Smarte løsninger for små barnerom

(Inneholder produktplassering)

Da vi lagde ny romløsning her hjemme, prioriterte vi store, åpne rom der vi skulle oppholde oss mesteparten av tiden og heller mindre plass til soverommene. Man trenger jo tross alt ikke masse gulvplass for å ligge i ro i en seng. Lekerom har vi i etasjen under - der det er massevis av plass både til å rulle rundt på gulvet og å oppbevare alle lekene. Her inne på det aller minste rommet, barnerommet - er er det svært få kvadratmeter, men plass til mye lurt likevel.

Utfordringen er å innrede et lite barnerom som likevel skal fungere praktisk og føles koselig og godt å sove på, både for en baby og for en fireåring. Vi har sånn visuelt sett prioritert et rom som er skrellet for elefanttapeter, klassisk lyseblå/rosa-maling og Lynet McQueen-gardiner.

Ved å ikke permanent prege rommet med Disneyinfernoet man finner overalt ellers, kan det også brukes som ekstra gjesterom om man skulle få behov for det. Rommet er lite og bør kanskje helst være lyst. Vi har malt det helt hvitt (Flügger "Chi"), men med to fargevegger der den ene er dus blågrønn og den andre i sort tavlemaling som man kan endre motivene på så ofte man vil. For tiden går det i ord og bokstaver siden lesekoden ble knekt denne sommeren.

Her er våre favoritter til barnerommet:

  • Sprinkelseng som kan justeres i høyden, slik at nå som babyen er liten og ikke så mobil, kan vi lettere plukke henne opp fra sengen uten å måtte bøye oss heeelt ned i sengen og belaste ryggen mer enn man må. Ved å bare justere ned sengen når hun lærer seg å stå/gå, kan vi bruke denne sengen til hun blir minst to år - og det er jo praktisk. 

  • Hems. Her oppe kan vi ha enten enkeltmadrass eller dobbelmadrass om vi skal få masse gjester eller Max blir stor nok til å få overnattingsbesøk fra venner. Akkurat nå er den ikke i daglig bruk, siden vi fremdeles mangler glassfasade/rekkverk for sikkerhet. Vi bruker den som en liten lese/kosekrok inntil videre. Barn liker veldig godt sånne små "huler" de kan krølle seg sammen i og lage kosestund / drømme seg vekk. Og totalt sett - om vi utnytter ALL plass på barnerommet, har vi faktisk soveplass til 4 voksne og ett barn. Ganske utrolig hva man får plass til om man ønsker å utnytte hver eneste centimeter! 

  • Barneseng som er i ordinær lengde med lagringsplass under. (Bare tull med sånne korte barnesenger de vokser ut av på et par år uansett - etter de har lært seg å ikke trille ut av sengen) Denne sengen er fra IKEA og er den lureste jeg har vært borti! Den har BÅDE skuffer for to madrasser, slik at om jeg drar ut det innerste "leddet" kommer det ut sengebunn som da rommer TO madrasser - og vips vi har en dobbelseng. Drar du kun i skuffene, finner du klærne til Max som ikke bare oppbevares på en lur måte som ikke krever ekstra møbler - men de er også i hans høyde slik at han klarer å hente klærne selv om morgenen. 

  • Oppbevaringskurver på veggen som kan hektes av og på veggmonterte knotter. Disse kjøpte jeg på Kremmerhuset for noen år siden, så de er sikkert ikke i salg lengre - men tilsvarende løsninger er ganske enkelt genialt for å kjapt rydde vekk smårotet som bare ligger og slenger, være seg legofigurer, kongler eller små figurer som Pappa gjerne tråkker på i mørket når han forsøker å være stille og diskrét men ender opp med å banne og sparke rundt de søte små som sover intetanende om sin fars legofadeser og verkende føtter.

  • En (i utgangspunktet tom) avlastningshylle over sengen (gjerne i samme farge som veggen) som man kan sette babycall, flasker, kluter og andre babygreier på om natten sånn at man har det lett tilgjengelig når man svimer inn i mørket og ikke har verken hode eller belysning til å begynne å lete rundt i rommet etter smokken som forsvant eller gulpekluten eller hva det måtte være. Og under hyllen:
  • En lang vegghengt stang med kroker på der man kan henge litt saker og ting. En liten babyleke, bamsen som spiller en sang, badekåpen eller uroen.

  • Vegghengt stellebord! Det sparer deg minst én kvadratmeter, da de vanlige møblene både tar opp enormt med plass og spiser opp gulvet. Støvete blir det også. Dette er superplassbesparende! Skrudd det heller opp på veggen sånn som man ofte ser dem på kafé. Det forsvinner nesten helt i rommet når det ikke er i bruk. Under har vi en liten søppelbøtte med lokk og i naborommet finnes det gjestetoalett med vask. Ellers tar vi bading og "krisesituasjonene" nede på hovedbadet. Fnis. 

....Lurt?! (Stellebordet og sprinkelsengen kommer for øvrig levert sammen som et pakketilbud fra Jollyroom.no)

  • Favorittbamsen må alltid være fremme. Aldri ryddet bort. Har man faste sovekamerater helt fra starten av, er det lettere å få dem til å sove i en ny seng ved å ta med tryggheten dit også. Micki har vel strengt tatt ingen "favoritter" enda, men hun har fått en veldig fin en i gave som kanskje kan bli det på sikt :-)

Er så godt når sengen blir en trygg og deilig plass å være.

  • Fargerike detaljer som kan endres så ofte man vil. Det kan være vimpler, puter, figurer eller andre ting. Jeg er litt allergisk mot å permanent gjøre rommet til en lekehule som ser ut som en forlatt barnehage når barnet flytter rom senere.

Plakaten av Kræsj Pink er Max veldig stolt over at jeg har laget. Han forteller det til alle, og synes den er ganske fin.

Er også veldig glad i skulpturelle lamper, de gjør liksom hele rommet! Denne kommer fra svenske Watt&Veke.

Det finnes veldig få ting som er bedre enn varme, gode, glade små babyer som pludrer og har det godt i sengen sin :-)

Hva er dine aller beste barneromtips??

 

PS: Jeg er ikke bare på barnerommet.  Instagram: @inspirato.no & @emmeselle  /// Facebook /// Nettbutikk (Bloggleser? Få -10% rabatt ved å bruke koden INSPIRATO)

7 kommentarer

Silje Moen

11.11.2015 kl.14:51

så fint!

Cecilie

11.11.2015 kl.16:28

Snakk om å finne gode løsninger i forhold til plassen. Veldig inspirerende å se barnerom som ikke er så typiske. Spørs om ikke jeg må gjøre om litt i barnerommene hos oss også.

Inspirato.blogg.no

11.11.2015 kl.21:25

Cecilie: Takk for det! Det er fint å skille av soveplass og lekeplass, lettere å rengjøre/sortere/finne fram til av både oss voksne og de små. Tidligere var det helt kaos her med leker og klær og rot overalt. (Greit å i alle fall ha én rotfri sone der sengen vises!) :-)

Inspirato.blogg.no

11.11.2015 kl.21:25

Silje Moen: Tusen takk!

Avdeling Holt/ Anja Holt

12.11.2015 kl.12:14

Det så veldig flott ut, og ja til å dele mellom å sove og leke!

Linusen

13.11.2015 kl.11:31

Utrolig fint rom! Praktisk også.. Nydelig😍 Men hva gjør dere når ungene vil ha egne rom? Regner med max ikke alltid vil dele med lillesøss? Dere har sikkert det klart, jeg som er nyskjerrig! 🙈 Bloggen din er best og jeg sluker alt du skriver🙊

Ha en fin dag videre søta!!

Inspirato.blogg.no

13.11.2015 kl.12:13

Linusen: Takk skal du ha! Etterhvert kommer vi til å gjøre gjesterommet om til barnerom, men akkurat nå synes vi det er greit å ha begge deler. Om Max vil ha litt fred går han bare og legger seg i dobbeltsengen der inne som alltid står oppredd. Det er litt deilig. Vi har jevnlig gjester, så det er greit å ha et sånt rom også :-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits