Godt Brød, småfugler og tordenvær.

Et av mine favorittsteder i nabolaget, spesielt på deilige solrike sommerdager som i dag - er Godt Brød på Bislet, rett hvor vi bor. Jeg har ikke tall på hvor mange utelunsjer jeg har hatt ute på terrassen her mens folk rusler forbi og lever livene sine. 

Vi tygger nybakte rundstykker med solsikkefrø, smurt med pesto, avokado og haugevis med salat, spirer, chorizo, manchego og en stabel soltørkede tomater. I bakgrunnen passerer det en halt gammel labrador. Rett etter kommer en dame med en ganske nyfødt og usannsynlig søt Jack Russel-valp i armene. En driftig mor med to barn i en tvillingvogn OG en baby i babybjørn på magen passerer i godt tempo. Det beste jeg vet er lange lunsjer der jeg bare kan observere livet rundt meg. Mannen kaller det for "Muppet show". Det er noe meditativt over det hele. Men man må ha nok tid for å nyte et godt "Muppet show." I dag prioriterte vi akkurat dét.

Jeg tar en slurk av smoothien min og legger merke til at det ved siden av føttene mine hopper rundt 4-5 små spurver som venter på brødsmulene mine. Jeg kaster ned noen. Mannen bak oss snakker høyt i telefonen om henting og bringing med det jeg antar er hans kone. Lydia på andre siden av bordet knipser bilde av fatet sitt og sender det ut i verden på Snapchat. Jeg forstår ikke Snapchat, og blir mest irritert (og gammel) over å i det hele tatt ha det. To politifolk har tatt pause og er inne for å kjøpe påsmurt lunsj. En bie flyr rundt hodet mitt og leter etter et bra sted å parkere for lunsj i blomstene som står på bordet vårt. Over gata ser jeg en syklende parkeringsvakt som stopper og kjefter på folk som feilparkerer. Trikken suser forbi i ganske høy fart og jeg tenker på hvor rart det er at de får lov å kjøre disse svære blå togene i vill fart gjennom byen. På fatet mitt er det plutselig tomt. Jeg er stappmett, men her ligger det jo et skolebrød og venter på meg.

Vi rakk akkurat å nyte en lang utelunsj i solsteken før himmelen helt plutselig ble blåsvart. Etter vi rundet hjørnet på bygården vår hjemme, kom også lyn- og tordenværet. 

Det er en helt ordinær sommerdag i Oslo, og jeg ble plutselig så glad over at vi skal være hjemme helt til høsten kommer. 
God sommer, hvor enn du er :-)

Én kommentar

Annika

24.06.2015 kl.17:05

Så fine bilder! Jeg elsker Godt Brød, husker jeg kjøpte det i Trondheim da vi bodde der!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits