Badet vårt etter oppussing

Ah, badekar... Jeg har lenge savnet badekaret. Spesielt under renoveringsperioden da vi var mørbanket, slitne og grå stort sett hver eneste dag. Drømte om å senke meg sakte ned i varme bobler mens Billie Holiday sang for meg i bakgrunnen. Å stenge badedøren bak meg og bare forsvinne inn i en egen liten verden der det kun eksisterer fine tanker og ingen stressfaktorer. 

Plutselig var badekaret på plass, men nå har jeg jammen ikke brukt det på en stund. Max derimot, bruker det nesten daglig. Et helt ordinært syn på badet er 9 badeender, en Eliasbåt, tre druknede Legomenn, et par racerbiler og en plasthammer. Spadrømmen har liksom tatt ny form, kan man si. 

Badet er snart ferdig. Det mangler et stort veggspeil som skal skjæres på mål og plasseres over hele benken med servanter på. Over et 2,5 meter bredt speil kommer det teaterbelysning som gjør at jeg igjen kan se hvordan jeg egentlig ser ut når jeg trør ut i dagslyset. Per dags dato kan det gjerne være litt tilfeldig hvor sminken ender opp. Når speilet kommer på plass blir det også plass til en stellemadrass mellom vaskene som babyen får bruk for ganske snart. Og da slipper vi i tillegg en ekstra stellebenk som må ta opp plass. Det er godt med et luftig og romslig bad! Bak badekaret kommer det gulvmontert armatur som stikker over kanten på badekaret. Det blir fint. Døren mangler litt listverk, men ellers tror jeg vi er i mål.

Her kan du se hvordan resultatet har blitt:Om du vil se mer av renovering, før og etterbilder, kan du ta en titt i Oppussingsarkivet HER - eller du kan ta en titt på hashtaggen #casamonarius på Instagram som ble til av vår søte lille assistent som har delt både det ene og det andre fra hjemmet vårt. Kaninpannekaker, towel series, sene morgener og mer finner du HER. (Eller på telefonen din)

For å gi deg inntrykk av "før"-tilstanden så var det en hel masse ingenting:

Du ser altså her på veggen der doen og servantene står. Rommet bak har blitt til gjesterom, det bare så ikke ut som så mye på dette tidspunktet...

Veggen over er da dusjhjørnet vårt - og rommet bak har blitt til vaskerom. 

Baderom... For en prosess. Blir helt matt av å se tilbake på bildene! På dette tidspunktet hadde vi revet badet i etasjen over, så vi var helt uten dusj hjemme - og måtte pendle til kontoret eller venner for å bomme en dusj etter arbeidsdagen. Og på dette tidspunktet hadde vi fått støpt nytt gulv og følte at vi hadde kommet ganske langt. Jeg kunne trø på noe flatt! Fabelaktig. Likevel var det noe vanskelig å se for seg at det skulle gå an å ta en deilig dusj inni den firkanten om litt... 

Ting tar tid! Men jammen kom vi ikke i mål her også :-)

High five!

12 kommentarer

Anja

17.06.2015 kl.14:39

Wow!! For et resultat😄👍🏼

Astrid

17.06.2015 kl.14:50

Åh - gratulerer! Det må jo vere drømmebadet :) Og så herleg å sjå at det er lov å ha pedalbøtte utan Vipp-logo på!

Inspirato.blogg.no

17.06.2015 kl.14:51

Astrid: Haha - Ingen har arrestert oss så langt :-)

Nora

17.06.2015 kl.23:19

Så mange phne bilder!

Nora

17.06.2015 kl.23:19

*pene

Siljepilje

18.06.2015 kl.12:15

For et utrolig flott bad!!!

Deilig med inspirasjon.

Her har vi akkurat (etter 9mnd) fått solgt vår leilighet,og er på desperat jakt etter hus.

Vi får gutt i november så kjenner jeg blir helt svett av tanken på å ikke ha landet i hus før det 😁

Vi har jente fra før,og jeg fik utrolig mye fint fra newbi fra kaphal til henne,fint og uskyldig,og ikke noe prinsesse kroner 😂

Jeg fik litt sjokk nå når jeg skulle se litt på guttetøy,utrolig mye mindre utvalg!

Lykke til mot innspurten.

Inspirato.blogg.no

18.06.2015 kl.23:42

Siljepilje: Tusen takk! Jeg er enig i at Newbie har mye bra! Gleder meg til hun kommer ut, altså :-) lykke til med både baby og husjakt. Det meste ordner seg jo, men det kan være nervepirrende i ventetiden! Hold pusten og hold ut, tvi tvi ;-)

Guro

21.06.2015 kl.12:47

Det var et delikat og flott bad! Det gjelder forøvrig hele hjemmet deres, stilig og gjennomført til fingerspissene - for en smak du/dere har :)

smaaglimt

21.06.2015 kl.13:13

Å fy flate for et lekkert bad! Har dere tegna og ordna og bestilt alt selv? Det er jo et helsikkens arbeid! Godt jobba!

Inspirato.blogg.no

21.06.2015 kl.15:09

Guro: Tusen hjertelig takk! Det har vært litt av et prosjekt, men det er bra godt å begynne å komme i mål :-)

Inspirato.blogg.no

21.06.2015 kl.15:21

smaaglimt: Ja, vi har gjort hele prosessen fra da vi stod på visning her og lurte på hva dette kunne bli til, og frem til i dag når vi faktisk kan fokusere på litt nips og finish - endelig!

Jeg har en grovskisse av hvordan drømmebadet mitt skulle se ut (som jeg tegnet før vi kom i gang med renoveringen) og resultatet er faktisk skremmende nært, bortsett fra litt planløsningsdetaljer. Fant det gamle instagraminnlegget her:

http://iconosquare.com/p/266650805392652212_2890012

smaaglimt

21.06.2015 kl.15:32

Veldig lurt å ha noe å gå ut fra! Vi vaser rundt fra butikk til butikk nå, "hva om dette er lurt, hva med dette", det blir bare rot. Vi får lage en plan vi også! Gratulerer med vel gjennomført - det ser som sagt helt fantastisk bra ut!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits