Når man begynner å bli gammel...

Vi sitter rundt middagsbordet. Bak oss er kaos av rot og flyttelass fra butikken. Møbler som skal mellomlagres. Esker med permer og papirer. Blomsterpotter og sorteringskassetter... ...Kjæresten gjesper høyt. Max tar en skje av middagen sin og ser på oss. Jeg heller opp mer Farris i glasset mitt. 

 

Meg: Går det bra med deg? Du har vært så mye trøtt i det siste. 

Kjæresten: Ja, jeg bare er litt sliten. Litt sløv.

Meg: Du skulle kanskje tatt d-vitaminene legen gav deg.

Kjæresten: Sikkert. Og så skulle jeg dessuten ringt fysioterapeuten igjen etter MR-bildene av knærne mine. Fått ny time.

Meg: Ja, får du ikke sånn innkalling når de finner ut at du er helt skrot?

Kjæresten: Vet ikke? Tror ikke jeg går gjennom på denne EU-godkjenningen altså. Dårlige bærekuler. Begynner dessuten å bli grå i håret, også. Uff. 

Max: Er det sånn at du har vondt i beina dine når du beveger deg, Pappa?

Kjæresten: Ja, spesielt når jeg setter meg ned på huk. 

Meg: Og har ikke du litt vondt i ryggen også, sånn egentlig?

Kjæresten: Jo... Alt skrangler litt. Og jeg synes liksom huden henger litt løsere på hodet enn vanlig. Jeg så meg i speilet da jeg bar inn det nye speilskapet til badet, og da hang hele ansiktet og bare slang. 

Max: Pappa er ikke helt ny lengre. 

Kjæresten: Nei, du har rett. Jeg tror jeg rett og slett holder på å bli et gammelt øk.

Meg: (Fniser) Har du litt lyst på moccabønner, sånn innerst inne? Eller kanskje du bare har et akutt behov for å kjøpe Porsche og stikke hull på 40-årskrisen et par år på forskudd?

Max: (Tar en ny skje mat og spør litt brydd) Pappa, er du skikkelig gammel? Driver du og dør i dag, egentlig?

Meg: (Maten i vranghalsen og kvelt latterkrampe) Han er vel ikke SÅ gammel da, Max.

Max: Jo, det høres jammen sånn ut. 

 

(Et par betente knær - og vips ble Pappa nitti år hos enkelte.) 

 
 

4 kommentarer

nanna

17.03.2015 kl.23:34

Skjønne Max Dere må jo ikke skremme han. Og du, Marius, må ta bedre vare på kroppen din.ta deg en tur i skog og mark eller hvor det nå er.ja,ja, dere finner vel ut av det. Ha en god natt og Sov kjempegodt!!!8

Sara

19.03.2015 kl.09:31

😂😂

ragnhild

21.03.2015 kl.14:48

Haha! Så søtt. Men helt off topic, så dette: http://terriblerealestateagentphotos.com og tenkte på deg! Her har du litt snadder å kose deg med, du som er så glad i finn.no. God helg!

Siljepilje

03.04.2015 kl.21:28

Fantastisk!

Nå lo jeg høyt,helt alene!

God påske

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits