Om å innrede et barnerom. Og noen bilder.

Det er mye man skal lære når man innreder et (u)funksjonelt barnerom.

...Ikke visste jeg at jeg kom til å daglig tråkke på elefanter og pelikaner som har gått seg vekk i gulvteppet.

...Ikke visste jeg at det er livsviktig å ha en blå bøtte på veggen med minst 15 smokker i til enhver tid og nødsituasjon.

...Ikke visste jeg at kvaliteten på rommet vurderes av mengdene dyr der inne. (Jo flere jo bedre) Det tar tjue minutter å synge nattasangen til alle.

...Ikke visste jeg at more is more.

Jeg fikk lov å knipse et par bilder rett før leggetid. Han sa det var greit.

"Tar du bilde av Jabba, Mamma? Få se." (Og så må han se. Og så må jeg gjøre det igjen. Slik at han kan se. Igjen.)

Vi har altså laget en egen bulldogvegg. Nå speider vi etter bulldoggjenstander. På loppis, på bruktmarked, på Ebay. Alt går.

Postkort fra 1907 med bulldogansikt :-) Sendt fra Russland til USA.

Er kanskje ikke alle 2-åringer som har ammo på barnerommet, men ... hei - alt går jo.

Tar det igjen med ekstra søte harepuser på veggene.

Jeg er så glad i gamle motiver fra vintage ukeblader - så jeg samler på forsidene for innramming. Spesielt elsker jeg tegningene på dem fra femtitallet, de er så fargerike, naive og glade. Perfekt til barnerom! Dessverre har de litt merkelig form, men fikk skjært til passepartout til de ulike formatene og rammet dem inn på Christ Engebretsen i Pilestredet. Ikke er det så dyrt heller! Ble ikke veggen skjønn??

Jeg og kjæresten pleide å bo i huset bak dette gamle emaljeskiltet. Vi stjal det før de rev hele huset! Bastards!

(Oh well. En fin tid, men det var litt som å bo på nattoget)Noen sommerblomster :-)Det blir kanskje litt ekstra fint med maling i vinduskarmene, og litt listverk.... Men det kommer :-)Eh... Flere gamle møbler og dyr.

Og så har jeg malet veggen hans under hemsen med tavlemaling, og nå skal jeg snart tusje! Hva skal jeg tegne her?

Christ Engebretsen har seriøst alt jeg trenger! Elsker den butikken! Gleder meg til å prøve disse tusjene, som visstnok fungerer som tavlekritt, bare at det blir jevnere og finere - og at man fremdeles kan vaske det vekk. Skal tegne ned hele veggen. Det eneste problemet er bare at Max nå tror at det er greit å tegne på ALLE veggene... med ALLE tusjene. I går reddet jeg kjøkkeninnredningen fra en den røde sprittusjdøden. Hikst!Nå mangler vi altså bare litt listverk, finish på dørene, karmer til hemsen, rosett i taket (?) og generelt litt jåleri. Rom etter rom kommer på plass, det er godt å kjenne litt på at det nå skjer noenting som VISES, er så lei av renovering som bare er en del av strukturen. Nå blir det snart et HJEM! (Men vi mangler fremdeles en hel etasje...)

Vil dere se flere bilder av prosessen?

9 kommentarer

Lisbeth

16.07.2013 kl.13:08

Så fint rom! Det med tavlevegg er skummelt med de minste.. Tror jeg venter til 2-åringen og lillebror skjønner litt mer før det kommer i hus. Jeg anbefaler å teste tusjene på et lite område først. Har en tavle hvor den type tusj ikke gikk helt bort. Sånn just in case.. Og ja, vil gjerne se mer hus! :) God sommer!

Inspirato.blogg.no

16.07.2013 kl.13:13

Lisbeth: Ja, er kjempegreit å være etterpåklok! Fikk ingen advarsler, jeg! Bare synes det høres kjempekos ut. Men... nei, stuevegg med sauer og krusseduller er ikke like koselig. Nå er det gjort! :-O

Oh, well. Lærer så lenge en lever.

Gøril

16.07.2013 kl.13:22

JA til flere bilder! :)

Ida

16.07.2013 kl.22:15

Ja! Vil gjerne se bilder av hele huset! Kjør gjerne på med plantegninger, før-og-etter-bilder og det hele... hilsen en oppussingsnerd.

Og så vil jeg veldig gjerne vite hvor de grå-grønne (?) boksene som henger ved tavleveggen er fra! Hadde passet perfekt hos meg.

Inspirato.blogg.no

16.07.2013 kl.22:24

Ida: Ok, mer kommer etterhvert! Skal bli :-) De grå-BRUNE boksene (litt dårlig bilde) er fra Kremmerhuset og er geniale for lekebiler, legoklosser og alt annet som man kan snuble i. De er kjøpt forrige sesong da, så jeg vet ikke om de fremdeles finnes i butikkene... Du får høre om de kan skaffes? Tror de kostet rundt 250,- per boks....

Marie

23.07.2013 kl.01:34

Er så herlig å se bilder, så kom bare med mer, mer,mer :D og ble skikkelig inspirert til å få meg min egen tavlevegg på soverommet, selv om jeg kanskje ikke får med darlingen på det :P

Steffagarden

26.07.2013 kl.00:04

Åhlens hadde tidligere i sommer bulldog hoder i stengods til å henge på vegg... Veldig stilige :)

Benedicte

26.02.2014 kl.21:34

Hei! UTROLIG stilig du har det! Jeg har leeeenge ønsket å male ene veggen på kjøkkenet (den smaleste) med både magnetmaling og tavlemaling oppå der igjen. Problemet er bare at jeg finner kun små spann på 380 ml... Vet du hvor man kan få større spann? Blir mye styr med 14 små spann, hehe :)

Inspirato.blogg.no

26.02.2014 kl.22:53

Benedicte: Tusen takk du! Og takk for kjempehyggelig mail som også tikket inn her :-) Ja, tavlemaling! Jeg har kjøpt både på Flügger (rakk med én boks på 500ml til den veggen du ser) Tror ikke de har større enn halvlitersbokser der... Ellers så har jeg prøvd den fra Christ Engebretsen også til mindre ting - men det var også en liten boks. Prøv malebutikkene? Men... Skal du male hele stua?! Huset? ;-P

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits