Å bli voksen er som å sovne i badekaret

Å bli voksen er noe som skjer gradvis. Mens du har blikket ned. Fokuserer på andre ting.

Det er litt som når man sovner i et varmt og deilig badekar, og våkner opp iskald med panikk en time senere i en lunken pytt med punkterte skumbobler.

Spillelisten på Spotify snurrer i bakgrunnen, men er ikke engang i nærheten av det du startet med. Du sovnet i den søte eimen av litt femtitallsjazz og et duftlys. Du skrekkvåkner av en aggresiv gravemaskin som er på tur inn gjennom baderomsveggen din sammen med høyspentledningen. Nei, vent. Det er bare en dubstep-remix.

Kald og jævlig finner du håndduken og lurte på hva som skjedde. Omtrent sånn er det å bli voksen også. Plutselig våkner du opp i et "kaldt badekar" (Les: Omgir deg med mennesker som er ca så ung som du trodde du var inntil du traff dem) og innser det: Sjait, du har blitt voksen.

Du vet det av mange årsaker. Du vedder for eksempel ikke lengre med kompiser om at du kan "Bruke magen som ølbord samtidig som du har hender og føtter i bakken".

 

Du innser du har blitt voksen når...

- Du går på butikken og plukker med deg en mandelstang fra hyllene. Godt til kaffen, vet du. 

- Du lager havregrøt på søndagsmorgenen mens du ser ut vinduet og humrer over paljettkjolekledde bustete jenter som er på tur hjem fra nattens eskapader. (#walkofshame)

- Ikke synes det er naturlig i det hele tatt å si LOL og YOLO, men husker godt at vi "nettopp" skrev GID i brev til brevvenner.

- Du foretrekker definitivt en sen alenekveld på kontoret med en kopp te fremfor en tur på spjåkete nattklubb med fri bar.

- Du fargekoordinerer bøkene dine i bokhylla (Kan muligens tilhøre eget blogginnlegg: "Du vet du er helt tett når...")

- Du har en egen skuff på kjøkkenet med små, praktiske oppbevaringsbokser til middagsrester.

- Du går fra å drømme om alt du skal kjøpe til kjøkkenet ditt en dag du får ett, til å planlegge en hyggelig ryddedag der du kanskje, muligens skal få tid til å sortere alt nipset som ligger og tar lagringsplass i de motoriserte fancypants-skuffene dine. Her er det sitrusskallremedier og parmesaninnretninger og whatnot. 

- Du ikke lengre har romkameraters nachspielvenner som hopper og tramper i sengen din der du sover søtt klokken 5 om søndagsmorgenen, men en liten krabat som ligner på deg selv som gjør akkurat det samme.

- De unge folka du er med, spiller ny og fresh musikk og synger ivrig med. Du har ikke fått med deg at denne sangen eksisterer, men registrerer at det er en teit sang om store rumper. Du hører på dem og ler småhånlig. Inntil: Et playlistuhell skjer, og Sir-Mix-A-Lot på med "Baby Got Back" kommer på, og du blir overlykkelig og rapper med aktiv innlevelse. Ingen av tilskuerne dine har hørt sangen før.

 

God helg! 

Her er litt fredagsrumpe, for deg som er ung:

Her er litt fredagsrumpe, for deg som var ung (På et annet tidspunkt) Knekk en raff Mandelstang og nyt:

 

Del om du også har blitt voksen og gleder deg til å drikke morgenkaffen iført slåbrok i morgen.

6 kommentarer

A

27.06.2014 kl.18:25

Jeg er i en sånn mellomalder nå. Der halvparten av vennene mine er unge, leier leilighet sentrumsnært og er ute på byn hver helg, mens den andre halvparten kjøper seg hus på Askøy og har minst et barn (flere som har 2.mann på vei).

Jeg og kjæresten tilbragte faktisk en kveld for noen uker siden med å sortere alle bøkene i bokhyllen i alfabetisk rekkefølge etter forfatterens etternavn. Og når vi hadde flere bøker av samme forfatter, så ble de sortert etter hvilket år de ble utgitt. Noe som for ca 50% av vennene mine er kjempefjernt, men for den andre halvparten høres ut som en helt normal ting å gjøre.

Andrea

28.06.2014 kl.00:08

Jeg er som A over her, litt midt i mellom. På den ene sida vil jeg ut på vift, men på den andre sida er det rimelg ålreit å sitte i sofaen med pledd og det som hører med ;) I tillegg er jeg skeptisk til å bli eldre, det har liksom skjedd så fort.

Ellers vil jeg bare si at jeg liker bloggen din utrolig godt, den oser kvalitet! Spesielt liker jeg de humoristiske innleggene, som dette, "fra barnemunn (Max)" og "I dag har jeg sett" :)

Og apropos sistnevnte; her om dagen så jeg en som var prikk Silas fra "Da Vinci-koden", på sparkesykkel :D Du inspirer meg til å kikke på folk, vurderer å starte en instagramkonto å kalle den "T-banetyper", for det er mange gøyale på tbanen ;)

Inspirato.blogg.no

29.06.2014 kl.10:26

Andrea: Tusen takk for de koselige ordene! Og ja, dette med å bli voksen er nok alltid iblandet litt ambivalens. Spesielt om man har veldig forskjellige folk rundt seg. Selv har jeg alltid hatt eldre venner og følt meg alltid yngst, så for meg blir det en sånn aha-opplevelse når man treffer mennesker som ikke var født da OL på Lillehammer var, og som ikke vet hvem Jan Teigen er :-) Og det er jo morsomt. Fine folk finnes i alle aldre. Ha en fin søndag!

Inspirato.blogg.no

29.06.2014 kl.10:27

A: Dette med bokhyllene: Jeg tror det er best om vi ikke forteller det til folk! Haha!

A

29.06.2014 kl.21:18

Du har vel helt rett i det ja.. Iallfall når det gikk med flere timer til den aktiviteten. Uff.

Ane

03.07.2014 kl.13:48

Oh fuck. Tror jeg må trøstespise en mandelstang.

:D

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits