Hvilken type barnehageforeldre er dere?

Barnehagen er et mylder av ulike barn med ulikt utseende, bakgrunn, innhold i matboksen, språk og lekepreferanser. De utfyller liksom hverandre med forskjellige egenskaper og personligheter. Men aller mest synes jeg det er gøy at de har så forskjellige foreldre, som gjør dem akkurat slik de er.  

Dessuten er vi foreldre håpløst underholdende til tider. Selv lenge etter ammetåka har lagt seg. Her om dagen for eksempel, gikk jeg ut døra - på tur i et møte - iført trenchcoat, (les: leker veldig, veldig viktig) høye støvletter, solbriller.... 

Og en Fantorangen-matboks. 

Oppdaget ikke egen flopp før jeg stod på trikken.

I barnehagen legger jeg stadig vekk merke til flere typer....

Panikk-foreldrene : De som kommer seilende inn i full fart med en halvdøsig nyoppstått unge på armen og en krøllete rød sokk stikkende ut fra buksebenet. Gjerne med tannkremrester i munnviken, avslørende venstresover-sveis og tre pølsebrød i en pose til lunsj. Trolig jobbet til sent på kveld og ignorert vekkerklokken i gode 45 minutter før panikken tok overhand. Kronisk for sent ute, alltid i panikkmodus. At barnet sitter igjen iført strømpebukser på vrangen og én støvel, det har ingen lagt merke til.

Nervekrøll-foreldrene : De som bruker tjue minutter av barnehagedagen på å bekymre seg for usikrede trær på lekeområdet, muligheten for dråpesmitte via legoklossene og utilstrekkelig mengde pedagogisk tilsyn i lekestundene. Mammaen stadig vekk på gråten ved avskjedsstund, selv om poden leker bekymringsfritt med en nydesinfisert brannbil.

Nystrøket-foreldrene :  De som har kledd på toåringen sin en krøllfri Ralph Lauren-skjorte før en sandkasselekestund, nye skinnsandaler og gredd håret pent, og parkert sin nypolerte Porsche Cayenne litt utenfor "fareområdet" med alle de skarpe og ukontrollerbare barnevognene. 

Eder&Galle-foreldrene : De som alltid har nedovermunn og noe å klage på. Dårlig plass i vognparkeringen, treig lås på porten, dårlige parkeringsfasiliteter, dårlig vær, manglende klær. 

Hippie-foreldrene : De som er har kledd på barna 40 år gamle arveklær i brun og oransj strikk, og gjerne kommer syngende inn ca ti over ti. De har all tid tid i verden, og har stoppet for å plukke blomster underveis. Sender med barna hjemmelaget hirsegrøt og nystrikkede tovede ullsokker.

Turnstativ-foreldrene : Gjerne med en Pappa i teten som har fått barn for å få lov å turne i lekestativene igjen. Gjerne påfulgt av en liten gjeng hvinende barn som synes det er hysterisk at han leker dinosaur med dem. Kommer seg aldri på jobb i tide, fordi han synes det er mye gøyere i sandkassa.

 Hvis det er viktig for deg å fremstå som et balansert, harmonisk og disiplinert menneske uten for mange merkelige lyter...

Ikke bli foreldre.

3 kommentarer

whatwouldnemido

30.08.2013 kl.19:33

Med tanke på skolestart noen år senere: Turnstativ-foreldrene er klart festligst og lettest å forholde seg til. Fine og godt fungerende unger får de stort sett også. Snodige greier. Og jeg tror jaggu jeg velger edder&galle fremfor nervekrøll.

Men vi har da langt fler foreldrekategorier enn det her? Hvilken tilhører du forresten selv? Panikktypen? ;-P

Inspirato.blogg.no

30.08.2013 kl.20:17

whatwouldnemido: jeg tror jeg tilhører kategorien "schizofrene foreldre" som ene dagen dukker opp i møteantrekk og poweroutfit, lett forvekslet med en politiker - og neste dag i støvete murpussjoggis og kråkehår, lett forvekslet med en boms. Jeg tror det vanker tvil om hva vi faktisk holder på med sånn egentlig. Innimellom er jeg panikkforelder, innimellom nystrøket. Kanskje litt alle - bortsett fra eder&galle, for det synes jeg ikke noe om. For øvrig synes alle det er litt merkelig at Max kan ord som "kompressor, rørtang, avbitertang, hammer, stikksag, spikerpistol" og sånt... Vi er kanskje "husbyggerforeldre" som har med miljøskadet barn....

ravn73

30.08.2013 kl.21:38

he-he, tror ikke jeg passer inn i noen av disse kategoriene... :) Aldri nystrøkent guttetøy, men liker at sokkene matcher resten av tøyet :) Bekymrer meg ALDRI over at ting er for skummelt, da heller MANGEL på treklatring og utfordringer... men de er flinke i barnehagen vår og drar på tur til et sted med fine klatre-trær. Kan ikke si jeg har klaget på noe heller. Så vi er nok de ryddige foreldrene som ikke vil at gutten skal komme med pølsebrød i nisteboksen, og evt. gå glipp av ta-med-dagen, osv :)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits