Syk småbarnsmor blues

Det som er kjipere enn å være stuptrøtt, er å bli nektet søvn når man er stuptrøtt.

Det som er enda kjipere enn å bli nektet søvn når man er stuptrøtt, er å få feber når man er stuptrøtt og ikke får lov å sove.

Det eneste som er kjipere enn å få feber og være stuptrøtt og ikke få lov å sove, er å ha vondt i hele kroppen og at hodet vil eksplodere. 

Å ikke kunne ta en svær pille med smertestillende fordi du fremdeles må amme og så toppe det hele med å miste stemmen og ikke kunne snakke til de to småtrollene som krever oppmerksomheten din. 

Ugh...

"Mamma, hvor mistet du stemmen din?"
"Mamma, kan du fremdeles bli sinna når du ikke har stemme?"
"Mamma, hvorfor kan ikke du leke med smålego med meg i dag?"


I helgen har jeg vært syk, etter å ha vært dødssliten hele forrige uke og slitt med sår hals og konstant hodepine. På fredagen kom feberen snikende sammen med muskelverk og vondt i alt fra knærne til øynene (...!?) Steder som ikke GJØR vondt fikk jeg plutselig vondt i. Jeg er sikker på at jeg hadde vondt i HÅRET. Haha. Når jeg tenker meg om så tror jeg at jeg fikk manneinfluensa.

Eller kanskje var mammainfluensa. Tror kanskje det er litt nært beslektet, for plutselig synes man litt ekstra synd på seg selv og alt er litt ekstra kjipt. Egentlig var jeg ikke spesielt dausjuk, bare litt influensa og en stemme i manko - men kombinert med to små barn er det liksom ikke så lett å komme seg ovenpå igjen.

Når du føler deg pjusk, hutrer og fryser og harker og har vondt i halsen, har du da lyst til å bli hoppet på av en gira 4-åring som gjerne vil leke! leke! leke.... Nei. Ca like lite som du har lyst å amme hver andre time - natt som dag. Du vil bare dra dyna over hodet og forsvinne inn i din egen boble et par døgn.

Du er heller ikke spesielt gira på å starte avvenning av samsoving med baby som er vant til Mammas kroppskontakt gjennom hele natten og som nå cold turkey må på avvenning siden feberen din ville grillet den stakkars lille kroppen - men noe valg har du vel egentlig ikke.

Jeg matet Micki fort og lot henne forsvinne ut av soverommet med Pappaen sin som forsøkte å få henne til å sove på armen/vognen/sengen/sofaen/hvor som helst bortsett fra i armkroken min. Resultat: Høylytt og DESPERAT gråt for aller første gang. Hun nektet å gi seg og hang eitrende forbannet på skulderen hans og vrælte seg inn i natten, SÅ høyt at storebror også våknet og begynte å gråte fordi han ble så redd for henne. Han har aldri hørt henne vræle før. (Ikke vi heller!) I sengen lå jeg da - stemmeløs - og hørte på de to som bæljet og hylte om hverandre. Max forstod ikke hvorfor ikke Micki fikk mat som vanlig, og ble kjempeoppgitt over de fæle foreldrene sine som torturerte den stakkars lille babyen. Han gikk i sirkler i stua og bu-huet. "Dere MÅÅÅ JO FORSTÅ AT MICKI ER SULTEN, UUUÆÆ!!!" Og så gråt han videre i frustrasjon. Micki akkompagnerte med lyder som minner om supersoniske hikst og generell dødsangst.

Først forsøkte jeg å gjemme meg under dyna for å ikke høre alle ulydene. Men så ble det så ille at jeg ble fascinert! På ett tidspunkt tok jeg frem telefonen og tok lydopptak, for dette har jeg aldri vært borti før. For et lydbilde! WALL OF SOUND! I alle dager. Naboene må tro vi kverker katter her inne. Da gråten gav seg etter en times tid, fikk jeg ikke sove for jeg var så stresset over alt oppstyret. 

I dag er heldigvis formen bedre, selv om jeg har gått ned en oktav i stemmeleie og har fått innebygd knirk. Høres litt ut som en gammel rusten låvedør, i grunn. Halsen er sår, men hjelmen er ikke like trang. Fysj! Influensa er noe tull. 

Nå skal jeg faktisk forsøke å ta en liten trilletur og nyte litt høstvær. Det blir nok et ekstra stort skjerf i dag.

 

 

Følg meg - så snakkes vi på sosiale medier :-)  
Instagram: @inspirato.no & @emmeselle /// Facebook
Ta en titt på min Nettbutikk(Bloggleser? Få -10% rabatt ved å bruke koden INSPIRATO) 

 

7 kommentarer

missmommy.blogg.no

26.10.2015 kl.12:03

Ha en herlig dag ;)

Inspirato.blogg.no

26.10.2015 kl.12:03

missmommy.blogg.no: Takk, du også!

26.10.2015 kl.12:29

Det er da man må prise seg lykkelig for at det er forbigående :)

Inspirato.blogg.no

26.10.2015 kl.13:33

Anonym: Ja, ikke sant! Lykkelig for det! Overlever nok noen dager med dårlig form ;-)

cuskima

26.10.2015 kl.15:03

eg har en persillekropp desverre som ikkje helt spiller på lag og da er eg glad eg har to forståelsesfulle hundejenter som legger seg ned med mamsen sin og ikkje hyler og skriker de dagene det er som verst.

heldigvis er du ung og sprek så litt mammaflunse takler du -god bedring fine <3

Inspirato.blogg.no

26.10.2015 kl.18:11

cuskima: Takk skal du ha. Jeg er på bena igjen jeg, altså. Noen dager med litt redusert form bare. Disse barna jager meg på føttene igjen ganske så kjapt! Ikke noe å ligge å dra seg for ;-)

cuskima

26.10.2015 kl.18:51

hahaha der ser du :)

friskeguri :)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits