Prøv å se på dette uten å sikle

Åh, det verste for appetitten (når det gjelder å holde den unna) må være å ta bilder av mat. Spesielt desserter. 

Altså var det ikke en lett formiddag da jeg ble satt til å knipse eplebilder til matbloggen Sesongkjøkkenet nå i uka som var. Heldigvis endte det opp med et aldri så lite etegilde, der lunsjen plutselig bestod av ikke mindre enn FIRE nydelige epledesserter som jeg garantert skal lage maken til! Bildene under skal brukes i en reportasje til høsten - når eplene modner og faktisk er i norsk sesong. Hun klarte uansett å lage noen helt sinnsykt gode eplegreier, og jeg oppfordrer herved kokken til å legge ut oppskriftene i kommentarfeltet så kjapt som overhodet mulig så vi kan lage akkurat det samme hjemme på kjøkkenet!

Se bare her da - og ikke sikle i tastaturet ditt nå.

Tilslørte (frekke) Hardangerpiker med havregryn - en litt lettere variant enn jeg har smakt før. Naam!

Denne så kanskje kjedeligere ut, men var helt fantastisk! Eplesmuler, kalte vi den over bordet. En slags smuldrekake med masse store saftige eplebiter. Servert sammen med vaniljeis og revet muskat.... 

Min tallerken, ca 20 sekunder før den var tom.

Skål med eplebrennevin!

På bordet er det også langtidskokt eplegrøt som serveres med fløte (og den brennevinen da)Det er i Hardanger det skal skje! Gleder meg skikkelig til eplesesongen nå, jeg skal lage altmuligrart! 

Og den frekke Hardangerpiken selv, med en alternativ eplekake.Bevismateriell på siklefri skjorte! (Men det var bare såvidt, altså)Enn så lenge er det sommerl, og jeg spiser masse jordbær og vannmelon. Går bare IKKE lei! 

Oppfordrer alle til å handle på markeder og fra lokale produsenter. (Og aller helst i sesong) Det smaker bedre og er bærekraftig! Del gjerne din favoritt fruktoppskrift, jeg tror nemlig jeg er sugen på noe godt i dag. Tror det blir smoothie til dessert, og kanskje jeg må en tur til Grønland og kjøpe en kasse med frukt og grønt i dag? Elsker grønnsakshandlerne der!

Ha en fin fruktsommer! 

 

5 kommentarer

Liv Judit

21.06.2014 kl.14:11

Det så utrolig herlig godt ut! Å nå ble jeg gira på noe godt!

Inspirato.blogg.no

21.06.2014 kl.14:14

livjudit: Jeg tror jeg skal improvisere en frekk hardangerpike i kveld jeg! Utrolig godt og lettvindt!

21.06.2014 kl.18:03

1000 takk for super fotojobb, Mona. Du leverer som alltid! Oppskrifter kommer etterhvert på sesongkjokkenet.no. Imellomtiden: Nyt godt av all sommerfrukt og norske bær fremover. Og så er det bare å glede seg til den norske eplesesongen, og epler fra Hardanger:-)

Tove

21.06.2014 kl.20:36

Det ser jo bare så lekkert ut!! Fantastiske bilder og styling :-) Fikk lyst på absolutt alt.. Tove.

Inspirato.blogg.no

22.06.2014 kl.15:04

Tove: ikke sant! Jeg spiste faktisk alt ;-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits