Adjø, singelferie. Hallo, familieferie!

En epoke er over.

Tiden da jeg kunne hoppe spontant på et fly, løpe rundt på festivaler, sitte på fortauskafé med et glass hvitvin i timesvis... Definitivt stadig sjeldnere kost. Akk, den barnløse tiden med snåle opplevelser, kulturoverdose, sekstimersmiddager og uplanlagte fester. Det var en gang jeg kunne sove til 11 om jeg ønsket. Hvor alle pakkeriene mine tok plass i én koffert, og tankene mine fikk sitte på samme seterad som meg selv på flyet. Ja, det var tider det.

Men for 2,5 år siden kom det plutselig en liten kar, da. Bare en halvmeter lang - men streng sjef over timeplanen min. Bestemt, men tilsynelatende ganske trivelig.

Jeg tror det tar litt tid å lære seg tilværelsen med barn. Alt er jo litt annerledes, selv om man selv føler seg akkurat som før. Man har jo dessuten en tanke om hvilke foreldre man vil bli, og helst skal ikke noe endre seg i det hele tatt. Men så skjønte jeg vel at jeg ikke trengte å bevise noe for mitt nye selv. At jeg på død og liv skal få til å leve mitt gamle liv... også med en drøss nye forutsetninger. ("New York med småbarn er kjempelurt! Bare vent, skal vise dem!") ...Kanskje det kunne være litt greit, kanskje til og med fantastisk å reise vekk med nytt fokus?

På ett eller annet ubestemt tidspunkt begynte jeg å tenke litt i nye baner. Jeg begynte plutselig å drømme om å reise til et sted med minst mulig aktiviteter, et sted skrellet for kulturopplevelser - et sted hvor mitt nye behov kunne bli stimulert.... Tilstedeværelsen! Jeg har lyst å feriere et sted hvor jeg i stedet for å fylle timeplanen, får TØMME den !

Jada. Det har vært tider der jeg har tenkt litt med lengsel på tapet av den såkalte friheten. Alle reiser, turer og møter med både nære og fjerne venner. Muligheten til å spontant planlegge noe gøy. Og tanken på at vi nå sikkert ble pålagt å kjøpe oss Volvo og campingvogn for å reise til en hytte / spikertelt og spise ostepop mens vi spilte Ludo... En hel liten tragedie i seg selv. Men... Etterhvert begynte vel kanskje jeg å forstå at det ikke nødvendigvis måtte være sort / hvitt. I en hverdag der jeg har fullt opp med opplevelser og spontane beslutninger, er det kanskje på plass med litt ny tankegang? Har altså gått fra å jage opplevelser og aktiviteter, til å fokusere på hva jeg kan slippe. Har jeg blitt lat eller takknemlig for nuet? Ikke vet jeg.

Uansett har jeg som mål for ferien i år: Å dra et sted der jeg kan være sammen med familien min, le og leke med dem, konsentrere 100% på øyeblikket i stedet for å jage etter aktiviteter som tar energi i stedet for å gi. Noen som har gode tips? Hvem kan lære meg mer om familieferie?

Her er noen bilder av ferie BC (Before child) - en samling av feriebilder hvis tema jeg mistenker kommer til å endre seg fremover. Det har vært en fin tid, men nå er det på tide med nye erfaringer! Gleder meg til å dele dem med dere i tiden fremover :-)

Kjenner jeg er litt glad for at enkelte "ferier" ikke kommer igjen. Roskilde 2007, for eksempel.Komfortkravet har kanskje steget litt siden festivalsommeren da det bodde edderkopper i soveposen min sammen med meg, og jeg var kronisk gjennomvåt i en uke. Teltet forsvant i gjørma sammen med humøret.

Neste sommer dro jeg til Canada.

Tilskuer til Zombie walk i Vancouver 2008. Underholdende nok, muligens litt skummelt for en toåring?

En lang sommerdag på Bornholm (Hvor mamma kommer fra) hadde sikkert ikke vært helt utenfor familieferierammene. London: 2-åringer er ikke flinke å mind the gap.Eller å ha tålmodighet til å finne en bitteliten bortgjemt vintagebutikk som man på død og liv SKAL besøke.

Spontane restplassturer til 2000 kroner som resulterer i kakkerlakkhotellrom - MEN godt vær: Greit nok for voksne, ikke så trivelig å ta med barn på.

Turer til Amsterdam gjøres helst uten et barn i bukseleggen.

Jeg vet ikke med deres barn, men Max er temmelig uinteressert i Rembrandt.Paris har for mange trapper og for mye god vin for toåringer flest....Men også i Øst-Europa finnes det utekafeer man kan slå i hjel timer på.... Jeg lurer på hvor mange uker jeg har slått ihjel på kafeer. Kanskje det er greit at jeg slutter litt med det.

Romantiske reiser til Toscana for eksempel, bør helst gjennomføres med en hvilepuls på ca 55.

Toåringer har ikke alltid tid til å lete etter riktig vei med leiebil....

Eller å treffe nye venner

Pisa har et festlig tårn, ellers dårlig utvalg av barnevennlige aktiviteter.Venezia, enda vakrere og enda mindre småbarnsvennlig.Ah, deilig med mange fine ferieminner! Det skal bli enda flere i årene som kommer, men MED en liten skurk på lasset. Nå skal jeg bare finne fin ferie for sommeren 2014. Første skikkelige ferie oss som familie :-)

Hva er ditt favorittferiested? (Med eller uten familie)

8 kommentarer

Marlene Nilsen

12.01.2014 kl.20:01

herlige ferieminner :D jeg skal selv på et par turer i år , og jeg gleder meg masse :D

phantomblue

12.01.2014 kl.21:22

Suprise suprise,dama harklokke med NRk prøve bilde.Vet du,du har den merkeligste fetishen jeg har vert borti.lol

Den zombie walken,ligna litt på turen minn opp karl johan,sisst jeg var i oslo. Var en god del zombier der.

Veniza har jeg altid hatt lyst og dra til, helt siden jeg så a little romance som liten.lol Men hørt det er svine dyrt der.

Den derre broen med hengelåsene,tror jeg det stod om i avisen i fjor.De var begynt og klippe vekk hengelåsene,pga de fryktet broen skulle tilslutt kollapse under vekten eller noe..

Inspirato.blogg.no

12.01.2014 kl.23:10

phantomblue: Ah! Prøvebildeklokken min. Knust og tom for batteri, dessverre. Det minner meg på at jeg må ta den med til en urmaker for litt TLC. Du minner meg stadig vekk på at dette er en "fetish" men hey - hvordan kan man som barn av 80-tallet IKKE elske synet av et prøvebilde? Det forstår ikke jeg.

Venezia er forresten helt fabelaktig, det anbefaler jeg på det varmeste. Bare unngå den verste trøkken midt på sommeren, da er det smekkfullt av turister der. Og det er VARMT. For den som ikke tåler varme, er det en utfordring blandt trange gater av mur og masse folk samt inget sted å rømme. Men dyrt er jo ingen steder sammenlignet med Norge...?

Hengelåsbroen i Riga kan jeg tenke meg veier noen kilo ja.... Men det hadde vært trist om det forsvant, noe så vakkert i all sin enkelhet :-)

Zombie walk i Vancouver slår det meste: http://globalnews.ca/news/787506/gallery-vancouver-zombie-walk-raises-the-dead-scares-the-living/

Gro

12.01.2014 kl.23:14

Så mange fine ferieminner! Og så kult at du også var på Roskilde i 2007! Sjæl var jeg 17 år, hadde blått hår, og var på min aller første festival. Haha. Det vakke bare gøy, men kom tlbake igjen to år etter + pluss noen år etter det igjen :)

Inspirato.blogg.no

12.01.2014 kl.23:20

Gro: Men da hadde det liksom bare mulighet for å bli bedre etter 2007-opplevelsen!? Hvordan var forholdene der du campet? Jeg husker at jeg følte meg som verdens heldigste da jeg dagen etter de 8 på camp sjekket inn på et hotell i København, og gikk flere runder på gulvet for å kjenne på hvor ...flatt... det var, og dusjet tusen ganger for å nyte følelsen av å være nydusjet og varm... Og jeg sprellet rundt i hotellsengen og fikk ikke sove før langt på natt, bare fordi jeg var så utrolig lykkelig for å ligge godt igjen. Sov over både frokost og utsjekk og kom meg såvidt hjem med riktig fly :-)

Gro

13.01.2014 kl.00:08

Ja, helt klart! Tror vi fikk alt regnet der året der, for de andre årene var det strålende sol! :D Men vi dro hjem litt tidligere, det gjorde vi. Så creds til deg som var der alle åtte dagene! Hehe. Vi var ikke på noen av stedene som ble helt oversvømt heldigvis, men jeg husker siste natta spesielt godt, da våknet jeg flere ganger av at jeg lå og plasket i en liten vanndam inni soveposen. Hohoo.

Den følelsen du beskriver der kjenner jeg igjen fra andre år jeg har kommet hjem fra Roskilde. Den er fin altså :D

Ingrid

06.02.2014 kl.14:05

Favorittferiested hittil må være enten Hawaii eller Mexico... eller Thailand? Liker strender, sol og god mat (nokså vanlig for oss nordmenn vil jeg tro)

Det her er kanskje en weird ting å bemerke, men du har en utrolig flott figur! Og et off-topic spørsmål: Hvordan synes du kreativiteten har fungert etter du fikk barn? Spesielt i førsten... fikk du tid til å tegne? Jeg er også illustratør, så derfor jeg er nysgjerrig. :)

Inspirato.blogg.no

06.02.2014 kl.15:08

Ingrid: hei, og takk takk! Jeg har aldri prøvd verken Mexico, Hawaii eller Thailand - men høres ikke så dumt ut noen av delene ;-) Det er litt andre kvaliteter man ser etter som familie enn når man er uten barn! Du spør om kreativitet og barn: Ingen forskjell! Forskjellen ligger derimot i tidsbruk, for man kan plutselig bare ikke gjøre akkurat det man vil når man vil lengre. Man må bli litt flinkere å planlegge og prioritere. Man får strekt arbeidskapasiteten sin og blir flinkere å benytte de små stundene! Så det er nok en utfordring, men gjør meg flinkere til å bruke tiden min :-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits