Tenk som en ørn: 7 prinsipper

PRINSIPP 1

Ørnen flyr høyt. Høyt over småfugler, spurver og ravner. Ørner flyr med ørner.

PRINSIPP 2

Ørnen ser godt. Den klarer å se målet på kilometers avstand, og klarer holde fokus til den når det, uansett hvor mange utfordringer som kommer i veien.

PRINSIPP 3

Ørnen spiser ikke døde ting. Den fanger og spiser egne byttedyr. Gribben kan spise døde rester, men ørnen skaffer seg egen mat.

PRINSIPP 4

Ørnen elsker storm. Når skyene blir grå og vinden bygger opp til uvær, blir ørnen ivrig. Mens småfugler gjemmer seg trygt i buskene, bruker ørnen stormen til å hvile vingene sine og for å løfte den høyere.

PRINSIPP 5

Ørnen tester før den stoler på en annen. Når en hunnørn møter enn hannørn for parring, tester hun hans interesse ved å fly til værs med en kvist i nebbet. Hannørnen flyr etter. Når hun er høyt nok oppe, slipper hun kvisten mot bakken og ser hva hannen gjør. Hannen jager etter kvisten gang på gang og plukker den opp før den når bakken. Først når hunnen har sett at hannen mener alvor med interessen, stoler hun på han.

PRINSIPP 6

Når ørnen er klar til å legge egg, finner hannen og hunnen sammen et høyt sted som er utilgjengelig for rovdyr. Hannen flyr til bakken og plukker torner og legger dem ved kløften av stupet. Deretter henter han kvister til reiret. Han flyr ned og henter mer torner som han legger rundt reiret. På toppen legger de kvister, gress og fjær - mykt for egg og fugleunger. Hann- og hunnørnen bidrar like mye når de får familie, og tar vare på hverandre. Moren legger egg og passer på dem, og faren sørger for at familien hans har det godt og trygt. Når ørneungene er klare for bli selvstendige og fly, fjerner foreldrene det myke i reiret, og lar tornene være igjen slik at ørneungene får vondt når de går i reiret igjen. De skal lære seg å være uredde og ikke gå og gjemme seg når verden er tøff. Moren kaster barna utenfor stupet, og faren tar dem i mot før de treffer bakken. Dette gjentar de til ørneungen lærer seg å fly og kommer tilbake selv, full av mestringsfølelse.

PRINSIPP 7

Når ørnen blir gammel, blir fjærene skjøre og gjør den dårligere til å fly. Når den føler seg svak nok til å gi opp, går den i skjul bak steinene og plukker selv ut alle fjærene fra kroppen sin. Deretter blir han der til fjærene har vokst ut på nytt og den kan fly på nytt.

 

3 kommentarer

Marie

15.11.2013 kl.10:08

Har alltid syns at ørnen er sånn slikt majestetisk dyr. Var veldig morsomt å få innblikk i hvordan ørnen tenker og hvordan man kan ta det inn i våres egne liv. Syns at dette er verdt å ta vare på og tenke over ;)

Jon

07.03.2016 kl.09:08

Jeg tror noen av disse prinsippene er myter, de gjelder uansett ikke for alle ørnearter. Etter å ha observert mange ørn, så er inntrykket at den ikke er så "kongelig" som vi gjerne tror. Den er et rovdyr som spiser vilt den har fanget og den spiser tilgjengelige åtsler, husk at en ørn neppe kan løfte mye mer en 1 kg. En ørn flyr ikke uforstyrret over andre, den jages av ravn, kråke og mange måker, av naturlige årsaker fordi den spiser deres kyllinger. Jeg husker en gang jeg observerte en koloni av sjøfugl som plutselig lettet og fly mot horisonten. Da hadde de sett en ørn langt borte, lenge før jeg kunne se den hadde de sett den. De fløy tørnen og gav den ikke fred, men ørnen brydde seg lite og gled bare forbi oss alle. Så selv om ørnen er vakker og sterk, så er den utrolig sårbar. Skal jeg tenke som en fugl vil jeg heller valgt ravnen, den overgår ørnen på de fleste områder.

07.02.2017 kl.22:50

Fantastisk og lese om ørnen vi har mye og læreden vi må begynne og komme høyere oppl ånden og be om mer profetiske visjoner be om mer visdom i ånden så vi kan stå sammen og bygge hverandre opp beklager broder i herren at jeg ikke har sett denne bloggen før nå

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

31, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits