Besøk i dyreparken - Limassol Zoo

Max elsker dyr. Elsker å spørre oss om dem og å se på dem, være seg en akvariefisk eller en hest. Snakke om kyrne og de fire magene deres, hvordan de spiser og hvordan man egentlig lager smør og fløte og yoghurt. Han blir genuint glad bare han møter en ivrig hund i parken. Ekeberg besøksgård er en av favorittstedene i Oslo.

 

Vi må selvsagt stadig vekk se dyreprogrammer på TV eller på YouTube. Han kan få for seg at vi må studere geiter som lager rare lyder og så bruker vi en halvtime på akkurat dét. Ikke så rart da, har du prøvd å YouTube «crazy goat screaming» så er det liksom gjort.

 

Da vi fant ut at det var dyrepark her i feriebyen, måtte vi selvsagt hive oss i en taxi og besøke krokofanten og flamingoen ASAP. Rett utenfor sentrum fant vi den koselige parken omringet av appelsintrær, der vi betalte en symbolsk sum for å komme inn. Her ruslet vi rundt noen timer og snakket om hvordan de forskjellige dyrene gjorde ulike ting ute i naturen, og hvordan noen dyr er kjøttetere og andre bare spiser gress og busk. 

 

Plutselig ramlet vi over en baby-flodhest som lå nedi gjørmehullet sitt og tittet forsiktig opp med øynene sine over vann. I nabogården var det kenguruer, og ved siden av der igjen en supermorsom skilpadde som virket både nysgjerrig og kjapp til beins. Hver gang vi gikk mot han satte han i lett jogg mot oss og strakte hals mot oss med oppvakt blikk. Om han var sosial eller sulten vites ei, men morsomt møte var det i alle fall. Krokodiller, pelikaner og strutser ble også hilst på før lunsj. 

 

Han kommer stadig tilbake til at han savner Jabba, selv om det nå er over 1,5 år siden og han faktisk bare var 2 da hun flyttet fra oss. Synes det er merkelig (og fascinerende) hvor lenge minnene sitter i - og at han fremdeles har så sterke følelser for bulldogen. Hver gang han ser en engelsk bulldog på ordentlig eller på TV/bilder etc, snakker han om henne. Tror nesten det er litt slik at hvis barn først har hatt dyr tett innpå seg, så blir de aldri helt det samme uten? Han lengter noe veldig - og jeg får liksom ikke helt gitt han den kontakten. Vi får bare snakke om og se på dyr med en viss distanse. Det er uansett godt å se at han er så lærenem og nysgjerrig, vi forer han med så mye kunnskap han er interessert i å motta. Dyrepark var innertier!

 

Nå er bare utfordringen å argumentere oss fra å måtte skaffe oss kjæleskilpadde.

 

(Flodhest i gjørmehullet)

Én kommentar

Wannie

26.04.2015 kl.08:14

aw, for noen herlige bilder!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits