Smaksløk-kalas på Hanami.

Når man drukner i arbeid, står til knes i oppgaver og i tillegg har vært i dvale med sikkert tusen forskjellige influensaer i noe som føles som en hel eviglang vinter, er det lite som er så deilig som å trekke pusten i frisk vårluft, dra med seg ut sin kjæreste på helt barnefri fjortenstjerners staskveld, og bare nyte livet mens diverse snille Mommoer og Nannaer har Max med ut på langhelg. 

Se! Solen ble også med ut! Sukk! Nøt det i lange drag med mysende øyne i nypussede RayBans, den fremdeles-litt-krøllete-fra-vinterlagring-favoritt-trenchcoaten fra Tiger of Sweden og særdeles upraktiske sko som dør bare de ser brostein. Men, nå er det vår. Endelig! Har vi vært med på en treigere vår enn denne, egentlig?? 

På vei til Tjuvholmen ramlet vi over denne fyren, som i anledning "vår" (legg merke til at trærne ikke er grønne enda og at jentene bak fremdeles har på skjerf) hadde feiret ved å kle på seg sin beste shorts og flipflops. Vi lurte litt på om han hadde vært og badet på Aker Brygge, kanskje. Vi ønsker han en fin søndag og håper han har en god dyne hjemme, og kanskje noen ulltøfler foran peisen.

Ingen tvil om at det var godt å leve i går. Hele Tjuvholmen var smekkfull av smilende mennesker i t-skjorter og solbriller, som satt ved bord fulle av glinsende ølglass.

Og vi tok en tur til favorittrestauranten vår, Hanami. Ta en titt på logoen, den lagde jeg for to år siden! Tiden flyr. Var ikke vi nettopp på åpningsfest, da?

Sliten, men fornøyd kjæreste ble dratt med ut for å spise litt skikkelig :-)

Jeg var altså mye mer fornøyd enn jeg ser ut her bak Chablisen, altså. Sure kjerring. SMIL!

Edamame, scampi ceviche, grønnsakstempura, laks med eplesaus, misomarinert black cod, oksespyd og andre ting som lett kan få en til å sikle.

Fullstendig nedtur er det derimot å finne ut at jeg ikke kan spise ingefær / wasabi til sushien uten å få sånn svie i mellomgulvet i timesvis etterpå? Noen som vet hvorfor det skjer? Nå har jeg opplevd akkurat samme følelsen i en årerekke - HVER gang jeg spiser det, så nå må jeg vel bare innse at det kanskje er like greit å droppe de der bitene. Men jeg vet ikke hvorfor det skjer? Is there a doctor in here?

Ellers er alt helt topp! Hanami koster noen kroner ekstra, men gir tilbake massevis i form av høy kvalitet. Fullstendig verdt et besøk! Spis litt ekstra ingefær og wasabi for meg, da.

Forresten! Før jeg glemmer det, det kommer en videosnutt her snart, samt noe gøy for dere fotointeresserte lesere å delta på. Venter på Canon og noen kampanjedetaljer, så dere får bare vente i spenning noen få strakser til :-) 

Ha en fin søndag, gå ut og nyt solen!

6 kommentarer

J.

28.04.2013 kl.12:28

Jeg tror kanskje det kan være en sånn syre-base-ting. At det er for sterkt for deg. Jeg får det ofte selv, og da tar jeg fruktsalt (flaske med hvitt pulver og lilla kork fra Nycomed), og jeg tror den stabiliserer. Prøv det, den kan jo hende det funker :)

Inspirato.blogg.no

28.04.2013 kl.12:44

J.: Hmm! Ja, det er jo en sannsynlig teori! Jeg synes bare det er så rart at det er det eneste tingen jeg reagerer slik på. Merkelig. Om jeg MÅ ha sushi med ingefær og wasabi, får jeg kjøpe en sånn flaske til dessert! Takk for tips :-)

Lydia

28.04.2013 kl.15:53

Så herlig! Haha, han ene hadde allerede tatt sommer ja .. Kult at du har laget logoen :D

- L

Inspirato.blogg.no

28.04.2013 kl.20:10

Lydia: Ja, han var midt i august, han tror jeg :-) HAha! Hysterisk morsomt syn når man selv synes det er sånn helt passelig i jakke... God vår til deg der oppi nord!

Kristin

30.04.2013 kl.07:20

Jeg synes det høres ut som en begynnelse på spiserørsbetennelse...Da blir man dårlig av sterk mat, og sur mat(citrusfrukter). Det trenger ikke være alt man reagerer på, folk reagerer på forskjellig ting, og det begynner i det små.

Spiserørsbetennelse er noe som desverre ikke går bort. Har man først fått det er man stuck med det. Jeg har det, og har lært meg hva jeg kan og ikke kan spise. Må f.eks holde meg unna alt som heter pizza...

Inspirato.blogg.no

30.04.2013 kl.09:58

Kristin: Hmm. Nja, det føler jeg ikke stemmer helt, siden jeg kun får sånn svie øverst i magen når jeg spiser sushi, og aldri ellers. Blir jo ikke direkte dårlig heller, men det er fryktelig plagsomt de gangene det skjer. Ellers tåler jeg jo alt av mat, også sterkt og syrlig... Merkelig fenomen! Får bare slutte med sushi, jeg da.

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits