Voksende marked for 1,5 år gamle terrorister.

Tja.

Jeg vet ikke helt, jeg.

Du vet når du er på flyplassen med den lille, helt alene, og svetter fordi du har søtti bagger og vesker og koffert og trillevogn og whatnot - i tillegg til en halvdøsig sulten nysgjerrig ett-og-et-halvtåring på armen som helst skal i motsatt retning, samtidig som du skal ta av jakken, brette sammen barnetrillen og ta ut laptopen og ipaden og beltet og smykket oog pengeboken-og-skoene-også-ja-ikke-glem-av-kosmetikken.

Har vel muligens nevnt det før her. Flyplasser, altså.

Men denne gangen synes jeg de tok litt av med terrorsikringen sin.

Bip, bip, bip.

Ja-daa..! Tilfeldig utvalgt rutinekontroll. Mmmhm...

Jeg og Max går til siden. Må ta av skoene som tok en halvtime å knyte på. Av med skoene til den lille. Mannen i sikkerhetskontrollen ser ut til å anta at Max er 15, ikke 1,5. Henvender seg til Max før han henvender seg til meg. Tror han at en mann som ikke har klart å vokse en meter skal ta over cockpiten? Tror han at han skal kommunisere sikkerheten-først til en bleiesmurf? Er dette vanlig rutine, liksom? Han forteller den lille at han skal bare undersøke litt. At han må løfte opp armene sine. Som om han skal høre etter, liksom.

Og så skjer det morsomme.

Han hører fullstendig etter. Her står det altså en bitteliten mann kledd i grønn body og ullstrømpebukser med bleieræv og løfter opp armene sine etter aller beste evne mens en securitasmann kjenner etter om han finner noen bomber eller kanskje en pose amfetamin. "Snu deg rundt!" - Max snur seg rundt. Sender meg et undrende blikk. Folk i sikkerhetskøen humrer. "Løft på foten!" - Max snur seg tilbake og løfter foten som en lydig ponni. "Andre foten!" - Max løfter foten, strekker armene ut og vet liksom ikke helt hva mer han kan finne på for å gjøre mannen fornøyd.

Mannen blir fornøyd til slutt.

Mammaen ikke fullt så fornøyd, men desto mer imponert.  

18 kommentarer

Hanna Gjerholm Moe

21.02.2013 kl.22:42

hahhahaha. Bra innlegg!! :D

ravn73

21.02.2013 kl.22:47

Ha-ha-ha! Morsomt at han lot seg sjekke! Aldri hørt om små barn i security-sjekken før. Ikke umlig at det finnes steingale foreldre i verden som bruker barna til å smugle ting forbi sikkerhets-sjekken, godt at Max ikke hadde noe uvanlig i bleia!

Anita Halvorsrød

21.02.2013 kl.22:47

Haha! :D Så morsomt! ;)

lunawild

21.02.2013 kl.22:50

ahaha, what? x)

Marit

21.02.2013 kl.22:58

Er det mulig!! Tror jeg hadde blitt ganske så irritert på den securitasmannen. Men nå er min tålmodighet på minus 8 eller deromkring når jeg skal ut og fly ..

Hilde

21.02.2013 kl.23:15

Hahaha, så gøy! :)

Anneli

21.02.2013 kl.23:23

Jeg ler så jeg griner! Flink gutt du har :-D

Susanne

21.02.2013 kl.23:36

Hahaha! Morsomt innlegg! Små barn kan imponere voldsomt til tider :-D

Hedda

22.02.2013 kl.01:01

Haha!! Jeg lo høyt og måtte holde meg for munn for ikke å vekke opp andre her! Kul kar han sønnen din ;) (mindre kul kar han vakta.. Makan)

Mrs. Smith

22.02.2013 kl.16:28

Jeg ler meg ihjel!

Alexandra

22.02.2013 kl.17:24

Herlighet, så utrolig bra!!

Livett

22.02.2013 kl.19:26

Underbart! Bästa hittils ikväll:-)

misforstaaelsen

23.02.2013 kl.11:01

Hehe, så gøy! :)

Miapia

24.02.2013 kl.14:00

Tusen takk for dagens latter, og Max må være verdens skjønneste!

*ser det for meg*

Vilde

24.02.2013 kl.21:26

haha!

Vekter utenom studetiden

09.03.2013 kl.00:56

Har ikke noe problem med å innrømme at det at små barn skal sjekkes er både meningsløst, tullete, ideotisk, krenkende, over all fornuft, og mange andre ord jeg ikke nevner som godt kunne ha passet inn.

Men syns alikavel at det ikke gir deg rett til og komme med konspirasjonsteorier ovenfor vekteren som gjør jobbinnstruksene sine i den jobben han har, for og tjene penger til å eventuellt brødfø sine egne barn. Det er ikke hans feil at reglene er slik som de er. Du skal ikke se bort ifra at vekteren kunne ha fått sparken hvis han eventuellt ikke hadde tatt kontroll på sønnen din, og bedt han gått en tur igjennom portalen en gang til. Å vise skjønn eksisterer knapt i dagens sikkerhetskontroll uten at jeg vet hvorfor. Tror egentlig ingen innen den bransjen kan gi deg et godt svar på det. Annet enn ''sann er det bare''. Men nå vil anta at innlegget ble skrevet i frustrasjon.

Øyvind

08.04.2013 kl.21:35

Er det virkelig så vanskelig å tenke seg en grunn eller 10 til å sjekke også feks. barn og eldre? Og da mener jeg reelle grunner, ikke stråmenn som at de er redd for at ettåringer skal kapre fly.

Hvis det plutselig var slik at ettåringer fikk immunitet mot å sjekkes, hvor tror du narkotikasmuglere, breiviker og dyresmuglere hadde gjemt heroin, sprengstoff og illegale krypdyr?

Nettopp.

Og er det et problem at du må av med smykkene og beltet og skoene som tok en halvtime å knytte på seg, lurer jeg veldig på hvorfor i alle dager du valgte å reise med belte og smykke og akkurat de skoene -- når moderne sikkerhetskontroll i flere år har involvert at reisende må ta av disse tingene.

Inspirato.blogg.no

09.04.2013 kl.12:14

Øyvind: Jeg tror du har misforstått innholdet i innlegget litt - jeg prøver ikke fortelle at jeg synes det er feil med sikkerhetstiltak. Du argumenterer i allefall heftig!

Forsøk heller å se humoren i å titte på en bleiekledd liten skapning som roteter lydig, og forstå situasjonen til en overlasset mamma på tur. Ingen trenger å settes på plass her. Dessuten er det ingen problemer å ta av belte, smykker og sko - før du i tillegg har en unge på armen, en vogn i armkroken og tre bagger som i tillegg skal gjennom. Da blir det plutselig ganske interesant, skjønner du! :-P

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits