Salrygget hybelost, et av våre store verdensproblemer.

I spalten "Ting som gjør meg forbannet" skal dere i dag få lese om et interesant fenomen:

Salrygget hybelost.

Det kan hende at det er jeg som er problemet. Du får selv avgjøre. Uansett - Jeg og kjæresten river i oss kveldsmat i farta. Jeg skjærer i et ferskt grovbrød og kjæresten tar ut en ny, stor pakke Jarlsberg. (Nei, gulost ER ikke gulost.)

Kjæresten begår feil nummer én. Han åpner posen i feil ende. Slik at den lille hendige klisterlappen...flappen, du vet - ikke får gjort nytte av seg og osten nå blir både tørr og svett og må stå på hodet i kjøleskapet til den avgår med døden.

Deretter begår han feil nummer to. (Sukk) Han legger osten ned på rygg og harver over den gjentatte ganger i eksakt samme spor slik at det henger en sånn dobbelthake ned på siden, som etterhvert knekker og ligger trist på bordet uten å kunne gjøre nytte av seg på brødskiven. Ja, ja. Bulldogen får den, og jeg forsøker å holde kjeft om kjøkkenrelaterte i-landskriser. Ser på han der han sitter med munnen full av ost.

 


 

Meg: (Klarer ikke holde helt igjen) Du... Du er ikke en kunstner med ostehøvelen i en utstrakt grad?

Kjæresten: Hæ? Det er et mirakel at jeg i det hele tatt gidder å spise denne osten. Da jeg var liten nektet jeg konsekvent å spise ost som IKKE hadde riller i seg. Ville nesten brekke meg. Altså, av folk som kunne finne på å kjøpe ostehøvler uten riller i. Det var seriøst helt krise. Ost UTEN riller?

Meg: Ja, det var virkelig store problemer du hadde å forholde deg til, der.

Kjæresten: Ja, ca sånn som du - som holder på å av at jeg har deformert osten din. Eller?

Meg: Nei, hæ? Jeghardetfintjeg! La ikke merke til det engang.... Å, ja. Sederja. Der var jo osten ....litt rar.... ja.

Kjæresten: Kom igjen, si det da. Kjør!

Meg: Altså... Nei, men, neida! Det går så fint at. (Smiler et katastrofalt falskt smil)

Kjæresten: (Myser mot meg og lager lure øyebryn) Skal jeg skjære en skive for deg?

Meg: Aaaaaaaa! Herregud gjørdetpådenrettesiden da. Der den liksom PASSER til ostehøvelen - ikke MIDT i greia så osten ser ut som en gammel lenestol! Er du klar over hvor tørre de kantene blir etterpå? Og SPESIELT når du har åpnet posen på en så talentløs måte. Har du SETT at det er en sånn klistrelapp her? Laget PERFEKT for å lukke osten slik at den ikke tørker inn? Eller kanskje VIL du at den skal tørke? Og at det går med en KVADRATMETER ost som må kastes når det er bare er en flat flik igjen og at det er plass til ti tusen smuler under den der? Og vet du at det ikke FINNES ting som minner meg mer om å bo i kollektiv enn å finne det der jævla SITTEUNDERLAGET av en ost i kjøleskapet?!

Kjæresten: Oi! Nå sluttet jeg å være glad i deg, litt.

Meg: Sukk. Jeg også.

 

 

14 kommentarer

kristinerosok

24.05.2013 kl.23:15

Haha... Fikk meg en god latter. Takk og pris at osten vår ikke ser slik ut. Ser "problemet" ditt ;)

Kjersti

25.05.2013 kl.00:28

Haha du har min fulle sympati! Har lignende problemer selv... Metalsleiv på teflon, fylle kjøkkenvasken full av matrester, vaske kanindoen i kjøkkenvasken, og hvor vanskelig er det å lære seg at vannet koker fortere med lokk på???? Men hvert forsøk på korrigering/ vennlig hjelp blir møtt med "å er det kritisere xxx dagen i dag da..." Jeg har gitt opp og slått meg til ro med at skal jeg finne rivhjernet må jeg lete logisk nok blant vinglassene!

Fredrik Farkas

25.05.2013 kl.00:38

Haha! Dere er søte! :)

Forøvrig var jeg overlykkelig når noen gjorde det i kollektivet, da var det ok å skjære den av og gomle ost! Gøtt :)

exploreme

25.05.2013 kl.01:23

hahhaa derfor kjøper jeg ferdig oppskjert ost problem løst men du fikk nå en samtale rundt matbordet da hihi

Ellen

25.05.2013 kl.06:02

Hos meg er det bare jeg som spiser ost, så jeg slipper det problemet! #countingmyblessings

zentia

25.05.2013 kl.10:25

No worries, jeg får også anfall av slikt

Hanne

25.05.2013 kl.11:20

ALLE vet jo at man må forandre retning på osteskjæringa med tette jevne mellomrom? Hallo liksom? :) Skjønner deg godt jeg.

Når det er sagt, finfin ide er det å bare samle slike osteskalker, putte i en pose og fryse, så kan man kverne dem opp til pizzatopping ved behov :)

Phantomblue

25.05.2013 kl.19:16

Har vi litt tvangstanker her kansje,,,,,

ravn73

25.05.2013 kl.22:23

Vi spiser norwegia, men møten å skjære osten på er lik for min og din mann :) Eller min samboer skjærer med et ekstra TRYKK når han er midt på, og derfor blir den helt buet ganse fort. he-he-he! Ingen verdensproblemer heldigvis, men kan jammen ta seg i å irritere seg over slike ting innimellom ja :)

Inspirato.blogg.no

25.05.2013 kl.23:42

Phantomblue: Neida, er helt normal! Heeeelt normal, der altså.

Inspirato.blogg.no

25.05.2013 kl.23:43

Hanne: For mange steg! Samle - putte - fryse - kverne. Hva med å bare SKJÆRE RIKTIG!

Inspirato.blogg.no

25.05.2013 kl.23:44

Fredrik Farkas: Jeg liker å skjære av og gomle ost fra en vanlig ost. Er ellers litt som å spise skorpene etter andre har spist skiva. Vil ha min egen brødskive!

Inspirato.blogg.no

25.05.2013 kl.23:45

kristinerosok: Ja, takk og lov!

Phantomblue

26.05.2013 kl.09:48

Hel normal, sier du...Tror juryen er fortsatt ute på den derre ;oP

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits