Advarsel: Å bli mamma utvider følelsesregisteret!

Det er mange ting som endrer seg når man blir mor. Jeg skal ikke i dag drøfte temaet "Hvordan gå effektivt fra D-cup til  B-cup" om ikke noen virkelig insisterer - men lufte mer sånne... hverdagslige ting. Følelser og sånt. Ting som plutselig (og overraskende!) ble annerledes etter jeg fikk barn:

 - Jeg har aldri hatt flyskrekk før, ikke engang gitt flyturen en eneste bekymring. Post-mamma-meg hører etter mystisk skrangling (kanskje en due) i motorene på tur mot rullebanen, og ser livet (til sønnen min) passere i revy ca. hver eneste landing. Frykten for å ikke vil kunne se familien min igjen, er kvelende stor i de rareste øyeblikk. 

- Jeg kan bli ganske pissy om noen ødelegger søvnen min. Sånn for eksempel om jeg har glemt å slå av lyden på telefonen min, og jeg får en mail midt på natta. DRITTFOLK! Hvem er det som sender MAIL midt på NATTA? (ca 23:05) Svaret? Jo, overraskende mange.

- Jeg kan ikke se dokumentarer om syke barn. Empatien for foreldrenes skrekk og sorg tar fullstendig overhånd, og jeg kan risikere å gråte en skvett av å se en handicappet liten gutt som må se på kompisene sine som spiller fotball. 

- Når jeg ser gravide kvinner, og burde tenkt "Ååå, så flott! Så guddommelig fantastisk!" så tenker jeg innerst inne noe sånt som ...."Muahaa! Gjett om du skal være pissed off om et par måneder. Sucker!"

- Jeg blir litt forbannet hver gang jeg spiser ute og finner det jævla punktet i menyen som heter "Barnemeny". Hvorfor må ALLE barnemenyer inneholde obligatorisk fritert dritt, MUK-pølser og pasta i tomatsaus? Hvorfor? Er det ingen restauranter som faktisk LIKER barn? 

- Når jeg ser bittesmå nakne føtter og hender som stikker ut fra en dyne får jeg helt vondt i hjertet på en god måte... Det er på en måte blitt et symbol på hvor skjørt livet er og hvor utrolig takknemlig jeg er for det jeg har.


 

Mammarollen: Skummelt for følelsesregisteret.

8 kommentarer

Lisbeth

04.10.2013 kl.22:50

La oss snakke om flyskrekk... Fløy hjem fra Canada for et par dager siden. Med toåringen og han på snart 4 mnd, og mannen. Full on angst!! Er blitt helt ille, og vurderer å gå på flyskrekkurs. Jeg mener, har landet nok mange ganger i Bodø i litt for sterk vind til at jeg burde lært at det går bra.. Men neida. Katastrofetanker bare jeg nærmer meg flyplassen! Godt å kjenne man lever lissom ;)

Mina

05.10.2013 kl.13:33

Hallo!!! Jeg må bare starte med si at dennne bloggen er til kjempe masse inspirasjonn for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de fineste i Blogg Norge. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konkurranse jeg nettopp deltok i! Kanskje du kan være mega snill å dele den på bloggen???? ;D Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du blir med selv og at du blogger mega ofte fremover!!!!!

Mari

05.10.2013 kl.15:37

Hei på deg!!! Førsst av alt må jeg si at blogggen din er til kjempe masse gledee for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de vakreste i hele bloggeverden. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konk jeg nettopp deltok i! Kanskje du kan være mega snill å dele den på bloggen?? ;D Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du blir med selv og at du blogger mega masse fremover!!!!

Kristel

05.10.2013 kl.18:29

Halloi!!!! Helt til å begynnne med fortellle deg at siden din er til veldig veldig veldig stor inspirasjonn for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de kuleste i hele bloggeverden. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konk jeg nettopp mdeldte meg på! Kanskje du kan være kul å dele den på bloggen???? ;P Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du melder deg på selv og at du oppdaterer mega ofte fremover!

Ida

06.10.2013 kl.09:11

Heisan!!! Jeg har lest blogggen din nå en stund, men det er første gang jeg faktisk kommenterer på den. Unskyld for det. Det har egentlig ikke vært noen god årsak til at jeg ikke har komentert før, så jeg har litt dårlig samvittigheit for å ikke ha gjort det tideligere. Fordi denne blogggen er fantastisk bra, og du fortjene å få all komplimanger du kan få for denne bloggen!!! Dette er faktisk en av de godeste sidene på bloggg.no etter min mening og den er dønn ærlig. Jeg blir nesten helt misunnelig av å lesa denne blogen og jeg skulle av og til ønske at det var min blogg!!!!! Hihi!! Jeg brukte å blogge før, men jeg stoppet å bloggge fordi jeg fikk så mange stygge kommentarer fra drit stygge personer. Om du får frekke kommentarer fra drit slemme folk, så må du ikke slutte å blogge som jeg gjorde. Fordi da vinner bare de drit frekke. Men jeg har ikke blogg nå, så i stedet legger jeg igjen en konkurranse som kommentarlenke jeg akkurat har meldt meg på. Det er sånn at du kan vinne en premie om du svarer på noen sprsml. Det er utrolig trivelig å være med på synes jeg, fordi av og til har man flaks å da vinner man. En gang vant jeg i et skolelotteri. Det var kjempe kjekt. Kanskje du vinner nå? :-D Jeg håper uansett at du blir med i konkn. Keep bloggin!

The Moonchild

06.10.2013 kl.13:24

Åh. det med barnemenyer irriterer meg også!

Hanne

07.10.2013 kl.00:38

Flere som finner det littegranne suspekt at både "Mina","Mari","Kristel" og "Ida" har nøyaktig samme skrivestil og innhold? spam har mange navn og former om dagen. Bortsett ifra det, digger jeg alt ved bloggen din! :O) du er super! hannepanneklem

Inspirato.blogg.no

07.10.2013 kl.07:52

Hanne: ja, utrolig irriterende opplegg.... Men til deg: Tusen takk.

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits