Den beste starten på dagen

Jeg våkner av fuglelyder ute. En trikk som passerer i det fjerne. Lurer på om jeg er våken. Glemmer av hva jeg egentlig lurte på - og forsvinner litt til. Dynen ligger tung over øret og ansiktet forsvinner ned i puten. Mannen sover fortsatt tungt, men har en arm over ryggen min. Plutselig hører jeg lyder fra nabosoverommet. Det er Max (4) som har våknet. 

"Mamma?"

"Mammaaa....?"

Jeg mumler et slags ja fra under dyna. Han hører meg ikke gjennom veggen, men antar vel at jeg har hørt han likevel.

"Er det helg??"

Jeg nikker.

Jeg hører at han tusler ut i gangen med små barbente tass-tass-tass-lyder. Dodøra går opp, og en liten gutt høres nynnende mens han tisser og vasker hendene. 

Jeg smiler og dulter borti den varme, sovende mannen. Så stor gutt vi har fått.

Han står plutselig smilende i fotenden av sengen vår. 

"God morgen! Kan jeg få ligge på puten din, Mamma?"

Jeg ruller over og gjør plass i midten. Han krøller seg fornøyd opp og legger seg til rette under den tunge dobbeldynen.

"Mamma."

- "Ja, Max?"

"Er det helg nå?"

- "Ja, langhelg også faktisk. 3 dager."

"Men da vi lage god frokost."

- "Hva tror du om bananpannekaker?"

Han svarer ikke, men smiler bredt.

Max insisterer søtt på å få ligge på det han kaller for "flekken min" (AKA. Soveområdet noen har varmet opp gjennom en hel natt) Han er mester i å komponere søte ord. Han vil bare ligge der og spille favorittspillet (Albert Åberg) på min iPhone mens jeg gjør klar frokosten, selv om han til vanlig er selvskrevet banenskreller og havregrynheller. Pannekaker blir det. Hvem kan vel motstå en sånn start på morgenen.

Ingenting er forresten bedre enn å stå opp til et nyvasket kjøkken. 

Verre blir det ikke av sen frokost, verdens beste kakaopålegg... friske jordbær... og varme bananpannekaker.

Treige morgener er ca det fineste i verden.

Dere etterlyste også flere bilder av kjøkkenet vårt etter oppussingen, så her kommer et par ekstra detaljfoto. Elsker dette gamle speilet, klarer ikke se meg mett på det.

O' helgelykke! (Evt. sjokoladelykke?)

Etter frokosten lages runde 2 med kaffe - og supermannen min blåser kjøkkenet ryddig igjen før han setter seg ned med litt helgejobb. Akkurat nå finner jeg ikke en ting å klage på. Kan ikke tenke meg en mer behagelig start på helgen.

En avslappet jobbestund, og helgen tikker videre. Mannen sitter oppe - og jeg sitter i etasjen under i en lat sofakrok og skribler mens Max ligger i armkroken min og ser på Emil i Lønneberget.

Å ja, andre siden av kjøkkenet finnes også. Her kommer det etterhvert nytt rekkverk til trappen og et stoooort maleri på veggen. Vi er nesten helt i mål, men finishen tar jammen tid altså!

Hvordan har din start på dagen vært?

Om du trenger et helgekick, lag dette til lunsj:

Bananpannekaker

  • 5 egg
  • 1 stor boks cottage cheese
  • 3 godt modne bananer, helst "fregnete"
  • 3-4 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 dl vått. (Kulturmelk/kefir/yoghurt/etc)
  • 2 store kopper havregryn

Alt her er som regel på slump. Målene trenger ikke være akkurat, her bare kjører du på og tilsetter litt mer av det ene og det andre om du føler du savner noe. Alt moses med stavmikser til en tykk røre. Stekes som små lapper i middels varm stekepanne. Smaker ekstra godt med friske bær og kesam, men passer til det meste! Om du tilsetter litt søtestoff/honning i røra er de nydelige å spise uten noenting - bare helt naturell. Fantastisk i lunsjboksen!

Ha en god helg!

 

5 kommentarer

Sigrid

23.05.2015 kl.13:57

Oooh, akkurat sånn gul skal vi også ha på kjøkkenet! Er det den som heter Velvet fra Lady Balance? Vi lever i en kjøkkenboble for tiden, prøver å planlegge og gjennomføre en oppussing av et kjøkken, fire uker før bebis kommer i slutten av juli. Jadda! Gjøre ting i god tid er for pyser. Eh.. ;)

Inspirato.blogg.no

23.05.2015 kl.14:34

Sigrid: Hei! Den skal ikke være gul, mer karamell / ørken / kamel - eller hva du vil sammenligne det med. Max sa det aller best: Den veggen har samme farge som PRIM! Så nå sier vi bare at den er primbrun. Vi valgte den ut fra fargevifte på Flügger så tror ikke den har et spesielt navn. Om du vil ha fargekoden kan jeg sikkert finne dem fram - vi har en etterhvert ganske stor kundeprofil der borte ;-)

Annika

23.05.2015 kl.23:55

Veldig koselig ❤️ Jeg har lagt husplaner og interiør på is for en stund. Vi flytter til Spania for ett år 1.aug!!!

Inspirato.blogg.no

24.05.2015 kl.00:54

Annika: Så spennende! Masse lykke til og god tur! Det høres veldig deilig ut :-)

Åshild

24.05.2015 kl.09:55

For et fantastisk flott rom.

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits