smoothie i hele verden! Det drypper fra spisebordet og vi tørker opp etter beste evne og skyller tærne hans under springen før vi vrenger av pysjen og forsøker kle på en ny. 

I mellomtiden har treåringen forsvunnet fra stua. Han står og nynner inne på do. Vi tørker fremdeles smoothie og ser om leppa til Max kanskje hovnet litt opp, i det vi kan høre aktiviteter ute i gangen. Han titter morskt på seg selv og gjør stemmen sin stor og skummel. Trekker pusten og brøler: "Velkommen til ....nakenbyen....!!" En tett bygd superhelt helt uten en tråd står og fornøyd helspeiler seg. Han hopper bestemt inn i stua, med armen rett opp, på ekte supermannvis. "Jeg æj kaptein Ameeeeeeeejika!!" er hans signaturbrøl. Han klatrer opp på stolen, splitter naken og fornøyd drikker opp smoothien sin mens vi titter på en liten rumpestump som danser rundt. Stemningen er på topp. 

Alle voksne blir sittende og le, tørke tårer og bare se på sirkuset.

Hva underholdt oss før vi fikk barn, egentlig?? 2 kommentarer

Maria

24.11.2015 kl.20:10

Åh! Eg må le! Også så koselig beskrivelse av det heile! :D

cuskima

24.11.2015 kl.22:21

eg VET hva eg gjorde før eg fikk barn.........

men eg dauer av latter av denne da, herlighet for en situasjon....helt fabelaktig :D

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits