Rørende hverdagsøyeblikk.

Av og til blir jeg bare akutt rørt. 

Det kan være en hvilken som helst stund, til nesten hvilket som helst tidspunkt. Det bare slår meg av og til, hvor skjørt livet er - og hvor lett det er å glemme de små tingene når man rusher rundt og har det travelt, tenker på hva vi skal lage til middag, hvordan vi skal få gjort alle tingene vi skal rekke... Og da blir jeg så glad, når det dukker opp et sånt øyeblikk, der man bare føler at livet i all sin enkelhet kan være vakkert som i et filmøyeblikk, om så bare der og da i den lille stunden. Vet du hva jeg mener? Sånn som når du ser to gamle mennesker som sitter på en parkbenk og fremdeles romantisk kan dele en softis. 

Eller sånn som her om dagen - da jeg gikk på fortauet og plutselig fikk øye på en blind mann sammen med førerhunden sin. Mannen hadde bare konturer av hvor øynene normalt ville vært, og jeg undret om han var født uten øyne eller hva slags forferdelig ulykke han måtte ha vært gjennom. Jeg rakk ikke å tenke mer på det før jeg ble fyllt av denne rare følelsen. Mannen ble ledet så forsiktig bort til knappen for grønn mann, og hunden stoppet lydig opp og dultet symbolsk i mannens ben. Hunden får et klapp som gjør han riktig så stolt der han står. Sammen tar de et øyeblikk til å kjenne på våren. Hunden er strålende fornøyd, ser logrende opp på sin herre - som igjen smiler mens han har ansiktet vendt mot de skarpe solstrålene. Bare å observere et sånn vakkert hverdagsøyeblikk gjør så godt. To skapninger som gjør livet bedre for hverandre. Å være uten evnen til å se, men likevel oppleve og verdsette hva man har.

Jeg ble så rørt av det lille øyeblikket at jeg nesten ofret det en bitteliten tåre.

Dessuten tror jeg at jeg er litt ekstra rørt for at våren er her :-) 

...Når ble du rørt sist?

  

 

 

4 kommentarer

Marit

24.04.2013 kl.19:37

Jeg blir veldig fort rørt. Sist var i går da dattera mi snakka om hvor mye ho gleder seg til å se barnet sitt. Ho har termin om to måneder. Har aldri sett noen som er så lykkelig over å være gravid før. Ho skinner og blir bare vakrere og vakrere for hver dag. Da får jeg tårer i øynene. :o) Eller når jeg er sammen med det barnebarnet jeg alt har .. barnebarn er noen fantastiske små underverk!

Inspirato.blogg.no

24.04.2013 kl.21:01

Marit: Så koselig! NYT de rørende øyeblikkene og fortell datteren din at hun er helt utrolig heldig som gløder, skinner og glitrer som høygravid. Jeg var bare klar for å gå i hi etter uke 20. Derimot ble jeg veldig lett rørt etterpå :-) Uansett en veldig god følelse! På forhånd gratulerer med forestående hendelse!

verogehse

25.04.2013 kl.15:44

Så fint innlegg! <3

Lydia

25.04.2013 kl.20:20

<3

Forrige gang jeg ble rørt ..... var vel da Gordon Ramsay roste hun blinde deltakeren i Masterchef opp til skyene i forrige uke!

- L

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits