10 ting som gjør meg til en bedre Mamma

Kjære fine lille venn. Du er det aller beste som finnes og du fortjener en så god mamma som mulig. I dag har jeg grublet litt på hva jeg kan gjøre bedre for deg. 

 

- Jeg skal la deg hjelpe meg lage middag oftere. For selv om brokkolien havner i skuffen og rosinpakken kanskje blir kokt, så synes du det er så fint å få hjelpe Mamma - og den mestringsfølelsen skal jeg være flinkere å gi deg, selv om jeg av og til har det travelt og ofte foretrekker å ha kyllingfilétene på fjøla i stedet for i legoboksen. Men det er kanskje greit å ha dem der innimellom også.

- Jeg skal innføre mobilfri ettermiddag, og love å se deg i øynene når vi kommer hjem fra barnehagen. Mine jobbmail kan jeg svare når du har sovnet, og Facebook har det helt fint uten min konstante tilstedeværelse. 

 - Jeg skal være en begeistret mamma! Jeg skal i (nesten) ilke stor grad som deg, la meg fascinere over hvordan fuglene kan fly - og hvor rart og flott det er at du har funnet en pinne som nesten ser ut som en gulrot! Og jeg skal ta meg tid til å stoppe opp for å se litt på meitemarken som er på tur - og diskutere med deg hvor vi tror han skal, i stedet for å haste videre i den kjedelige voksenhverdagen som alltid har for få timer.

- Jeg skal alltid være glad når jeg tar deg opp om morgenen. For selv om jeg har sovet 4 timer og føler meg litt som draugen, så skal ikke det gå ut over din start på dagen. 

- Jeg skal huske at jeg også trenger fritid og pusterom. At en uthvilt mamma gir deg en mye bedre og gladere mamma.

- Jeg skal begynne å hive deg og Pappaen din ut én ettermiddag i uken, slik at dere kan løpe rundt på lekeplassen mens jeg får en ryddestund i fred. For når jeg har det ryddig rundt meg, føler jeg meg som et (mye) bedre menneske. Når dere da kommer hjem (helst med takeaway) skal vi spise og rote i stuen igjen - sammen.

- Jeg skal alltid ha tid til å snakke med deg og forklare de banale ting du lurer på underveis i hverdagen. Som hvorfor lyspærene ikke kan spises, når pærene kan det - men ikke lyser?

- Jeg skal gi deg utfordringer som jeg vet du kan løse, og jeg skal være tålmodig og gi deg tid til å finne ut av dem. For å se det smilet ditt når du har klart å smøre brødskiven din helt selv - er ganske fantastisk!

- Jeg skal ikke jage aktiviteter vi skal finne på, men heller nyte hverdagen sammen oftere. Ta oss god tid til handleturen, en tur på nabokafeen eller oppdagelsesferd i parken.

- Jeg skal alltid ha tid til å gi deg en ekstra lang og god klem, uansett hvor dårlig tid jeg har. Du skal alltid få vite at jeg er glad i deg og at du er det aller beste og fineste jeg vet.


 

Hilsen en mamma som herved gir tidklemma sparken.

- Del om du også vil være med på kollektiv oppsigelse.

8 kommentarer

Lisbeth

05.04.2014 kl.21:06

Fint skrevet! Og en liten tankevekker.. Disse små vil ikke være små for alltid. Og de trenger voksne som er tilstede i hverdagen. Skal lage litt mat sammen med snart treåringen vår i morgen <3

Inspirato.blogg.no

05.04.2014 kl.21:46

Lisbeth: Av og til får man sånne små øyeblikk der man innser hvor skjør denne fasen er - og hvor mye man egentlig setter pris på den, selv om det ofte koker litt i hverdagen og man glemmer de små tingene i stresset. Og de gangene man liksom får hodet litt over vann kommer lengselen veldig fort! <3

Wenche Gunnerud

06.04.2014 kl.00:46

bra sagt, og en fin tankestrek for de mammaer OG pappaer som ikke har sett lyset enda, men det kommer vet vi :)

06.04.2014 kl.09:39

Bra skrevet,men minner litt om en internet scam som gikk sin seiers gang på mail, for en del år tilbake.

Hentet inspirasjonen derfra eller helt egen komponert?

Bra uansett.

Kanskje dettte kylling med lego er noe for hellstrøm el hva han derre heter, eller kanskje Ingrid espelie,regner med hu herjer NRK enda

Inspirato.blogg.no

06.04.2014 kl.11:24

Wenche Gunnerud: Det dukker opp mellom skyene av og til, og så blir det overskyet innimellom. Viktig å ta vare på det sollyset som slipper gjennom :-)

Inspirato.blogg.no

06.04.2014 kl.11:28

Anonym: Haha - mine mammafølelser ser ut som en internettscam? Eh, javel...?

Det er mye rart i et kommentarfelt altså :-)

Jeg er vel knapt den første som har hatt tanker og følelser som dette rundt det å være foreldre. Veldig unike eller originale er de vel ikke, og jeg tror de oppleves i de fleste foreldres tanker nå og da. Men ja, jeg tror jeg må ha hørt "jeg er glad i deg" et eller annet sted. Kanskje i et dikt? ...skrekkelig uoriginalt.

Lina Maria Karlsen

06.04.2014 kl.19:48

Åh dette syns jeg var fint, og det der med å gi mer av sin udelte oppmerksomhet gjelder vel så mye oss uten barn også. Vi er dessverre alt for tilgjengelige for alt mulig rart og er ofte alle andre steder enn der vi er. Heia deg og heldig han sønnen din som har en mamma som tenker på dette.

Linnea

08.04.2014 kl.09:05

Åh, så fin tekst!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits