Drømmedag i Oslo?

Noen spurte meg i kommentarfeltet om jeg kunne beskrive en drømmedag i Oslo. Ting man skal se, plasser man skal spise på, hvor skal man handle... Ai, ai! Så denne er til dere som ikke er kjent i Oslo men har lyst å oppleve de fine stedene som ikke sees fra Karl Johan.

Én superdag i Oslobyen? Ok. Følg med.

Først og fremst: Kjøp deg 24-timers transport, og hopp på alle trikker, busser og båter uten å tenke mer over det. Drit i bilen om du vil oppleve Oslobyen. Nja, eller - du kan jo i teorien gå til de fleste stedene, men da bør du ha på deg joggesko. Nuvel. Jeg fokuserer kun på de tingene som er innenfor Ring 1, altså faller alle de fine tingene utenfor sentrum vekk, de får vi heller ta en annen dag :-)

Start med verdens lekreste frokost på delikatessebutikken / minikafeen Flâneur Food på Frogner / Briskeby, Niels Juels gate 51) Min absolutte kafé-favoritt som dessverre har bare sånn 6 sitteplasser... Så om du er heldig sikrer du deg et vindu med utsikt til alle menneskene som haster forbi og skal på jobb - og spis rykende ferske og knasende croissanter, kjøttpålegg og deilige oster fra ferskvaredisken der - og drikk cortado fra fargerike glasskopper i størrelse bøtte. Og blåbærjuice. Avslutt med noe søtt. ALT de har er godt. Jeg lover. Kjøp også med deg et lite glass med noe godt, for eksempel fersk pesto eller lime-marmelade.

Småbutikkshopping rundt Frogner og bort til Bogstadveien. Dropp kjedebutikkene, men oppsøk de litt mindre butikkene der du kan bli litt overrasket. For klær anbefaler jeg butikker som Magmalou, (Frogner) Den Dama, (Frogner) By Malene Birger (Hegdehaugsveien) og relativt nyåpnede Walk-in Closet (Bislet) som har både secondhand og nye ting og litt fra mindre designere. Hele området kryr av små deilige butikker der du finner nye ting hver uke.

Når du først er i strøket, så er du kanskje klar for en sen lunsj? Da foreslår jeg at du står på døra til De Fire Store, som åpner klokken 15 - og så spiser du dagens suppe og drikker et glass Chablis mens du ser på de nye skoene dine som dingler i papirposen ved bordet ditt. Og så handler du rotfruktchips og belgiske sjokoladetrøfler og slår av en prat med de superhyggelige folkene som jobber der, og så triller du ut derfra med en ost under armen.

Og etterpå kan du handle for eksempel en vintage kjole på Frøken Dianas Salonger på Grünerløkka! De har det mest gjennomførte utvalget og er fantastisk flink på å lage fin butikk! Jeg som elsker femtitallet, drømmer meg helt vekk her inne. De har gamle skeive ringer, perlesmykker, plagg dekket av blonder, rysjer, paljetter, brosjer, fjær... Stort sett det du kan tenke deg. De har også supersøte interiørting og nips som får deg til å smile. Virkelig et skattkammer verdt et besøk.

På Grünerløkka kan du også (om du har plass) spise byens beste italienske pizza på Villa Paradiso, og om det er søndag så går du på søndagsmarked på Birkelunden - der finner du alt fra gamle kaffekverner, globuser, tekanner, blikkspann til krigskostymer og hagenisser. Og JA. Jeg er over gjennomsnittet glad i gammelt skrot.

Når du har pakket ned de rustne boksene du har prutet på i Birkelunden, så bør du late som om du er litt kulturell. Da kan du sette av et par timer til et besøk på Astrup Fearnley-museet, som er garantert inspirerende uansett fra slags rar idé kuratorene har fått.Men nå trenger du litt mat igjen. Og siden du allerede er på Tjuvholmen så er du bare en stenkast unna Oslos rareste spisested. Yaya Beach Bungalow Restaurants. Det er altså en thairestaurant som er seriøst ujålete. Jeg mener det. Denne plassen er helt fantastisk. Det er en vindufri underetasje med plastdyr på veggen, badehåndklær i taket, undulatkvitter og bambusinteriør. Og midt i spisingen slår de av lyset, og "regnet" kommer på. Og så begynner det å lyne og tordne. Det bråker noe helt grønnjævlig. Og så begynner "undulaten" å kvitre igjen. Bare gå og prøv stedet. Jeg lover deg en lattermild opplevelse. Og maten er helt super også.Ah! Så mange flere ting! Skal vi ta resten i kommentarfeltet? Jeg har så mange steder og favoritter og minner og plasser og .... og... Nei, jeg bare elsker å tusle rundt i Oslo uten mål og mening. ELSKER!

Er det noen steder jeg bør besøke i Oslo som jeg ikke har prøvd enda?

Hvordan ser din drømmedag ut?

11 kommentarer

ME

18.06.2013 kl.01:05

Har du vært på kommunistkafeen? Husker ikke hva den heter, men det er der alle aktivistene går for å drikke øl. Den er ganske så i sentrum av byen.

ooh, kjekt å se hva som er bra steder^^

Inspirato.blogg.no

18.06.2013 kl.12:21

Meru: Mener du på Blitzhuset? Joda, har vært innom! De pleide å steke vafler innimellom, men tror ikke de har så jevne åpningstider lengre? Jeg tror de er tidvis mer opptatt av å protestere enn å lage vaffelrøre ;-) Fnis!

ME

18.06.2013 kl.14:25

Har ikke vært inni Blitzhuset ennå:) Kommer virkelig ikke på hva den uteplassen heter:P De har kommunist bilder på veggene. ååh, irriterende. jaja, sånn går det når man bare dilter etter folk på byen. hehe

9

18.06.2013 kl.15:18

De fire store vil bli lagt ut for salg snart om det ikke dukker opp flere kunder, så det er bra du anbefaler!

Synne

18.06.2013 kl.17:21

Tusen takk for anbefaling - det er stas!!! Hilsen WiC

ragnhild

18.06.2013 kl.20:41

Har du prøvd Crêperie De Mari? Enten på løkka eller i torggata. Det må du prøve! De har crêpe i alle slags smaker, om det enten er med nutella og banan, eller med chevre, valnøtter og honning - så smaker de helt fantastisk. De har også etter min mening Oslos beste kaffe (...og jeg har smakt på mye kaffe). Anbefales av hele mitt hjerte! Snille priser har de også, for mett blir du :) God mat til både mamma, pappa og minsten!

Inspirato.blogg.no

18.06.2013 kl.20:48

ragnhild: Nei, men det skal jeg prøve! Elsker crêpes! Men har ikke spist en skikkelig en siden Paris i 2008...! :-) Takk for tips!

ragnhild

18.06.2013 kl.21:37

Her får du skikkelig crêpe av ekte franskmenn! Den i Torggata er mindre enn lugaren i sjarken til pappa, dog mer autentisk. På løkka har de plenty av bord, vegg i vegg med Granit! Bon apetit!

Iselin Renée

19.06.2013 kl.09:33

Så fine bilder :)

S

20.06.2013 kl.20:35

Bre litt prik, men Innenfor ring 2 mener du vel;-)

Inspirato.blogg.no

20.06.2013 kl.21:11

S: Ja, du har rett. Ring 1 er jo bare en strek, når jeg tenker meg om...

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits