OBS! "Disney"-svindel på gang i Oslo!

Denne helgen forsøker svindlere å sjele mer enn smågodt fra små barn, ungdommer og håpefulle foreldre. Under villedende markedsføring og utgivelse som "Disney Channel" / talentjakt / audition  forsøker de å lokke penger fra auditiondeltakere for å få oppfyllt skuespillerdrømmen og en sjans til å bli Disneyskuespiller.

På radioen inviterte de (via P4 Radio) i dag til stor audition på Grand Hotel, med prøvespilling, utdeling av brosjyrer etc etc. De "heldige" blir oppringt i kveld og gratulert - og har nå vunnet sjansen i livet: Å få reise til LA neste sommer og ta steget videre i den gryende skuespillerkarrieren.... Prøvespilling, øvelser, casting etc etc... Flott, du er perfekt! Du må bare forhåndsbetale 30 000,- først...
Vi har en ung skuespillerspire i familien som dro dit i dag og kan bekrefte at det var mange tilstede der. Vi håper de fleste skjønner svindelen før pengene er borte... Så blir dette kveldens lille advarsel til foreldre til håpefulle barn og ungdommer i Oslo i kveld: Les om svindelen her og ikke gå i fella ;-)

Del gjerne og advar andre! Disney gjør ikke åpne auditions og krever aldri betalt...

Tvi, tvi!

29 kommentarer

Kjell T. Ring

23.11.2013 kl.23:08

Her har vi det "seriøse" selskapet bak... for noen kjeltringer.

http://celebritygroup.tv

Andre

28.11.2013 kl.18:48

Viss folk hører på hva som blir sagt på første møte så er ikke dette svindel..fikk utdelt papirer som det står hva ting kosta.iidioti at folk kan reagere på denne måten.lær dere engelsk!!syns folk det var dyrt for en uke med workshop så ikke betal.fritt valg,ingen tvinger deg.har ukentlig kontakt med personer fra cgtv .veldig bra folk.og vi drar hele familien.

Inspirato.blogg.no

28.11.2013 kl.23:38

Andre:

Flere ting er alvorlig med denne saken, og det handler absolutt ikke over manglende engelskkunnskaper.

- Villedende markedsføring: Du kaller for det første ikke inn til en "audition" om det faktisk er en stående invitasjon til et overpriset lekekurs i LA - av et firma som i teorien ikke finnes. Alle som kom på audition, ble oppringt etterpå (fra Grand Hotel sitt telefonnummer, ingenting kan spores fra CGTV) og absolutt alle fikk komme med videre. Ikke bare et det en bløff å kalle det for en audition - men de ordlegger seg både i radioreklame og i salgsmateriell på en måte som gjør at absolutt alle tror de skal på en audition i regi av Disney. Dette stemmer heller ikke. Jeg kan ramse opp videre hvordan dette er alvorlig brudd på markedsføringslover og vanlig moral og etikk - men dette er de viktigste punktene.

- Utnyttelse av folks drømmer: De går rett på en målgruppe som sterkt drømmer om å komme fram i rampelyset, små barn og ungdommer som virkelig har lyst å få til noe. Deretter spiller de på foreldrenes stolthet og får familiene til å føle at dette er en beslutning de bør ta. De har altså endret spillereglene underveis, og produktet er en stor bløff.

- Ingen ansvarlige bak firmaet. Kan du noen sted finne et gyldig telefonnummer - en kontaktperson, en eier av selskapet ... NOEN som står bak og har et godt navn og rykte? Enkle googlesøk viser at det er ingen som synlig eier websidene deres, det er i teorien et spøkelsesfirma som kan opphøre eller forsvinne når som helst uten at noen kan stilles til ansvar.

- Kontrakter : Da noen mistenksomme foreldre på "auditionen" spurte om de kunne ta med seg hjem en kopi av kontrakten for å se gjennom denne, fikk de ikke lov til dette. Svaret deres? Nei, de hadde reist så langt at det var begrenset med materiell de fikk mulighet til å ta med seg. Så med én dags betalingsfrist uten å egentlig ha en fysisk vare mellom hendene, er dette -mildt sagt- litt merkelig.

Risikobalansen for svindlerne er jo genial - og helt på "offeret" sin kappe. Den kriminelle handlingen skjer jo ikke før dette kurset enten ikke skjer i juni - eller bare ikke lever opp til forventningene. Og da er det jo vanskelig å klage i ettertid. Dessuten er det ingen kjøpslov eller reisegaranti som dekker denne typer knask. Det perfekte svindleri! 30 000,- for et kanskje-kurs + reise og opphold - dette mener du er et kupp?

Lykke til i sommer da.

Men det er rart med det:
If it walks like a duck, talks like a duck, it probably is a duck.

Kjerstin Kartrud

01.12.2013 kl.15:02

Jeg synes det er ganske heftig at man på landsdekkende medier kan kalle folk for svindlere uten å vite hva man skriver om! Samt å si at det påstås at de har utgitt seg for å være fra Disney kanalen på reklamen. At de bruker Disney som eksempel henger kanskje sammen med at flesteparten av de som coacher barna på campen er skuespillere som har jobbet for Disney kanalen i mange år? Selv har jeg hatt sønnen min på campene til CGTV opptil flere ganger og er meget fornøyd med resultatet og hva de gjør for barn og unge. Så utifra mine egne opplevelser synes jeg det er helt uforsvarlig at man går ut i media og kaller dem for svindelere. Det for så være at de kanskje burde ha undersøkt litt bedre hvordan det Norske folk forventer seg markedsføring og foretnignsvirksomhetens fremgang. Men å kalle de svindlere fordi de bruker sin amerikanske markedsføring og måte å drive dette på, det synes jeg er grovt!

Inspirato.blogg.no

01.12.2013 kl.15:17

Kjerstin Kartrud: Er ikke du den norske "representanten" for denne "glupe" amerikanske markedsføringen?

Kjerstin Kartrud

01.12.2013 kl.16:17

Mona: Litt usikker på hva du egentlig mener, men om du mener at det er jeg som står for markedsføringen, eller har noe med forestningsvirksomheten deres å gjøre, så tar du feil. Om du lurer på om det er jeg som er der og hjelper dem underveis, ja så er det tilfellet. Det var til og med jeg som var så blåøyd og trodde at dette jo måtte være en enestående mulighet for norske barn og unge å oppleve det samme som min sønn har gjort, og dermed foreslo at de skulle komme til Oslo når jeg hørte at de skulle begynne med Europa programmet sitt.

Inspirato.blogg.no

01.12.2013 kl.16:59

Kjerstin Kartrud: Jeg gleder meg til å høre reiserapport fra deltagere i juni! Kan du fortelle litt mer om CGTV? Hvem står bak? Hvor har de hovedkontorer?

Kjerstin Kartrud

01.12.2013 kl.17:07

Mona: du kan allerede få reiserapporter i januar. For 31. desember begynner den første campen med norske familier. Det er Adrian R´Mante, skuepsiller i Disney serien "Zack and Codys suite life", som har etablert firmaet og er hoved coachen til barna. Campene skjer i leide lokaler og Acme teater i HOllywood. Kontoret er til dels familiedrevet og jeg er usikker på om de har en fast kontoradresse. Men vi har aldri opplevd noe tull med selve gjennomføringen av campene. Mange barn har også fått seg agenter etter disse campene, og fortsetter sin vei inn i denne industrien. du kan jo sende meg en venneforespørsel på FB, så kan du lese alle komentarene som er blitt skrevet på siden min, av familier som har deltatt på campene, og som ønsker å støtte opp om Adrian sitt gode arbeid som han har gjort med deres barn.

Inspirato.blogg.no

01.12.2013 kl.21:12

Kjerstin Kartrud: Kall det svindel, kall det rip-off... Hva som helst. Dette er en spøkelsesbedrift, og jeg finner ikke et snev av troverdig informasjon noen som helst sted på nettet. Akkurat denne disneysvindelen er jo allerede kjent flere steder enn i europa.

http://www.auditionsfree.com/about/child-acting-scams/disney-auditions-and-nickelodeon-auditions-how-the-scam-works/

Om du så får et tullekurs med i prisen så gjør det ikke svindelen til noe annet enn akkurat dét: En svindel. Genial, fordi du ikke sitter igjen med med absolutt ingenting, men å betale 30000 PLUSS reise og opphold er jo helt .... snodig. Men for dem som trives med skjegget i postkassa, for all del!

Inspirato.blogg.no

01.12.2013 kl.21:48

Kjerstin Kartrud:

http://www.firstcoastnews.com/money/onyourside/article/218104/9/Weekend-Audition-not-Affiliated-with-Disney-Channel

Inspirato.blogg.no

01.12.2013 kl.21:49

http://www.bizparentz.org/thebizness/disneyauditioninfo.html

Inspirato.blogg.no

01.12.2013 kl.21:52

http://www.scambook.com/report/view/278749/Celebrity-Group-TV-Complaint-278749-for-$5%2C000.00

Ole Sanne

16.06.2014 kl.20:39

Er det noen vet hvordan dette utviklet seg?

Aji

18.09.2014 kl.07:26

Dette er ikke svindel! Jeg har vært en del av programmet og har bare hatt gode minner og gode følelser rundt programmet.

14 år gammel jente

18.09.2014 kl.08:33

Dette må være UTROLIG pinligt for deg at en 14 åring nå må rette på det du sier! Jeg var med på cgtv programmet og det forandret hele livet mitt! Jeg lærte meg så mye, vi fikk møte masse kjendiser og snakke med dem, og skuespille foran over 50 viktige agenter, vi fikk være med og lærte SÅÅÅ mye! Det er ikke svindel i det hele tatt og tror nok du bare er sjalu for at du ikke fikk være med selv ;) Og btw sånne personer som deg gjør at det ikke blir gode skuespillere her i Norge! Ikke snakk om noe dere ikke har vært med på eller vet noe om!

Anita Voldmo

18.09.2014 kl.09:04

Vi var i los Angeles i juni etter det du påstår er en svindel, det var en uke med et helt fantastisk opplegg. Min 9 årige datter lærte utrolig mye, og fikk samtidig møte noen stjerner hun har sett på Tv. Greit nok st dette koster penger, men sett i ettertid at unga fikk en opplevelse foran kamerat som dem kan ta med seg videre. Hver unge ble sett der og undervisning ble tilpasset den.

Informasjonen vi fikk i Oslo tilfredsstiller og mere til mine forhåpninger om programmet. Og til info så skal hun nå få være med i nye doktor proctor filmen - og det har jeg kun CGTV å takke for. For å gi jenta mi selvtillit til å tørre å stå på ei scene.

Ann Kristin Bakke

18.09.2014 kl.09:09

Dette er ikke svindel!!

Min datter deltok våren 2014, hadde en kjempeopplevelse og får enda masse backup og hjelp fra denne gruppen.

Det at det koster 30 000,00 betyr ikke at du ikke får noe igjen for pengene. Dette er inkludert i denne prisen:

Bilder av deltagerne med profesjonell fotograf fikk rundt 50 bilder av min datter fantastiske bilder dette hadde glatt kostet 5-6000,00 i Norge.

Deltagerne fikk guidet VIP tur på Universal også backstage verdi minst 1000,00 pr person.

Alle andre familiemedlemmer får guidet tur til Hollywood skiltet, tur til Stranden og Downtown Los Angeles mens deltagerne har undervisning, alle turer fikset av CGTV og koster ikke ekstra de stiller og med transport til de som ikke har selv. verdi av dette pr person ligger nok og på rundt 1000,00 pr tur hvis du skulle fikset det selv.

De holdt lokaler hvor undervisningen foregikk.

To dager leide de teater hvor de presenterte det de har lært foran alle samt masse agenter.

De leide sound studio hvor barna spilte inn sin egen Showreel.

En kveld hadde de dansetrening med selveste Alyson Stoner som er en kjent sanger og skuespiller.

De møtte og mange andre Disney stjerner som pratet om sine erfaringer.

Foreldrene hadde seminar med agenter og andre som representerte et forbund for barn i skuespillerbransjen, hvor vi ble opplyst om barnas rettigheter og ting vi må passe på i bransjen.

Og sist men ikke minst den selvtilliten disse barna reiste hjem med kan man ikke sette en pris på.

Før man kaller dette svindel så se hva man får her i Norge til samme pris....

Min datter har fått masse ut av dette kurset, og om de får en evt rolle senere er opp til hver enkelt å jobbe for, men etter at de har vært hos Adrian så får de masse hjelp og veiledning av han og etter kurset.

Da vi var på "audition" i Oslo fikk vi klar beskjed om hva dette gjaldt da vi kom inn og snakket med de og de sa at dette er ett stort skritt og ta og at man ikke bare må kaste seg ut i det da det også koster en del.

Så alle dere med skuespiller spirer i magen dette er absolutt noe man bør være med på, du får en opplevelse for livet!!

Inspirato.blogg.no

18.09.2014 kl.09:56

Men så flott da! All informasjon vi fant tak i på det aktuelle tidspunktet var at dette i høy grad så ut som en svindel. Mange tidligere deltagere har advart om dette. Om det viser seg å ikke være en svindel (i alle fall i dette tilfellet) så er jo ingenting bedre! Jeg har jo ingen annen agenda med å advare - annet enn at jeg synes det er trist at folk blir lurt av kyniske bakmenn. Fint! Glad på deres vegne.

Heidi

18.09.2014 kl.10:21

Dyrt ja! Svindel nei!

Vår datter deltok i januar og har bare positive minner. Og det samme gjelder min mann og meg. En eventyrlig uke med mange Disney-stjerner som læremestere.

Kommersielt ja! Svindel nei!

Supert opplegg både for barn og foreldre. Mange av barna som deltok i januar har fått roller på Folketeateret og i NRK i ettertid. Og ikke minst har barna fått kunnskapen og selvtilliten til å oppsøke flere auditions samt fått tro på at det er mulig å lykkes i bransjen.

Dyrt ja! Svindel nei!

Hedda

18.09.2014 kl.10:50

Hei, mitt navn er Hedda og jeg var på samme audition i fjor. Akkuratt det som skjer nå skjedde da. Det ble spredt et rykte pga en tvilsom forelder og det endte med en stor sak. Jeg var på kurset i Los Angeles i sommer. Det varer over 5 dager og de som er med bli opplært av proffesjonelle skuespillere. Vær så snill jeg blir helt satt ut over at noen finner på rykter som disse som på bloggen her. Jeg lover dere. Dette er proffesjonelt og hvis dere vil snakke med meg personlig svar meg her. Jeg vil fortelle alt om min opplevelse. Dette er seriøst

Ann Kristin Bakke

18.09.2014 kl.10:58

Hei Mona

Veldig fint an man passer på, og fantastisk at ingen av våre kommentarer er sensurert. Tusen takk:)

Våre barn som deltok på den første turen over fikk unødvendig mye dritt, vi voksne lurte jo og på om vi hadde bommet oss litt her og. Min datter fikk og masse stygge kommentarer fra andre på skolen om at vi var blitt svindlet, familiemedlemmer ringte oss ned om dette. Jeg undersøkte og nette før vi betalte endelig og fant masse positivt.

Adrian er en fantastisk person som kun vil barnas beste. Han er utdannet lærer og dette er som han sier en måte for han å hjelpe barn igang på en seriøs og ordentlig måte for det finnes så utrolig mange som faktisk lurer foreldre og barn inn i lignende ting hvor de ikke får det de har betalt for.

Men her fikk vi det vi har betalt for pluss masse til.

Ann Kristin

Inspirato.blogg.no

18.09.2014 kl.11:10

Ann Kristin Bakke: Ja - hvorfor skulle jeg sensurere? Jeg ville jo bare at informasjonen skulle komme ut. Med det vi fant ut av, stod til og med Politiet bak og advarte folk mot å bli med - fordi de sattn igjen med NULL rettigheter. At folk er fornøyde og fikk igjen noe for pengene er jo supert. Poenget var det at hvis disse menneskene faktisk var uredelige, så hadde ikke folk hatt nubbesjans for å få tilbake pengene. Det var ingen sikkerhetsnnett, kun blind tillit. Men igjen, flott at noen kan gå god for det. Det var det ikke i skrivende stund og til og med Disney selv anbefalte å ikke gå på limpinnen, fordi mange hadde mistet penger på denne måten. Så tror nok ikke vi ville gjort det annerledes om det hadde skjedd igjen. Du kan kjøpe bruktbil online og betale på forskudd via nett og håpe at selgeren dukker opp. Flott om han faktisk kommer - men hva gjør du om han ikke gjør det? Da er det din feil, fordi du burde visst bedre. Dette blir litt samme greia.

marte

18.09.2014 kl.11:22

Jeg var i Los Angeles i juni på dette opplegget og svindel er det ikke! Man måtte betale en viss sum for å kunne være med på opplegget, men med denne prisen fikk man reservert rom på Oakwood hotell hvor "undervisningen" foregår, opplæring i forskjellige skuespill teknikker, hvordan man lager en cv og en photoshoot hvor man skal ta et "headshot". Aktiviteter for resten av familien inngår også i prisen, og dette satt min familie stor pris på. Jeg har vært på andre teater "leirer" og de koster også penger, men når "leiren" er i Los Angeles og man får så mye for pengene er nivået litt høyere og da må man regne med en høyere pris. CGTV sitt opplegg har gitt meg så mange muligheter etter at jeg kom hjem og inspirert meg til å fortsette med teater/skuespill. Jeg føler jeg også har blitt mer selvstendig med tanke på at man må gå ut av sin komfortsone og utvikle seg sammen med proffesjonelle skuespillere i Los Angeles. CGTV er en utrolig opplevelse jeg aldri vil glemme og håper at de kommer tilbake til Norge for å finne flere talenter slik at flere kan få et innblikk i den Amerikanske skuespill "businessen". :) anbefales på det STERKESTE!

Ann Kristin Bakke

18.09.2014 kl.11:27

Hei igjen:)

Forstår fullstendig det at man kan sitte igjen med skjegget i postkassa, når du refererer til betalingen så var det ikke sånn at jeg måtte betale dette den samme dagen vi var der, dette kunne og deles opp bare det ble betalt før kurset. Kontrakten kom på mail signert etter ett par dager.

Så neste gang de kommer til Norge og det håper jeg de gjør så vet vi mye mer:)

Ha en strålende dag videre!

Ann Kristin

Kristina Østerud

18.09.2014 kl.13:12

Okei nå kjenner jeg at jeg blir ordentlig frustrert av å lese hva du skriver, Mona. Jeg kan forstå at du ble irritert over den villedende markedsføringen og prisen, men dette er et kurs som er holdt av en som har skuespiller erfaring, tv erfaring og har jobbet sin vei opp. Adrian vil gi barn og andre muligheten og en smakebit av hvordan bransjen fungerer og hvordan man skal være foran kamera, på scenen, audition, reklame teknikk også videre. Vi møtte også en sanger som het Diamond White på oakwood. Kjendisene som lærte oss opp var utrolig hyggelige, og selvfølgelig var pappa skeptisk når han fikk lese dette blogginnlegget ditt i fjor når vi var på Grand Hotel, men så tenkte vi at du er veldig kritisk og dømmende, du har før det første ikke vært på kurset , du kjenner ikke folkene og du er rett og slett bare FREKK. Og jeg kan si akkurat det jeg mener til deg, fordi du ikke har peiling på hva og hvem du snakker om tydeligvis, I USA så går CGTV kjempe bra, så kommer de til Norge for å se om det er noe talent her og blir angrepet av media og blogger. Selvfølgelig er det dyrt, men alt som følgte med gjør det verdt det for om man skulle betalt for dette selv så hadde det blitt myeee mer penger ;-) Etter denne campen så har ikke bare jeg, men alle de andre fått mye bedre selvtillit, vi tør mer og vi er ikke redde lengre. Jeg har gjort masse forskjellige ting og skal allerede tilbake til L.A i Februar. Virker som du bare prøver å få CGTV i dårlig lys med alt dette med spøkelsesbedrift og at de får opp håpet til barn? De sa ALDRI at de skaffer deg en karriere i HOLLYWOOD, men de kan veilede deg og resten må du gjøre selv, sånn er det i livet. Vil du noe så jobb for det.

Ellers så får du ha en fin dag videre, nå har du fått mange kommentarer fra voksne og yngre som har vært der så du har all info du trenger. De har ALDRI utnyttet noen sine drømmer, jeg fikk ikke inntrykk av dette i hvertfall.

Kristina

18.09.2014 kl.13:19

Ja du kan finne nummeret deres, mailen deres og alt du trenger å vite på hjemme siden deres.

J

18.09.2014 kl.16:09

Dette er ikke svindel! Var med på cgtv i sommer, og det er noe av det beste jeg har vært med på! Du blir ikke tvunget til noe...du bestemmer selv om du vil betale 30 000. Selv om det høres dyrt ut får du virkelig noe for pengene. Det er så mye du får ut fra programmet...det eneste jeg har hørt om som gir unge norske skuespillere en sjanse i Hollywood uten å måtte flytte dit med en gang. Folkene som jobber med dette programmet er proffesjonelle. Du får, headshot, filmet scene og sjanse til å få agent + mer!! Jeg har ikke annet enn bra ting å si om dette, cgtv er fantastisk.

Janne

22.09.2014 kl.10:41

Dette var bra, kan trygt bli med på dette.

Marianne

22.01.2015 kl.17:46

Jo visst kan det kalles svindel! Hvem annonserer på den måten og bruker Disney og kjendiser som trekkplaster for audition, om de er seriøse? Freidig nok å få folk fra hele landet i god tro dra til Oslo i helgen, til noe de tror er normal audition? Det er enormt mye penger uansett hva de har "kostet" på denne uken av undervisning, bare tenk på den fortjenesten de har på godtroende folk. Det er svindel å annonsere slik de gjør, og når jeg ringte og til slutt fikk svar, virket damen veldig stresset og ville ha navnet vårt med èn gang. En seriøs aktør ville startet med å presentere seg og litt info. Ikke kunne hun info om "noe" vedr pris osv fordi hun kun var satt til å booke inn.Og til syvende og sist fikk jeg aldri den sms hun skulle sende..mulig hun følte seg truet?!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits