Praktisk adventskalender

Er det ikke slik at det er mødre som på det jevne tar seg av husholdningens gaveinnkjøp? 

Det være seg vertinnegaven i middagen, barnebursdagen, kompisens lansering av ett eller annet, julegavestabelen, fotograferingen av de små til familien, etc etc....? Hadde jeg sluppet fri mannen her i huset hadde samtlige mottatt en stor flaske whisky og et klapp på skulderen.

Derfor tar jeg ofte på meg ansvaret med å kjøpe inn de gavene som skal gies vekk her til gards. Det siste prosjektet er adventskalenderen til Max (4) som snart skal klargjøres. Man kan si mye småkritisk om kalendertradisjoner og forbrukersamfunn osv. og jeg kan si meg enig i veldig mye. MEN - det er lov å løse kalendergreiene på en måte som både pleaser barnets gaveglede, julestemning og spenning mot julaften - uten å bare kjapt og greit fylle en kalender med bare en hel masse lekeræl som ligger i lekekassa dagen etterpå.

Jeg velger bort godterikalenderen. Jeg er ikke så fan av å gjøre godterier til belønning og gjenstand for spenning og jippi-stemning. Vi har et ganske avslappet forhold til godteri og barn, han får for all del spise det og det står fremme hos oss stadig vekk. Vi er absolutt ikke fanatiske, men vi forsøker bevisst å ikke gjøre det til en hurragreie som vi foreldre jager opp stemningen rundt. Han opplever ikke at vi bruker det verken som belønning eller en standard "kosegreie" som må være fremme for at vi skal ha det trivelig sammen. Derfor ønsker jeg å ikke gi sukker som gave, men heller vise at det er en normal (men liten) del av vårt kosthold som man kan spise litt av - når det passer. Uten at det er noen big deal. 

Derfor blir Max i år rett og slett rundlurt til å tro at han får masse ekstra greier, mens han egentlig får alle de praktiske tingene han egentlig hadde fått uansett nå gjennom vinteren. Derfor synes jeg det fineste er om man egentlig bare kjøper akkurat det man ellers ville ha kjøpt til barnet av forbruksvarer, men bruker litt ekstra tid og energi på å finne de mest spennende variantene, sånn sett gjennom barnets glorete og fargerike øyne. (Feks. kule, grønne monstersokker i stedet for vanlige svarte fra Lindex) 

Derfor har jeg forsøkt å finne det han trenger fremover, men i de utgavene han gjerne ville ha valgt selv. Det ble ikke klassiske og rene farger, for å si det sånn :-) Den eneste helt "upraktiske og unyttige" gaven er et legosett som han kan slå ihjel tid med på julaften. 

Minions-hansker og brannbiltruse?! Woho! Garantert topp stemning.

Emoji-pysjamas med bæsj og romvesen? Jadda! (Egentlig kjenner jeg at JEG har litt lyst på denne....)

I tillegg til forbruksvarene er det fint med opplevelser og å gi bort fokus på tid sammen. At man kjøper en symbolsk gjenstand som viser hva den "egentlige gaven" er. Eks. kinobriller til 3d-film. Men det trenger ikke være ting som koster mye heller, men sånn som "bake ting sammen" 

Derfor får han også følgende "aktivitetsgaver":

Tegnesaker og pennal delt opp til flere dager og så kan vi tegne og lage julepynt sammen

Tøffe 3d-kinobriller (Gaven er at vi skal på kino den dagen)

Ny sykkellykt (Gaven er at vi skal sykle en tur i mørket, sett at det fremdeles er bart på bakken)

Pepperkakeformer (Gaven er at vi skal bake pepperkaker sammen) 

Pepperkakegodteri (Gaven er at vi skal pynte pepperkakene og snikspise godteri)

Skumbaddyr (Gaven er "badekino!" - Et megaskumbad med film på iPaden på servanten, noe han elsker og får tilbudt en gang i blandt.)

Ny matboks (Med ekstra fin lunsj oppi! Favorittene er babybel, smoothie, speltlomper, druer på boks og sukkererter.) 

 

 

Hva putter DU i adventskalenderen til barna?

 

7 kommentarer

missmommy.blogg.no

16.11.2015 kl.13:07

Så koselig innlegg:) det blir nok det samme her:) de vanlige tingene som de trenger allikevel:) litt viskelær og utstyr til skolen, sokker og boxere og aktiviteter og ting hele familien gjør sammen:) gleder oss:)

Elise H

16.11.2015 kl.13:12

Jeg er 22år, og i pakkekalenderen jeg fikk av mor for 2år siden (siste året med kalender) inneholdt oppvaskbørste, leverposteiboks, makrell i tomat, kaffe osv. SUPERT når man er student, og sånne ting er ytterst kjedelig å bruke penger på selv.

Inspirato.blogg.no

16.11.2015 kl.14:39

Elise H: Så koselig og glupt! Hverdagskalender med en liten brukbar gjenstand hver dag. Nydelig!

cuskima

16.11.2015 kl.16:05

kjempelur kalender -som du sier ting han trenger alikevel

Da datteren min var liten var eg alene og litt tynn lommebok så hun fikk litt som du gjør her med sønnen din,men kanskje enda enklere....hun fikk gjerne oredobbene en dag og smykke en annen dag og armbånden en siste dag om det var sånn sett vet du med 3 ting i.

Ellers var det alt fra raggsokker til truser til votter til småfjas som jenter liker

På bloggen min deler eg ulike varianter av advenstkalender og denne skal eg linke til om det er ok. Ellers var den studentkalenderen som Elise fikk helt genial, den skal også adopteres og legges ut som tips :)

Ane

16.11.2015 kl.17:34

Herlig pysj! Kor har du kjøpt den?

Inspirato.blogg.no

16.11.2015 kl.17:53

Ane: På H&M Kids! Kostet 149,- eller noe i den duren :-)

Marielle Bratthammer

16.11.2015 kl.18:17

Det var jo VELDIG mange kjekke gaver! Både aktiviteter og gaver! Sender dette innlegget videre til broren min og kona hans! De har 2 skjønne jenter <3

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits