Når Oslo sover.

Den travle, hektiske byen med så alt for høyt tempo.

Neeh... Og i allefall ikke klokka 7:30 om morgenen.

Oslo står opp sent. 

To kopper kaffe er allerede drukket, men det er fremdeles tidlig. Rushtrafikken, forretningslivet og tidsklemma ligger fremdeles og sover. Jeg går ut av huset. Pakker skjerfet (som egentlig er mer et ullteppe) tett rundt den litt for lange halsen min. Putter hendene inn i vottene. Max (1,5) har på så masse klær at armene står rett ut fra kroppen. Plasserer den lille i barnevognen sin og går mot barnehagen. Han smiler og peker på en lastebil som har parkert ved Kaffebrenneriet. Vi går forbi mens jeg ser på kaffemaskinen, og han ser på lastebilen. "Lasst-biiiil."

Veien er helt tom. Det er ingen biler i nærheten, og lyskrysset bytter fra rødt til grønt uten at noe skjer. Det er helt stille. Merkelig stille.

Snøen i parken knirker. Det er ingen spor i den heller. Vi knaker oss gjennom Stensparken, lager to lange stripespor fra vognen som brøyter seg fram opp bakken. Hvit snø i mørket. Det er helt usedvanlig stille i dag, nesten så jeg må se på klokken en gang til. 7:38. Ikke for tidlig. Folk må være trøtte i dag.

En vekkerklokke ringer fra et åpent vindu i bygården nedfor parken. En person til må kjempe seg opp fra den varme og trygge dynen. 

Den lille putter matboksen sin i barnehagens kjøleskap. Løper inn og finner fram legoklokker og en lekelastebil. "Lasst-biil!" Jeg klemmer den lille og tusler tilbake igjen. Ned bakken som nå har minst 5 nye spor oppå våre stripespor, samt en liten drøss med små potespor. Det virker som om Oslo stod plutselig opp. Klarer ikke unngå å ta turen innom Kaffebrenneriet for en medbrakt kopp. Last-biiiil har dratt sin vei. En kvinne med en stor pappeske kommer ut fra klesbutikken som ikke åpner før om et par timer. En mann står og røyker i døråpningen til 7/Eleven. To hunder snuser på hverandre i lyskrysset.

Og der møtes trikkene. Den ene tuter på en bil som feilparkerer og blokkerer sporene. Hele gaten er nå fyllt av to blå tog. Så absurd, egentlig. Å kjøre et massivt tog rundt midt i byen. Fyllt med mennesker som fraktes i ulike retninger for å gjøre en forskjell noe sted. En mann på sykkel seiler forbi med begge bena i bakken som støttehjul i snøen og isen under.

Jeg tror plutselig Oslo stod opp.

God morgen -

Hva skal du i dag? 


 

 

 

8 kommentarer

jannesurr

03.01.2013 kl.09:06

For ett flott innlegg, du er kjempe flink å skrive :)

Dagen idag skal jeg la kroppen hvile, våknet syk på 1 nyttårsdag og fremdeles herjer kroppen min, så hvile hvile :)

Ha en fin dag videre

Inspirato.blogg.no

03.01.2013 kl.09:20

jannesurr: Tusen takk! Ha en deilig og avslappende dag, start 2013 med masse energi! :-)

by Myrvang

03.01.2013 kl.10:00

Så fint innlegg og så fint bilde. Igjen, du er kjempe flink til å tegne =) Ha en flott dag =)

Elisabeth

03.01.2013 kl.10:24

Så fin morgenstemning. Inneklemte fridager gir også slike rare, uventede bystemninger. Fra hektisk vårstemning til skikkelig fellesferieby en inneklemt fredag i mai. Jeg liker disse.

Karianne

03.01.2013 kl.12:10

Du skriver så utrolig bra! Elsker å skrive selv, så dette motiverte meg veldig. Du får virkelig fram følelsene i historien.

Sofie

03.01.2013 kl.12:22

Godt skrevet! :) Idag er en ny babydag med alt det innebærer (dvs mat, bleie og kos) OG dra å se på det som skal bli vårt nye hjem!

Susanne

03.01.2013 kl.17:14

Så utrolig bra skrevet!! Levde meg helt inn i morgenstunden deres:-)

Og veldig fint bilde!!

Frida

21.01.2013 kl.14:41

Du er fantastisk til å skildre, det er som om jeg selv er der. Likte bildet, har et par lignende votter selv (:

Elsker streken din. Skulle ønske jeg var flink å fortsatte med å tegne, men jeg har forelsket meg i en annen type kunst; fotografi!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits