På svømmekurs med småen

(Skrevet i samarbeid med Norges Livredningsselskap) 

Hver torsdag er det stor jubel her i huset. Da vet fireåringen at det vanker svømmekurs etter middagen - om han spiser opp i en fei og har nok "bensin på tanken" vel å merke. Etterpå spoler han ut i gangen og tar på skoene, gjerne på feil fot fordi han har det så travelt. Han skal i bassenget - her er det ingen tid å miste. 

Vi har vel ikke egentlig en sånn stuntgutt som hopper i alt av spennende nye aktiviteter. Han vil gjerne ta det steg for steg og oppleve trygghet før han synes det er greit å slå seg helt løs. Derfor er jeg glad for at vi fra tidlig av har gitt han opplevelser med vann som har gjort han trygg og ikke minst at han gleder seg noe veldig når vi skal bade sammen. 

Her er noen bilder av gladlaksen Max og pappaen hans på kurs sammen med instruktøren.

For hans del har vi lyst å gi han gode opplevelser i vannet for å ha det gøy, få mestringsfølelse og gi han godfølelsen med fysisk aktivitet av denne sorten. Men for vår egen del ønsker vi selvsagt også å på sikt gi han sikkerhet og opplæring i hvordan man mestrer dette våte elementet sånn at vi føler oss trygge på at han er godt rustet for vannet når han blir større og skal på båttur, svømmetur med venner, etc.

Tidlig nok startet vi på babysvømming da han var bare et par måneder gammel. (Se blogginnlegg fra 2011 her) Jeg har også vært innom at jeg synes det er helt snålt og skummelt at hele 50% av norske tiåringer ikke har tilstrekkelige svømmekunnskaper om de feks. skulle ramle utenfor en brygge. Tenk at færre og færre lærer seg helt enkle svømmekunnskaper! Det er jo en trend som burde snu, men det er vel bare oss foreldre som kan gjøre noe med det? I det samme innlegget har jeg delt noen tips for vanntilvenning og gradvis større plask. (Se blogginnlegg her) Ta med barna i bassenget og gjør dem trygge på vannet. Det kan vel ikke gjøres tidlig nok, i grunn. 

Men for utenom våte sommerferier og bassengbesøk så vil jeg bare tipse dere om denne fantastiske fine aktiviteten dere kan ta barnet med på uten at det koster noe særlig heller. Både babysvømming og barnesvømming har vært veldig fine erfaringer for både oss og småen. Norges Livredningsforbund har eksistert i over 100 år og tilbyr svømmeopplæring for de små - og med instruktør og tilgang til basseng for både liten og stor, koster det ikke mer enn rundt 150,- per gang. Det er jo faktisk mindre enn det man typisk betaler i ordinært basseng. 

Vi går selv på svømmekurs i det nye og fine bassenget på Lovisenberg i Oslo, det holder deilig temperatur og er skikkelig fint, rent og nytt. Babysvømmingen tok vi på Sofienberg. Flere kurssteder og alternative typer kurs i Oslo og omegn kan du lete fram på hjemmesidene til Norges Livredningsselskap. (Om du bor et annet sted kan du finne din krets her.)

Instruktøren følger opp tett og viser / hjelper til med teknikker og skryter av de små når de strekker seg litt lengre og tør stadig nye stunt. Det er godt med plass i bassenget siden de kun setter opp begrenset med plasser på hvert enkelt kurs. NLS har ikke som målsetting å tjene masse penger på disse kursene, men å gjøre folk flest tryggere i vannet. Det er jo dumt og trist at ikke flere vet om det fine arbeidet de gjør, men sånn er det kanskje når de ikke er store kommersielle aktører som brenner av masse penger på reklame. Vi har i alle fall bare masse skryt og lovord, og gruer oss litt til kurset er over. 

"Pappa, kan jeg bare få hoppe uti én gang til...??"


Det er ikke bare én gang at underleppa har kommet langt ut fordi vi må dra fra svømmekurset. Han vil jo bare øve mer, mer, mer. 


Mange gode opplevelser å finne innenfor dette vinduet. Hva slags forhold har deres barn til vannet?

Lik og del om du vil hjelpe Norges Livredningsselskap å nå ut til flere! God plasketrening!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits