En mammas ønskeliste til jul

På vegne av alle småbarnsmødre der ute, hvis liv nå snurrer rundt en liten utgave av seg selv som med hjelp skal lære seg ALT her i livet. Med mammahverdager som nå består hovedsaklig av matpakkesmøring kombinert med telefonmøter, barnehagelogistikk, klesvaskspiralen, det å tørke pesto fra bestikkskuffen mens vi henger opp ned og leter etter en lekebil under kjøkkeninnredningen, svarer jobbmail med én hånd mens "Dyrene i Afrika" synges høyt og ett halvt øye følger med om den vasen går i bakken snart - og gruble på om den stabelen med sorterte papirer egentlig lå utover hele ganggulvet for tre sekunder siden...

La meg presisere:

Dette er en helt seriøs ønskeliste som gjør at jeg får sommerfugler i magen bare på tanken av den:

- Snille barn. (Dette er klassikeren. Jeg HAR allerede klodens snilleste barn. Drit i det. Dette er det jeg trenger - )

- B-a-r-n-e-v-a-k-t ! 

- Døll kinodate HELT alene med kjæresten.

- Frisørtime, manikyr, pedikyr, hudpleietime, soltime osv osv.

- (Evt fjerning av samtlige speil i huset)

- En søndag hvor jeg bare kan få lov å ligge i sengen til 12.

- Julefester som ikke innebærer skuffelse når jeg forteller andre at jeg går og legger meg. Klokken 23:30.

- Fjernet forventning om et julepyntet hus så euforisk flott at Rudolf tror huset er en landingsplattform for hele nisse-ensemblet.

- Noen som kan komme og bake pepperkakehuset FOR meg, og akseptere at jeg spiser alle gelétoppene før uken er over.God førjulstid alle mødre som føler seg litt som en skygge av seg selv på en grå tirsdags kveld, for eksempel.

10 kommentarer

Lydia

04.12.2013 kl.13:11

Kan sikkert være barnevakt, jeg !

- L

Lene

04.12.2013 kl.13:43

BAKE pepperkakehus? Ærru gal??

Her var det korteste vei til Rema 1000, der kjøpte jeg det minste huset, og droppa pipa! Gjør det så enkelt som mulig:)

Ettåringen fikk leke med mormor og bess i stua, og treåringen herjet fritt med melisglasur, nonstop, kakepynt og seigmenn etter at jeg hadde "limt" huset sammen med smelta sukker.

Vi har nå tidenes mest rotete (les stygge) og sjarmerende pepperkakehus stående i vinduskarmen på kjøkkenet.Treåringen er superstolt av resultatet :) :)

(Og ja, det funker med en toåring også, been there, done that ;))

Anikken

04.12.2013 kl.15:37

Jeg skriver under på den ønskelisten!

Inspirato.blogg.no

04.12.2013 kl.20:00

Lene: Samtlige besteforeldre bor over 100 mil unna, og huset renoveres og er ikke helt i stand for å hyre inn barnevakter som kan parkeres foran en TV for eksempel (Vi har ikke en) Vinduskarmen er dessuten umalt og full av verktøy, så den passer ikke helt som pepperkaketomt... Men det blir nok bedre tider! :-)

Inspirato.blogg.no

04.12.2013 kl.20:00

Lydia: Lett! ;-D

Lene

04.12.2013 kl.20:52

Nå var det da bare minsten som ble holdt et øye med, nettopp for at 3-åringen skulle få pynta huset! I fjord hang minsten i babybjørnen mens han eldste som da var to fikk pynte. Vi har ett sett besteforeldre her i landet (i samme by t.o.m), men har ikke hatt en barnefri natt siden minsten ble født. En hel barnefri helg har vi ikke hatt siden han eldste ble født for snart 3.5 år siden...

Men poenge var uansett at det er ikke så viktig hvordan pepperkakehuset blir seendes ut, eller om det er 100 % hjemmelaget, bare barna har det gøy :) :)

Og ja, det kommer alltid bedre tider:)

Inspirato.blogg.no

04.12.2013 kl.21:12

Lene: Jeg ser den! Her blir det nok kuttet ned til pepperkaker i år. Og så får unnskyldningen vår for manglende pepperkakehus, være at vi bygger et skikkelig hus. Er ikke det legitim grunn nok? Jeg er enig.

SofieGO

04.12.2013 kl.21:24

Fantastisk liste, som om jeg skulle skrevet den selv! Ihvertfall tenkt den, du er så mye flinkere til å formulere deg! :D

07.12.2013 kl.23:21

Kunne vell oppfylt det ene ønsket ditt:) hvilken aldersgruppe er du innenfor når det gjelder barnevakt?

Inspirato.blogg.no

10.12.2013 kl.22:02

Anonym: Alder er ikke alt for viktig - det kommer helt an på personen :-) Men akkurat nå er problemet at vi bor i et byggekaos og det er litt vanskelig å ha folk her...

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits