Finn en knagg å henge på.

Først og fremst, så vil jeg bare si at det er et stort privilegie å vite hva man elsker å holde på med. Jeg hører så mange folk rundt meg som sier at de kjeder seg, at de ikke vet hva de egentlig vil holde på med. At hobbyer er "trening, venner, se på film og sånt". Joda, det skjønner jeg jo. Det liker jeg jo også. Men det jeg mener, er at det er en stor glede i å ha funnet en aktivitet som man liker å holde på med, som i tillegg er produktiv og man kan bruke til noe konstruktivt. At man hele tiden blir litt bedre, og aldri heeelt god nok. Det er jo ikke en selvfølge at man finner ut av hva den tingen er, sånn ut av det blå. Enten det er sport, musikk, kunst, mat, samling eller hva som helst. Du er svært heldig om du vet hva din greie er, så hold fast ved den og dyrk interessen og ferdighetene.

Men så finnes det også mennesker med et slags motsatt problem, enn det å slite med å finne ting å fylle tiden med. Og det har jeg. Jeg liker for mye. Jeg har lyst til å tegne. Være maler! Jobbe mer med typografi. Jeg har lyst å skrive, forfatte tekster. Jeg elsker å fotografere, jeg kunne lett ha jobbet med interiør. Mat! Argh, jeg liker så mye. Dessverre blir det det også da et problem - at man "kan alt - men er ikke god på noen ting." Skjønner du hva jeg mener? 

Folk som jager etter for mange ting blir vanskelig å få plass til i den der boksen - der folk liksom forstår, husker og setter en label på personen. 

Så om du holder på med en drøss med greier, så blir det vanskeligere å bli best på det ene eller det andre. Sånn sett er folk heldige om de elsker EN ting mer enn alt annet, er tro mot den tingen - og sånn er det vel at man blir verdensmester på piano, for eksempel. Eller bare det å bli husket for en enkel sak.  "Å ja, det er han sinnasnekkeren." 

I dag har jeg bestemt meg for å være mer fokusert fremover og henge meg selv litt mer aktivt på én knagg, enn ti. 

Tegneboken er allerede åpen, og det er jo der jeg i grunn trives aller, aller best.

Hvilken knagg vil du henge på?

 

7 kommentarer

Emmieverlasting

30.04.2013 kl.12:08

Kjenner meg veldig igjen i det du skriver og det kan være fryktelig slitsomt for hodet å være sånn! :)

Inspirato.blogg.no

30.04.2013 kl.12:34

Emmieverlasting: Ja, ikke sant! Man blir helt sliten av seg selv til tider, haha!

Renate

30.04.2013 kl.21:56

Jeg har nok flere... Fotografi, sy, strikke, mat... Må jeg velge en ting blir det nok det jeg er flinkest til og som er enklest å ta frem i hverdagen nemlig strikking! Og det er egentlig helt greit :-) (Selv om jeg har veldig lyst til å bli god på de andre tingene også)

Emmieverlasting/Jeanette

30.04.2013 kl.23:17

Defintivt. Jeg er nok altfor dårlig på å sortere tanker og ideèr, og det ender opp med at de blir liggende i en stor dynge i stedet for at jeg får brukt de til noe konstruktivt :)

Mari

04.05.2013 kl.02:44

Hei!

Har nettopp vært flere runder på denne selv!

Fant ut at det beste for oss som er flinke til mye og endrer interesser og fokus til stadighet er faktisk å lage rom for det :) Vi er en egen type mennesker som kalles scannere / renessans mennesker / multi-passionate.

Anbefaler to kilder her for de som kjenner seg igjen: Refuse to Choose - Barbara Sher (bok), www.puttylike.com (nettsted).

God helg! :)

Inspirato.blogg.no

04.05.2013 kl.09:03

Mari: Gøy teori! Utgangspunktet er jo litt ulikt om man tenker i merkevarebygging eller i personlig hoppyutvikling. Selvsagt kommer jeg ikke til å slutte å være interessert i altmuligrart, men jeg tror det er lurt å holde fokus på ballen når man skal bygge en bedrift. Ellers får man "Fisk og flatskjerm"-bedrifter. Tror ikke jeg ville handlet verken fisk eller flatskjerm :-D

Mari

05.05.2013 kl.03:19

God morgen!

Hehe, Fisk og Flatskjerm As har nok rimelig kort levetid ja :)

Jeg ser to hoved muligheter her:

1. Jobb innen det som engasjerer deg mest og når du er lei / blir overtatt av ny interesse - bytt jobb. Dagens moderne verden trenger tverrfaglige løsninger :)

2. Lag din egen bedrift som har rom for alle dine interesser og fremtidig utvikling. Det er mange nye såkalte multi-passionate bedrifter som dukker opp hele tiden, der personen er merkevaren. Det går på å finne et felles tema for dine interesser, en overordnet motivasjon (f. eks er både fotografi, maling og baking interesser med fellestema kreativitet). Dette er online bedrifter / blogger hvor personen bak bygger merkevaren (seg selv) ved å demonstrere kunnskap i disse områdene. Logiske steg fra blogging her er typisk salg av informasjonsprodukter og coaching, men har sett kombinasjoner med kunst salg og fotografi også! Selv setter jeg pt opp en engelsk blogg (mye større marked), og har lurt en del på om Norge er stort nok til en slik forretningsmodell!? :)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits