Når småbarnsforeldre utagerer

Det er ikke til å stikke under stol at vi har hatt litt mye fore de siste månedene. Kanskje de siste årene, om vi skal være nøye på det. Av og til blir vi litt slitne av oss selv og hele livsstilen vår med tusen prosjekter og småbarn og turer og oppussing og barnehagebagger og forsøk på å være både sosial og produktiv. I dag toppet det seg litt for mannen.

Han: Argh, nå er jeg klar for helg. Jeg er litt lei i dag. Helt plutselig ble jeg helt matt av alt forefallende og alle tingene jeg skulle ha gjort.

Meg: Jeg kjenner til det. Listen min på telefonen sier at jeg -før helgen- burde ha ryddet hele førsteetasjen, vasket ca fire klesvasker, sjekket det med forsikringen, betalt regninger, purret på de kundene som ikke har respondert, hentet pakkene på Posten, kjøpt bursdagsgave til Max sin kompis som har bursdag i morgen, svart på ca 50 ubesvarte mailer, handlet mat før helgen ooooog ja, selvsagt jobbet litt da. Men det får bli når babyen sover. 

Han: Jeg har så lyst å bli ferdig med hele stabelen med dokumenter som ligger nede på skrivebordet. Det bare tar den tiden det tar.

Meg: Men kan du ikke bare la det ligge litt, da?

Han: Jeg har bare lyst å utagere SKIKKELIG!

Meg: Hmm. Kanskje du trenger å ta en liten pause? Komme litt vekk fra hverdagen?

Han: Ja, jeg tror det! Jeg må blåse litt ut!

Meg: Men hva har du lyst å gjøre med det da?

Han: Jo, jeg skal gjøre alvor ut av det!

Meg: Så bra! Kanskje jeg også skal utagere litt. Det er jo snart helg, da!

Han: Ja, vi gjør det!!

Meg: Hva vil du utagere med da?

Han: Jeg.. jeg skal faen meg ....polere bilen!!

Meg: Oi! Det var rufsete utagering! Er du sikker på at det ikke blir litt for villt?

Han: Og så skal jeg sortere i verktøyskofferten, det er så hinsides rotete der!

Meg: Nei og nei. Da tror jeg nesten at jeg skal utagere litt jeg også.. Da kan jo jeg sette på en ullvask med litt ekstra Milo. Føle at jeg lever litt!

Han: Er det sånn her vi har blitt? River til med en helsprø fredagspils i sofakroken før jeg sovner under en gulpeklut?

Meg: Det er sånn her det har blitt. Skal vi spise taco i kveld, eller?

Han: Greit.

 

 

  

 

 

 

 

4 kommentarer

VeraValkyria

02.10.2015 kl.14:40

Hahahahaaaa! Jeg kjenner meg sånn igjen! "Nei, idag skal jeg sannelig strikke litt, og samtidig ta meg en cider! Så kan oppvask, klesvask og husvask bare være en liten stund" -Enden på visa er som regel at jeg sovner sammen med datteren som våkner rundt 10.

Anne-Helene

02.10.2015 kl.22:30

haha.. skikkelig festlige blir vi når ungene lirker seg ut.

God helg!

Bob

03.10.2015 kl.11:31

Kjøp deg en MC, stikk på banekjøring og skrem deg selv med hvor dårlig du er. Bli bedre, føl mestring, se fremgang og merk at småproblemer forsvinner og blir lettere å gjøre.

Og ikke kom å si at det er dødsfarlig, det er det ikke, farlig JA! Men ikke dødsfarlig, og skulle du ikke utagere;)?!

Guro

03.10.2015 kl.16:58

Hahah, herlig!! :)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits