5 ting en Mamma drømmer om

Etter å ha vært både gravid, hormonell, nysprengt og etterhvert overarbeidet mamma i noen år, føler jeg at jeg har lært litt om rasen "Mamma" og hva det betyr. Jeg har inntrykk av at vi alle lengter etter det samme. Tar jeg feil?

- En god natts søvn. Dette innebærer: Ingen forstyrrelser, ingen som er tøøøøørst, ingen som vekker deg for å klatre i ansiktet ditt, bare ro, fred og viktigst av alt: Å få ligge på riktig side i sengen. (Les hva jeg mener her!)

- Å se ut som hun gjorde før i tiden. Åh, husker dere da det var hverdagskost å sitte timesvis i en frisørstol, føle seg fresh og fin? Da det var normalt å være på treningssenteret før frokost annen hver dag og en tid der både negler og legger var velstelte og lekre til enhver tid? Nå byttet ut med en nødstuss med kjøkkensaksen, neglelakk som bygges i høyden sånn rett før et møte, og en kropp som er litt smålig tynnfeit og har vært litt for lite på gymmen men heller pendlet mellom kontor og barnehage og løftet rundt på barn, støvler og matpakker i ca samme tidsintervaller som hun tidligere brukte på å løfte skrot på Elixia. Finfint for Fotballfrue at hun har fått tildelt et døgn med 38 lange timer, men for oss andre gjelder det 24 lynkjappe. Og de er a-l-d-r-i nok.

- Venner som forstår. Det er et privilegium å ha venner som følger det spennet i utviklingen man har fra å være singel, ung og lovende - til å være en grå, sliten og bablende småbarnskarrieremamma som har fokus på strikte leggetider, logistikkfella og diverse mamma/kontor-relaterte gjøremål. Tidligere venner du drakk chablis med annenhver fredag, kan ha en tendens til å falle av lasset når du introduserer konseptet  "nei, jeg tar én cocktail og så må jeg hjem og sove klokken 22". Jeg må innrømme at det har vært litt svinn i vennekretsen min etter jeg ble mor, og at jeg nå trakter etter andre kvaliteter i mine nye bekjentskaper. Jeg liker å bli forstått når jeg vil være fornuftig. For jeg har rett og slett ingen andre valg. Livet mitt er blitt et puslespill, og jeg sorterer brikkene etter beste evne. 

- Et ryddig hjem. En drøm som er stadig fjernere når den skal matches med virkeligheten. Og som vi nylig har vært innom: Særlig om det i huset finnes opptil flere eksemplarer av arten som spoler av seg sokkene i et hjørne og ikke én fandens gang klarer å ta på tannkremlokket etter bruk. (Les detaljene her!)

- Tid til å være for seg selv. Tillatelse til å dyrke sitt eget ego. Problemet er bare at etter ca to timer inn i dyrkningen, oppstår et dypt og intenst savn etter de der du ville komme litt vekk fra, og så er du egentlig mett på isoleringsideen du hadde sånn behov for. Lengselen forstyrrer egoet og vinner overlegent. Poenget var kanskje egentlig bare å få muligheten til å være litt for seg selv. Og så midt i kaoset innser man hvor mye en elsker dette rare, hektiske livet på grunn av disse menneskene som gjør det til det det er. Og at man i grunn ikke helt husker hvordan det var å være alene med nylakkerte negler. Og så var det dette med perspektiv, da. For hvor fine VAR egentlig disse nylakkerte neglene du hadde en gang?

...Ikke i nærheten av det man har nå.



(Lik og del om du også har blitt litt koko, men aller mest lykkelig.)

 

3 kommentarer

HannePanne

26.09.2014 kl.09:26

Hahahah! Spot on! Kjenner meg igjen i dette her. :)

Linn Therese

26.09.2014 kl.14:06

Jeg vet dette ikke har noenting med dette innlegget å gjøre, men jeg ønsker å fortelle deg hvor fantastisk jeg synes du er! Du er forbildet mitt innen bloggverdenen! Du er en så varm og jordnær person, og nettopp derfor tror jeg du er rett person å spørre i dette tilfellet her.

Jeg vil nemlig informere deg om denne videoen jeg har laget. Jeg ønsker å få dem ut blant så mange så mulig, da jeg håper den kan hjelpe mennesker som ikke har det så bra. Siden du har en såpass stor blogg med så mange lesere daglig hadde jeg satt kjempe pris på om du ville delt videoen i et innlegg, slik at flere får hjelp av den.

Jeg har selv vært der, så langt nede, og forteller om dette i videoen. Det er en video om min historie. Historien om angsten som er blitt en del av min hverdag. Er du langt nede selv, eller kjenner du noen som sliter, klikk på linken. Alt jeg ønsker er å hjelpe noen. Omså det kun er én person føler jeg at jeg har lykkes.

http://www.vektlofterjenta.com/2014/03/04/angsten-som-er-blitt-en-del-av-min-hverdag-min-historie/

Annette

01.10.2014 kl.21:32

Sååååååååå enig...

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits