Mamma VS Pappa: Krigen på baderommet

En ting jeg er spesielt imponert over, er rutinene med mammaer VS pappaer i forestillingen "Å gi barnet et bad". Hvordan kan denne enkle og ganske forutsigbare plikten utarte seg så ekstremt forskjellig? 

La meg utdype.

Når mammaer (som meg selv) gir treåringen et bad, så skjer følgende: Barnet plasseres i stampen inne i dusjen. Leker legges ved siden av, slik at han kan underholde seg selv i 15-20 minutter. Det går i båten Elias, en legomann og en luftpumpe som også kan sprute ut vann. Slikt er selvsagt gøy. Jeg lukker den trygge dusjdøren som holder meg trygg og tørr på andre siden. Her sitter jeg pent og kommenterer, snakker og svarer på alle spørsmål han må ha. Simultant med denne aktiviteten, klarer jeg på mystisk vis å brette klærne sammen - de som har tørket på stativet over natten. Det brettes, sorteres og fikses. Kanskje tørker jeg over speilet med spray, rydder benken og sorterer noen tannbørster som på mystisk vis har klatret opp og lagt seg på servanten. Jeg ser at det er fullt i skittentøyskurven, og setter derfor på en ny maskin med håndduker. Det snurrer og går. Når det er ryddig, tar jeg frem såpe og vasker overnevnte badende barn. Så setter jeg automatisk tilbake ymse remedier pent langs veggen, og tørker den våte lille kroppen som plasseres i en nyvasket og brettet truse str. 98. Vi forlater badet i strøken tilstand, og går opp rene og pene.

Så - over til det o' store spørsmålet: Kan noen av dere være så snille å forklare mannens rutine? Hva er det som skjer på denne halvtimen, som gjør at følgende scenario tar plass: 

Pappaen går ned til et rent og pent bad med en gutt som har lommene fulle av sand. Disse er naturligvis tømt ut midt på flisene, og gjerne trødd i og dratt ut over hele badegulvet etterpå. De små røde racerbilsokkene ligger under doen, sammen med pappaen sin sokk. (?) Javel. Han har tatt av én sokk i dag. Jeg spurte ikke hvorfor. På gulvet i dusjen finner jeg følgende: Fire veltede såpe/shampoflasker som ligger rundt om kring. Ansiktsvasken min til 350 kroner har blitt tråkket på, så det ligger en liten pøl med krem rett ved sluken. Ca 87 kroner, estimerer jeg. En nyvasket t-skjorte har ramlet ned fra tørkestativet utenfor, og ligger nå søkkvåt på gulvet, fordi guttene ikke har lukket døren til dusjen, så splæsjingen og pumpe-vann-lek har rent ut over hele gulvet. Det er en dam under stativet, som slettes ikke er brettet og tatt hand om. Utenfor dusjen ligger det en søkkvåt håndduk i en haug. Under den, en (tidligere) ren genser. Badeleker og fargerike dyr dekker halve gulvet. På benken ligger det negleklippere, tannbørster og q-tips. Jeg finner en Angry Birds-truse i vasken. De fant heller ingen rene truser etter badet (Hang på stativet) - så de forlot badet nakne og gikk opp og endevendte den pent brettede skuffen så det nå ligger tøy utover gulvet på soverommet i tillegg. For de måtte ha den oransje trusa. Til slutt vimser de to seg inn på soverommet, og jeg hører fnising og latter. Det er leggetid, og mammaen bruker tilsvarende tid på å rydde opp etter dem, som det ville tatt å bade dem begge to. 

 

Noen som kjenner seg igjen, eller et dette et unikt konsept som kun rammer familien her til gards?

Lik og del - dette må vi komme til bunns i !

8 kommentarer

Geriatriks

25.09.2014 kl.10:53

heeeelt likt...bortsett fra kjønn som gjør hva.. :)

Edny

25.09.2014 kl.12:22

hahaha! Nå har ikke jeg så små barn lengre, og har muligens fortrengt at det var sånn. Men jeg fikk meg en god latter. Og det med rydding når vi gjør alt mulig annet, det er nok noe som kommer til oss kvinner når vi får barn. Jeg går aldri fra stua til kjøkkenet uten å bære på noe, rydde vekk noe :)

Inspirato.blogg.no

25.09.2014 kl.13:14

Edny: Ja, det ligger kanskje noe i DNA-en til kvinner flest? Det er noe med å kronisk ha på antenner for å hele tiden få meg seg "skurr" rundt seg. (Kaffekopp i vinduskarmen, etc)

Claire

25.09.2014 kl.22:00

Kjenner meg veldig godt igjen! Hvis pappaen i huset bader ungene så ligger det skitne klær og håndklær strødd rundt omkring på gulvet, mens hvis jeg bader ungene så etterlater jeg badet strøkent og nyvasket.

Casa Kaos

25.09.2014 kl.22:28

Ha ha ha!

Jess. Akkurat sånn er det.

Akkurat sånn!

Inspirato.blogg.no

25.09.2014 kl.23:05

Casa Kaos: Kan du forstå det??

Eliasklubben

03.10.2014 kl.11:25

Tolker det dit hen at Eliasbåten er med på å skape harmoni på badet ;-)

Inspirato.blogg.no

03.10.2014 kl.12:30

Eliasklubben: haha! Ja, absolutt i høyeste grad! ;-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits