Bæreposer i hendene og under øynene

I dag har vært en superlugn dag. Kjente behovet for å prioritere en sånn dag helt fra vi stod opp og kjente litt etter at det hadde blitt litt smått med søvn i natt.

Micki har nemlig litt puppeseparasjonsangst på natten og vil bare ligge klin inntil meg hele tiden. Noen netter aksepterer hun en time her og der hvor hun ligger parkert oppe mellom putene våre, men aller helst skal hun ligge hud mot hud og være avsvimt midt i buffeten. I natt var en sånn natt. Hver gang hun sovnet av, forsøkte jeg å forsiiiiktig flytte henne opp og vekk. Har en liten dyne som ligger under henne som jeg kan dra henne på, slik at jeg slipper å ta tak i armer og ben og lempe henne over. Men hver bidige gang våknet hun etter bare to-tre minutter. Akkurat da jeg hadde snudd meg vekk og funnet en komfortabel liggestilling: VÅKEN! Gang på gang. På gang. Så jeg måtte bare finne meg i å ligge halvvåken i krøll for å gjøre lille bäbis lykkelig og søvnig. Da morgenen var her, var hun bare et eneste stort glis mens jeg var noe dratt i trynet og med blå poser under øynene. Er spent på når/om hun aksepterer å bli lagt i egen seng, altså... Broren var helt motsatt. Han likte smokken og var happy camper i sprinkelsengen sin, han. Ikke noe stress! Barn er tydeligvis forskjellige.

Vi stod opp til et kjøkken som ikke har fått så mye oppmerksomhet siste uken. Frokosten bestod av knekkebrød og de siste to par påleggene som var å finne innerst i kjøleskapet. Det måtte bli kaffe i dag. Store mengder kaffe, ble vi enige om. Det var bare det at presskannen ramlet fra hverandre med et brak i dag og det lå skruer og plastdeler og nips utover gulvet. Den ble nødreparert i MacGyver-stil ved hjelp av en festeanordning som opprinneling var en del av messestand-veggen vår fra i august. Tja. Vi fikk kaffe på bordet i alle fall. I skapet var det tomt for kaffekopper siden de få vi har igjen var til vask. Micki har vokst ut av klærne sine og måtte ligge i hakket for trange klær. Vi fant ut at det var dags med en liten oppsamlingsheat på Storo storsenter i dag for å kjøpe alt som var knekt/borte/ødelagt/for få av/for lite.

Micki ble selvsagt med. Vi nappet med oss bilstolen og svippet opp til Storo hvor vi tuslet rundt et par timer.  

Nå har vi kommet til den o'store oppdagelsesalderen, 3 måneder. Hun elsker alt hun kan strekke seg etter, dytte borti eller snurre på. Uroer, leker og ting som dingler er innertier! I vogna er det fargerike og knitrende fluer og humler og marihøner som dingler foran henne. Fest!

Fikk tak i noen nye varianter av favorittkaffekoppene i dag. Men jeg lider nok av et snev av tvangsnevroser, for jeg kan ikke ha mer enn én av hver farge. Det varierer litt med hva man finner hvor, så når jeg kommer over en ny farge må jeg kjøpe den. Men jeg kan heller ikke "jukse" og kjøpe hele serien samlet på nett. De må altså dukke opp i en butikk jeg besøker, ellers bryter jeg mine egne regler. Hva er vel livet om man ikke lager seg noen unyttige regler man strengt tatt ikke har behov for? I dag fikk jeg med meg en grønn, en grå, en lilla og en mintfarget kopp. Topp!

Biltur og høst. Jeg gruer meg til snøen kommer.

Inntil da skal jeg slite ut favorittskoene mine, håper jeg.

Det er så farlig å dra innom Oliviers&Co og bare "titte litt". Plutselig innser man at man har kjøpt FETT for en tusenlapp. Det høres i alle fall mye verre ut enn at man har kjøpt de nydeligste oljer og eddiker verdt hver eneste krone. ELSK!

Ny presskanne helt uten hjemmesnekrede reservedeler. I morgen blir det kaffeslaberas!

Ny hatt fra Beck&Søndergaard ble med hjem. 

Micki fikk seg litt høstklær i passende lengde og bredde. Hun har blitt så god og tjukk :-)

Og tvangstankekoppene i et utvalg ulike farger :-)

Det var min dag. Hva har du gjort i dag?

 

Vi sosialimedifiseres!  Instagram: @inspirato.no  ///  Facebook: /inspirato.blogg.no

8 kommentarer

missmommy.blogg.no

13.10.2015 kl.21:31

Flott innlegg :) så vakker du er:) kjenner til dette med poser under øynene ja:) skjønne gjerne hatt en mirakelkur for det - nok søvn kanskje? Hihi! Nyt kvelden!

Inspirato.blogg.no

13.10.2015 kl.21:57

missmommy.blogg.no: Takk! Med en god foundation kommer man også ganske langt. Nok søvn er nemlig et utilgjengelig verktøy! Ha en fin kveld du også :-) Kanskje legge seg litt tidligere i dag? MJjaaanei.

missmommy.blogg.no

13.10.2015 kl.21:59

Lettere sagt enn gjort altså:) hihi! Det er godt å få litt tid fir seg selv når de små har sovnet :) prioriteringer altså:)

Gry

14.10.2015 kl.14:58

Kjenner meg så godt igjen!! Min lille frøken er født 11.07, og vi hadde det helt likt fram til nå nylig. Hver eneste natt, klint oppi puppen (skjønner ikke hvordan de små får puste!:p) Mor prøvde alle mulige teknikker for å få arvingen litt unna, da det ikke bare var søvnen som var ødelagt, men også rygg og nakke, da sjefen bare aksepterte én stilling. -Ja, til og med fattern måtte bytte rom og seng. Mang en natt lå jeg å så for meg hvordan dette skulle bli når hun ble konfirmant.. Altså, jeg så ingen ende på det:/ Fantastisk frustrerende og kos på samme tid.. Men så begynte hun plutselig å sove godt i vogna på dagtid. Så da lot vi vogna bli seng på natta og, og etter en uke med prøving sov hun der natten over! Hun fikk etter hvert også en flaske mme før vi la henne, da hun tydelig var sulten selv etter pupping. I ettertid har jeg tenkt at det kanskje var derfor hun var så puppedesperat på natta..-at hun rett og slett ikke fikk nok. Det er melk igjen, men hun tar det ikke så: "For sulten til å sove, men for trøtt til å spise".

Slenger på en stor dose medfølelse og masse lykke til:)

Norwegian Cupcake

14.10.2015 kl.16:57

Så fin du var med den hatten! Utrolig flott. Nydelige bilder av din lille skatt forresten. Så søt. NYT kvelden!!

Inspirato.blogg.no

14.10.2015 kl.22:48

Gry: Oi, det var nesten synkronfødsel det! :-D Høres utrolig luksus ut å få sove noen timer på egenhånd sånn at man tør å virkelig slappe av og ikke ligge forsiktig sånn at ingen blir skvist eller slengt en arm i hodet på. Kanskje jeg skal vurdere samme teknikken? Jeg tror ikke hun har melkemangel, men som du sier, kanskje litt lat på kvelden og foretrekker å bare fordele måltidene utover hele natten.... Hrrr. Er litt redd for å miste melken om jeg begynner med MME nå, evt om jeg dropper nattammingen, har det gått fint hos deg? Tenker også litt sånn at ja, det er litt tungt akkurat nå, men det er jo faktisk siste gang i livet jeg har det sånn her og så er det jo litt koselig også. Skulle bare hatt bittelitt ekstra søvn og så hadde alt vært topp! :-)

Inspirato.blogg.no

14.10.2015 kl.22:49

Norwegian Cupcake: Tusen takk! Jeg synes den var ganske fin :-) Får aldri nok hatter!

Gry

15.10.2015 kl.18:49

Skjønner jeg godt! Lar henne puppe til hun ikke vil mer før sengetid, og så gir jeg flaske med mme etterpå (for å prøve å unngå at det ødelegger meieriproduksjonen). Det varierer det litt hvor mye hun spiser, alt fra 100 - 50ml. Etter dette er hun ganske døsen, så da legger jeg vesla i vogna og triller litt at og fram til hun sovner (legger seg mellom 23-00). Våkner oftest mellom 4 og 5, da får hun pupp og sover til ca 8 for nytt påfyll. Tror foreløpig det går greit med puppebeholdninga, men en veit jo aldri, så ser den;)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits