På bytur i Chania. Sjania? Hania? Kania?

Vi har altså avklart at vi har vært i HANIA. Eller HkkH-anja. (Gurgle) Jeg var her også en gang i totusenognoe, og har ikke før i dag fått avklart at det faktisk heter Hhhhania. Det skrives på følgende måter: Chania, Hania, Khania, Xania. Så hvem kan vel egentlig vite?

Uansett.

Dagen har gått med på utekafé, tusling i smågater, hilsing på hest, og andre småting som smårollinger liker å finne på. Som å sette seg ned et kvarter for å se på maur på en vegg. Snakke med en katt under en stol. Spørre og ha demonstrert hva blekksprut er på matmarkedet. Studere alle de andre fiskene. Smake på lokal honning. Spise grillmat på en koselig taverna (Som også skrives på morsom måte: TABEPNA) Det som er så deilig, er å ha tid til alle sånne "unyttige" småting. Å ikke måtte løpe videre når den lille har behov for å få forklart i detalj hva den der rustne kroken i bakken i havna er for noe, og deretter hvorfor båter vil parkere akkurat der og om det er sjørøvere her.

Max er for øvrig verdens koseligste reisefølge. Han er akkurat i den alderen at han setter pris på absolutt alle opplevelsene vi gir han, er nysgjerrig og glad. Da vi kom tilbake til hotellet utbrøt han følgende: "Åh, det er så koselig å være her på ferie med dere!" og så krøp han opp i sofaen bak oss og klappet oss på ryggen. Han har gledet seg oppriktig til turen i ukesvis og ladet opp massevis av forventing. Å faktisk komme frem hit fikk han til å gå inn i en kronisk smilemodus. Hysterisk morsomt! Her er noen bilder fra dagen vår. 

Au-di! Alfromeo! Be-ennve! Mæsjedes! Pysjåå? Toåringen har FULL kontroll på absolutt alle bilmerkene.Den lille har detaljstudie av fortøyningskrok, mens mor er mest klar for en ispause.


Maur!!!

Beste god helg-ønsker fra Kolymbari :)

3 kommentarer

Victoria Wisløff

09.05.2014 kl.21:53

God helg! Nyt den :)

Marit

10.05.2014 kl.10:39

Deilige bilder. :o) Og der har jeg vært fire ganger, men det begynner å bli tett på ti år siden sist. Har sikkert skjedd en del forandringer siden den gang. Men det var en kjempekoselig by iallefall. Har et lite ønske om å dra tilbake, denne gangen med drømmemannen .. kanskje en gang!

God helg til deg og din lille familie. :o)

Inspirato.blogg.no

11.05.2014 kl.20:26

Marit: Fin gamleby, men mye turister allerede nå i mai faktisk! Tror de småbyene rundt er vel så hyggelige! Men det er en koselig plass, masse sjarm! Ta med drømmemannen på tur, du! Det høres ut som en veldig bra plan! ;-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits