Hva jeg har lært av å bli mamma

- At det å gå gravid slettes ikke gav meg gudinnefølelsen jeg forventet. Det gikk mer i retning av National Geographic - litt sånn forstoppet-sjøløve-følelsen. Jeg gikk og ventet på å få glød, men fikk heller tilsendt en slags gavepakke bestående av bekkenløsning, svimmelhet, kronisk blubbefølelse selv om jeg ikke var så veldig stor. Alt dette - kombinert med akutt melkecravings, et overdrevent stort følelsesregister, konstante mareritt om natten akkompagnert av hinsides fotkramper - og å faktisk våkne av følelsen av å ville svime av. Fødefengselet Kroppen: Ikke for alle.

- At i det øyeblikk man blir foreldre så begynner klokken å snurre dobbelt så fort. Det er som å se livet sitt passere som en film som plutselig begynner å bable fort i en høyere tone. 

- Hva ordet ambivalens faktisk betyr: Det er når du rørt og varm sitter og ser på den lille søte, sovende babyen med tårer og lengsel i blikket, og så gjerne vil snuske litt på - i det du hører mannen komme hjem og møter han med blikket i døra: "Nå-har-jeg slitt-med-å legge-han-i-to-sinnsyke-timer-og-hvis-du-lager-så-mye-som-én-lyd-og-vekker-han-igjen-nå-så-hiver-jeg-deg-ut-vinduet"- blikket.

- At man ikke er udødelig. Før var jeg aldri innom tanken på diverse ting som kan ta livet av en. At feks. fly kan ramle ned fra himmelen, eller bare det enkle faktum at jeg skal bli gammel og dø etterhvert. Etter jeg ble mamma, er jeg stadig vekk innom tanken på at risikoen er tilstede for at jeg kan snuble og bli overkjørt av trikken eller bare enkelt og greit få svartedauen og stryke med og at jeg ikke får med meg resten av livet til denne fine, vakre skapningen jeg har satt til verden. 

- At det er fysisk mulig å mutere i BH-verden. Jeg gikk fra cupsize 70D, opp til en 70EE og ned til 70B. Det er intet mindre enn et puppemirakel! Å bla gjennom BH-skuffen min er som å gå på naturhistorisk museum. 

 

 - Dessuten slutter jeg ikke å være sjokkert over hvor SINNSYKT det er å ha et levende vesen inni magen sin. Her var skurken klar for å komme ut.

Hva har DU lært av å bli mamma??

8 kommentarer

Kristin

25.06.2014 kl.23:03

Haha, fantastisk!

Har du/dere lyst på flere barn?

Victoria Wisløff

25.06.2014 kl.23:09

Kos deg resten av onsdagskvelden!

Inspirato.blogg.no

26.06.2014 kl.00:00

Kristin: Den romantiske (og glemske) karaktéren i meg tenker at det hadde vært koselig med en liten klump til som ligger og smiler til meg. Gründeren, realisten og fornuften i meg sier at det er veldig fint med enebarn også ;-) Og inntil verden slutter og snurre i fast forward-tempo, så tror jeg ikke det blir flere barn i denne magen her!

Inspirato.blogg.no

26.06.2014 kl.00:00

Victoria Wisløff: Takk det samme :-) Og vips, så var det torsdag!

kristinerosok

26.06.2014 kl.00:07

Artig og lese om erfaringene dine :)

Vilde

26.06.2014 kl.00:29

Du skriver så bra! Flirer fra øre til øre!

Ha en fin kveld! :-)

VeraValkyria

26.06.2014 kl.09:11

Har lært litt som du, at svangerskapet ikke er for alle. Med først 24 uker med ekstrem svangerskapskvalme og sykehusinnleggelse, fikk jeg invalidiserende bekkenløsning, og fødte i tillegg prematurt. Lisja klarer seg heldigvis bra, og blir ett år på lørdag (!!!!) Mens jeg fortsatt plages av bekkentrøbbel. Om halvannen uke skal jeg endelig prøve meg i jobb igjen etterå ha vært vekke halvannet år!

Her maser folk rubdt oss at lisja må få søsken. Jeg har derimot meldt meg frivillig til sterillisering. Tror ikke det er fysisk mulig for kroppen min å bære fram ett barn til, og ikke vil jeg gå gjennom samme opplevelsen igjen.

Men vil gjerne føde ett barn igjen :P

Gravidglød, struttemage og det å være vakrere enn noen gang, det gjelder desverre ikke alle, uansett hvor mye man regner med at det er obligatorisk for alle gravide.

Inspirato.blogg.no

26.06.2014 kl.14:23

VeraValkyria: Usj! For en opplevelse. Hvordan kan det egentlig ha seg sånn at det finnes kvinner som ikke vet om at de er gravide før i sånn 7.mnd?! Hæ? Absurd! Og du, gratulerer med dagen til småen! Du har vært flink!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits