Oppussing av kjellerstue FERDIG !

Før vi fant frem hakke og spade, var det altså en hel masse ikkeno' her nede i kjelleren. Bygården vår fra 1890 hadde bare gamle og fuktige råkjellerboder, sykkellagring og et støpt gulv som hadde blitt brukt som del av et slags vaskeri før i tiden. Muren som går langs hele veggen, var fæl og dekket av murpuss som hadde falt av. Vinduene var 130 år gamle og tilstanden var ikke allverdens å skryte av.

Men vi kjøpte oppussingsobjekt, og oppussing har det jammen vært. Ordet oppussing får det hele til å høre så snuppelig ut, for vi har egentlig revet to leiligheter inn til beinet, fjernet alle vegger, strøm, rør/vann og ALT - og deretter bygget nyhus inni etterpå. Takket være min fantastiske handyman som (dessverre) kan ALT her i verden, en svigerfar som er byggskikk-ekspert og et praktisk orakel som er smekkfull av en eller annen diagnose som slår ADHD rett ned i støvlene, så har det jammen ikke blitt så verst her.

Det aller mest omfattende prosjektet i huset har dog vært kjellerstuen. Det var langt, langt unna det rommet det er i dag. Nå har vi deilige 140 kvadratmeter med vannbåren varme og geniale romløsninger. Vi har rom tilpasset til våre ønsker og behov - og jeg er veldig, veldig glad i det vi har skapt. Det er godt å være her.

100 kubikk stein senere, uendelig mange arbeidstimer, et rasert hjem i kaos, blod&svette, en bloggpause, et miljøskadet barn og en så veldig knekt skulder senere - så er vi så godt som i mål! 

Her er noen knips av kjellerstuen som endelig er i mål. Høres lett ut, hva? 

Nuvel.

Under kan du se et par små knips av hvordan hverdagene våre har sett ut. 

Vi har altså totalrenovert hjemme "på fritiden" ved siden av to fulltidsstillinger, et nytt aksjeselskap og en aldri så liten småbarnsperiode.

Jeg vet ikke om jeg kan si at det anbefales?

(Men! Vi har da hatt et par kreative ikke-bygg-relaterte stunder der nede underveis også)Og etter en runde i Photoshop ble kjellerstuen vår en eventyrskog med Christel Alsos i rollen som hjortehvisker. Fnis!

Og tilbake til arbeidet:

ALT det gamle gikk ut.

Her trodde vi faktisk at vi har jo "kommet ganske langt!" 

PFFF!

Det trodde vi her også.

PFFF!

Og ca her ramlet jeg ned i underetasjen og brakk av hele jævla skulderen som jeg fremdeles sliter med 9 mnd senere. (Rett utfor den midlertidige byggetrappen med teppe som hadde et stykke plast å skli på helt i toppen av trappen)Kan jeg bare få konstatert at om noen skal ha god samvittighet for å få sitte litt på RÆV i den nye deilige italienske sofaen, så er det OSS !?!

(Les og se mer fra renoveringsprosessen vår HER.)

Kan vi få en bitteliten high five, eller?? :)

13 kommentarer

Oda Helene Hjørnevik

23.05.2015 kl.16:20

wow!

Anja

23.05.2015 kl.16:30

For et resultat! Det ser helt nydelig ut! Elsker hvordan dere har kombinert det gamle og det nye! 😄

Mona Stenseth Erlandsen

23.05.2015 kl.16:35

Anja: Tusen takk! Fint å få ta litt vare på det som betyr noe og har litt historie :-) I alle fall om det ser bra ut i tillegg! Det er godt å være ferdig, spesielt nå som en liten røver til kommer til om kort tid!

Annika

23.05.2015 kl.23:45

Ååååå så lekkert!!! Så utrolig flott det ble! Dere har vært superflinke!

Også fine, gode VakkerChristel ❤️

Hørtes skummelt ut med skulderen....

Håper lillenurket har det bra i magen 😊

Ha en god natt.

Anette.

24.05.2015 kl.00:28

Wow.. Dette må være den peneste kjellerstua jeg har sett!

Mona Stenseth Erlandsen

24.05.2015 kl.00:54

Anette.: Tror ikke jeg har vært i så mange kjellerstuer siden 80/90-tallet der ALLE hadde dem. Det var tiden for furupanel og SuperNintendo! Gjerne med en gammel rokk i hjørnet - og sovesofa.

Mona Stenseth Erlandsen

24.05.2015 kl.00:56

Annika: Takk! Vi er så glade for å begynne å se slutten. Det kostet litt, men nå nærmer det seg ;-) Nurket kan komme til verden med hakket med komfort rundt seg enn det Max fikk!

Åshild

24.05.2015 kl.09:59

Dere må ha et bra forestillingsevne for å se potensialet i den kjelleren. Nydelig ble det.

ragnhild

24.05.2015 kl.13:29

HIGH FIVE!! Sjokk-kult! Jeg er herved overbevist om at du og mannen din er Oslos Superman og Superwoman.

24.05.2015 kl.16:53

Rett og slett imponerende! Nyt sofaen i timesvis etter den fantastiske jobben! Spørsmål: Er arbeidsbordet/kontoret ditt bortenfor trappa eller i et annet rom?

Line

Mona Stenseth Erlandsen

24.05.2015 kl.17:29

Anonym: Takk! På andre siden av trappa er kontoret - men det er ett stort rom på 60m2 uten skillevegger. Skrev litt om det og delte noen bilder i dette innlegget: http://inspirato.blogg.no/1429356946_hvorfor_jeg_elsker_hj.html Du ser kanskje deler av sofaen/sjeselongen i begge innleggene :-)

Tone M. Husby

30.12.2016 kl.14:36

Heisann!

Titter bare innom jeg for å si "så nydelig det er blitt". Vi rehabiliterer et småbruk vi, og vet at det koster enormt mye i arbeid, optimisme, motgang, funderinger og glede:)

Superflinke har dere vært:)

Kathrine

30.10.2017 kl.18:34

Hei.

Kom over dette innlegget når jeg leitet etter inspirasjon til vår kjeller. Kjelleren deres ble jo råfin så jeg ble veldig motivert når jeg så at deres lignet veldig på våres før. Men kan jeg spørre hvor høyt under taket kjelleren deres er?

Takk på forhånd.

Hilsen Kathrine

Mona Stenseth Erlandsen

07.11.2017 kl.17:52

Kathrine: hei! Det er 2,50.

Skriv en ny kommentar

Mona Stenseth Erlandsen

Mona Stenseth Erlandsen

31, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn. Følg meg gjerne på Instagram videre. (@monastensetherlandsen)

Kategorier

Arkiv

hits