Mitt hjemmekontor - før og etterbilder

Jeg har fått bloggbeskjed om å dele mer av prosessen vi har holdt på med - og å vise frem renoveringsprosjektet vårt. Jeg hører etter, jeg. Det bare tar litt tid innimellom. I dag fikk jeg ut fingeren, ladet kameraet og blåste støv av linsen.

Her kommer et par knips av hvor jeg sitter og blogger fra. Blogger, svarer mail, ser på Fantorangen med Max. I det hele tatt. Om litt skal jeg finne frem tegne- og malesaker og klargjøre aller siste illustrasjon til bokprosjektet som nå offisielt er levert til Aschehoug for språkvask, layout og trykk. Jeg er mer enn lettet og gleder meg som en unge til å gi ut boken på høstslippet. Etter dette kan jeg så smått begynne å tenke på neste kolleksjon med plakater og kort - de lanseres til sommeren rett etter jeg har termin, iiik! Mye å gru-glede seg til fremover nå. En liten fødsel, og så skal jeg vel opp på bena igjen om litt? Som sist svangerskap har jeg bekkenløsning, så jeg får dessverre ikke jobbet lange stunden i strekk før kroppen sier stopp, og det innebærer også at jeg ikke orker fulle dager på kontoret i butikken. Da er det godt å ha et alternativ hjemme der jeg kan ta små økter, sove litt, jobbe litt til, ligge litt flatt. Kanskje aller mest flatt, når jeg tenker meg om...

Uansett! Dette er mitt hjemmekontor som jeg blir stadig mer glad i. Spesielt deilig er det å komme hjem til når en flittig vaskedame har spredt grønnsåpeduft i hele leiligheten rett før helgen. Lykke på jord! Da kan man bare sette seg ned med en skål vannmelom og nyte litt fri fra guttene som er ute og kjører sparksykkel uten kua med skrotet kropp. Hun sitter nemlig og smiler på hjemmekontoret sitt.

Velkommen hjem til oss:

Jeg er avhengig av system og orden, selv om jeg elsker å ha lett tilgjengelig alt nipset jeg trenger i løpet av en dag. Gamle Norgesglass har gjort susen på mitt 4 meter lange skrivebord, og alt står innenfor rekkevidde uten å være visuelt i veien. Jeg hater rot, men er ganske kaotisk av meg når jeg jobber.

Dessuten har jeg satset hardt på skjult oppbevaring rundt i hele leiligheten. Alle gamle permer, julepynt, vaskeremedier og diverse rot forsvinner inn i kjøkkenskap med hvite fronter uten håndtak ("Click/Push") som vi har montert på hele veggen på kontoret. Det er så utrolig effektivt og rommer minst det samme som en bod!

En antikk sjeselong er mitt favorittmøbel her inne. Vurderer å starte hobby-psykologkontor her. Noen som trenger en time?

Gården vår er den eldste på Bislet, og bærer på mye historie. Vi har prøvd å ta vare på endel elementer som sparer litt på stemningen. 

Oppbevaring i fine Norgesglass i resirkulert glass. Elsker den blå fargen på de eldste!

Fotografier fra 1890 setter litt stemningen for meg.

Nå nyter jeg bare en stille stund mens guttene er ute og koser seg i vårsola. Det føles herlig!Blogg først - så kanskje litt skribling med blyant etterpå. 

Vel! Over til "før"-delen. 

For dere som vet at vi har "pusset opp litt hjemme" - så er dette noen førbilder som gir deg litt mer inntrykk av hva vi har holdt på med. Ikke det at det snuppelige begrepet "pusse opp" dekker hva vi har gjort bittelitt engang, men ok.

Her er da arealet vi kjøpte som forlengelse av leiligheten vår. Den var som du ser, veldig 2012 - og litt i overkant shabby chic.

Området vi kjøpte var fellesarealer som ble mest brukt til sykkellagring - og hadde aldri blitt innredet eller brukt til boligformål, så her gikk det i stein, stein, mur og litt mer stein.

Her under trodde liksom vi at vi hadde kommet "ganske langt" etter vi hadde tømt 100 kubikk stein opp på et transportband. Så feil kan man altså ta.

Det var den sommeren jeg fikk relativt grei styrke i spaghettiarmene :-)

Men da vi skulle grave ny drenering, måtte vi nok til med litt bedre redskaper og mannskap.

Men, herregud så mye stein da. Jeg hadde mareritt om stein i lang, lang tid. Grus i øynene, grus i trusa. Følelsen kan kanskje generelt sammenlignes med når ungen din har spist knekkebrød i senga og du legger deg etterpå. Ikke pokker om de smulene lar seg koste vekk. Denne perioden var som å bo i en seng på Wasa-fabrikken over lengre tid helt uten støvsuger eller muligheten for å bytte på sengen. 

Mannen som har tatt i mer enn ett tak.

Til slutt fikk vi støpt nytt gulv og vi kunne liksom begynne den virkelige oppbyggingen. Litt av en prosess.

Det sitter mye historier i veggene her fra 1890 :-) Nå er vi endelig ferdige og kan nyte 100% grusfri truse. 

Ja, og så et relativt deilig hjemmekontor da.

Vil dere se mer fra hjemmet vårt? Hvilket rom skal dokumenteres?

11 kommentarer

Gro

18.04.2015 kl.16:29

Wow! Det må være det fineste hjemmekontoret jeg har sett! Veldig fiint! Og smart med de skapene! :D Herregud, imponert over all jobben dere har lagt i hjemmet deres :) Ja takk til å se mer! Barnerommet, soverommet og stua? Og kjøkkenet? Alle rommene? Hehe

Anna GL

18.04.2015 kl.17:21

Alle rom må dokumenteres! :)

Litt av en jobb dere bega dere ut på! Men det ble jo utrolig flott til slutt da! Herlig med et stort kontor som er så lekkert. Mye inspirasjon der, vil jeg tro! :)

Grete

18.04.2015 kl.17:55

Nydelig hjemmekontor, og litt av en forandring fra steinhaugen ;-)

Veldig lurt med norgesglassene! Tror det skal kopieres til skrivesaker og annet småtteri som er kjekt å ha på kontoret :-D

Renate

19.04.2015 kl.03:01

Mye jobb ja, men så ble det fantastisk fint og ikke minst praktisk:-) Godt jobba!

Nina

19.04.2015 kl.11:33

Wow, for en innsats! Jaa, mer bilder :) :)

Anette.

19.04.2015 kl.16:41

Så utrolig fint det har blitt! Jeg hadde flyttet inn hvis jeg hadde et slikt hjemmekontor!

Line

19.04.2015 kl.23:46

For en jobb og for en forandring.

Hadde selv tenkt å lage en blogg fra vårt renoveringsprosjekt, men sånn gikk det aldri....

Vi se alt. Mest kjøkken og stue.

Også gjerne entre. Trenger oppbevaringstips :-)

20.04.2015 kl.11:54

Veldig imponert. Over at dere så potensialet og holdt ut. Telte dere timer?

Andrea

20.04.2015 kl.14:23

Litt av en jobb ja, men utrolig kult å se! Er det ikke godt å kunne bestemme sjøl hvordan en vil ha det? Føler meg ganske teit nå, men kunne gjerne tenke meg å se plantegninga jeg? ;) Det er sånn som jeg synes er spennende :p Men ser gjerne rom for rom også da!

Anja

21.04.2015 kl.21:33

Så fint det ble! Har fulgt bloggen din i flere år, og husker godt innleggene om renoveringen. Skulle gjerne sett flere bilder fra hjemmet deres. Soverom, kjøkken, stue, bad, barnerom? :D

Inspirato.blogg.no

25.04.2015 kl.13:40

Anja: Skal bli! Får ta meg litt tid og samle litt bilder. Stay tuned!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits