Nam - brødskive med kaviar og brunost!

"Mamma, hva har du i pangboksen?"

Max (2) ble litt forvirret den dagen han lærte både ordet "pengebok" og "matboks" - så siden har han bare sagt "pangboks" om matboksen. Og det har liksom vært et så koselig ord, at han sikkert aldri kommer til å lære det skikkelige ordet. For nå sier også vi pangboksen. Og noen av de ansatte i barnehagen har adoptert det.

Så kjære framtidige arbeidsgiver av Max: (23) Det HETER pangboks. 

Max er alltid veldig spent på hva jeg putter i den før vi triller av gårde til barnehagen.

Derfor er jeg litt glad han ikke var her i dag, da Grilstad spurte meg om jeg kunne la deres Påleggsrulett få bestemme hva jeg skulle få til lunsj i dag.

For da jeg dro i spakene, foreslo de nemlig dette:

Kaviar med brunost og popkorn.

Hmm. Nå er jeg ganske åpensinnet, men et sted går grensen.

...Å dra en gang til kunne vel ikke skade..?

(...Eller fjorten)

Til slutt ble vi enige om litt mindre galskap på brødskiva.

Så nå sitter jeg her da, med pesto i tastaturet og tomatsaft på akvarellpapiret.

Dessuten innvier jeg den splitter nye pangboksen til Max, er den ikke fantastisk fin! Turkis traktor med eget fruktrom - perfekt. I tillegg er det norsk design OG norsk produksjon - og sånt liker jeg jo :-)

Den tok jeg med meg fra den nydelige kafeen til Blafre oppe på Ekeberg her om dagen. Søteste kaffebar i byen! (Og butikk!)Vil du også dra i påleggspakene og se hva du (ikke) skal spise til lunsj i dag? Klikk her.

Jeg har jo bodd noen år i Trondheim, og jeg møtte et menneske der som jeg tok på fersk gjerning i å smøre LEVERPOSTEI og jordbærsyltetøy på samme brødskiva. Hvorpå han mente at dette var helt normalt?! Hæ? Men then again... på kontoret der jeg jobbet før, pleide jeg og en kollega og dele en skive med nugatti og peanøttsmør - og kollega nr.3 kommer inn SJOKKERT og lurer på hva i all verden vi holdt på med. Et slags eksperiment?? Vi to var helt enige om at det var verdens mest naturlige kombo, vi. 

Så alt er kanskje relativt.

Hva slags rare greier har du på skiva??

8 kommentarer

Tanja-Irén

26.08.2013 kl.17:28

Brødskive med nugatti og salami! Utrolig godt, du må prøve det :D

Inspirato.blogg.no

26.08.2013 kl.18:54

Tanja: Hahahaa! Gaaaaaaa!

Karina

26.08.2013 kl.19:52

Brødskive med hvitost, banan og jordbærsyltetøy. Yum!

Leverpostei og bringebærsyltetøy er heller ikke så ille ;-)

Katrine

28.08.2013 kl.04:23

Ungene mine får Nutella (mer lik Sjokade-har de det i Norge fortsatt forresten?) og Peanøtt smør på brødskiva innimellom. Jeg kaller det en Reese's Sandwich fordi det blir tilnærmet som en Reese's Peanut butter cup. Nugatti har jeg også i hus, men den er MIN og jeg deler ikke med NOEN.. (jeg får det sendt fra Norge men det er ikke ofte så jeg sparer det så lenge jeg kan)He he

Jeg liker også veldig godt skive med banan og peanøttsmør. Man blir mett av det og holder seg mett lenge.

Kanskje ikke så allverdens rare kombinasjoner da, men noen ganger er det bare bedre med det enkle og kjedelige??

Kristin

30.08.2013 kl.23:40

Haha dette er FOR bra! Gjett hva som var min stoore barnehagefavoritt?

Wait for it.. Brødskive med kaviar og brunost! Per dags dato (jeg er 24 nå) så har jeg ingen anelse om hvordan det skjedde, det er nemlig INGEN rundt meg som tåler tanken på det en gang. Jeg husker at jeg misjonerte litt for denne komboen i barnehagen, jeg tenkte at hvis bare et par andre er med meg så blir jeg ikke uthengt.. Det gikk heller dårlig. Jeg har gjennom oppveksten spist det ved flere anledninger, uten å skrike så høyt om det. Men det er faktisk ganske så lenge siden sist, og jeg skvatt litt da jeg leste overskriften din. I et lite sekund ble jeg sendt tilbake 20 år og kjente på den følelsen av å virkelig ønske at noen skulle joine min sære påleggsmak. Så litt skuffet da jeg skjønte at du ikke faktisk mente "nam" om saken.. haha;) Jeg føler at pålegg er virkelig noe som skiller folk fra hverandre. For å poengtere HVOR sær jeg kan være i den veien(det gjelder faktisk bare pålegg, ellers er jeg "normal" i matveien) : kan ikke fordra ost & skinke(verken komboen eller hver for seg), liker ikke sjokoladepålegg, peanøttsmør, majones, rekesalat(og alt i den duren), smøreost, sild.. ja pluss en haug til. Leverpostei er liksom min greie. Men i morgen tror jeg jammen at jeg må kjøre brunost og kaviar - for old times sake :-)

Inspirato.blogg.no

31.08.2013 kl.08:08

Kristin: haha! Fantastisk! Har du vurdert å prøve popcorn??

Malin

01.09.2013 kl.01:01

Banan og majones, eller syltetøy med salami/fårepølse :)

Inspirato.blogg.no

01.09.2013 kl.13:27

Malin: Jeg synes det er godt med sprøstekt løk på skinke! Det har jeg hørt at ikke er helt normalt. Og så får jeg tyn fordi jeg skal ha ananas på alt av middager... Pizza, taco og sånt kan jeg nesten ikke spise uten!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits