SÅNN.

Og.... DER! Har det nye livet mitt startet.

Ok, i går kanskje startet det. Men nå sitter jeg og kjenner litt etter. Det føles skrekkelig godt! 

Jeg har hatt min siste arbeidsdag som fast ansatt. Tatt min siste dusj i det mye omtalte grusomme skrekkdusjkabinettet som stod på nåde på det deilige urinprøve-gule badet vårt som var blitt tagget ned med tusj for lenge siden. Jeg har gått siste gang til kontoret på Majorstua, og jeg har spist min siste frokost rundt spisebordet som var egentlig alt for lite på det usannsynlig kjipe kjøkkenet i leiligheten som skal pusses opp. Jeg har sovet min siste natt i før-prospektet, og jeg har kledd på meg klær fra det alt for mørke garderobeskapet en siste gang. 

Nå starter det altså. 

Hvitevarene ble gitt bort på finn.no. Kjapt! Det tok regelrett helt av med mennesker som ville overta vårt gamle skrot. Telefonen min BRANT i det kvarteret jeg rakk å ha annonsene ute før jeg fikk slettet dem og lovet bort rotet til de "heldige" utvalgte. Finn.no er et stilstudie. Ved å legge ut ting på "Gies bort" tiltrekker man seg ulike type mennesker som i seg selv er et stilstudie. Jeg elsker jo det - selvfølgelig!

Jeg har eksempelvis hatt innom to spanske menn på 1,40 med kjempepondus som ikke helt visste hvordan de skulle angripe kjøleskapet de skulle ha med seg. Da vi ga bort flygelet dukket det opp en dame med veldig praktisk hår, firkantede skuldre og en evne til å ta 560 kg i benpress. (Jeg overdriver ikke, hun sa det selv!) Flaks, for bæremannskapene de skulle ha med seg satt fast i snøen og kjæresten og Frk. Butch bar ut flygelet ALENE! Jeg stod bak det 600 kg tunge flygelet med mysende øyne og manglede optimisme. Tynne hengslete studenter som har til gode å se dagslys blir hysterisk glade for å overta en oppvaskmaskin for å ta vare på ymse Pytt-i-panne-middager.

Flygelet forsvant, det. Det samme gjorde kjøleskapet, komfyren, vaskemaskinen, oppvaskmaskinen, skjenken, døra, ovnen, tørketrommelen og en hel liten drøss med andre ting.

Andre ting som også har forsvunnet denne uka er; Jobben, tryggheten, stabiliteten, ansvaret, stressfaktoren og mistrivselen med a4-hverdagen og dens logistikkutfordringer. Kontorplassen forsvant, og det gamle tegnebrettet gikk i søpla. Og når jeg snakker med andre om alt jeg har gitt vekk og sagt opp så er det vel opp til flere som har foreslått at fornuften ikke er helt der den burde være, heller.

Fornuft til å trå den smale sti trenger man jo egentlig ikke. Fornuft til å ta en sjanse, hoppe i en mulighet som man kjenner gjør godt i magefølelsen - det synes jeg er fornuftig. Ja, jeg har ingen garanti for at livet blir en kjempesuksess, men om man ikke former det slik man ønsker, så sitter man jo egentlig bare på i noen andres båt hele livet, og det synes jeg ikke er så skrekkelig givende. Dessuten blir jeg sjøsyk.

Så nå skal vi bygge drømmeslott, og kanskje noen drømmeluftslott. Jeg skal etablere mitt nye aksjeselskap. Mye hardt arbeid? Ja. Men det er arbeid man ivesterer i seg selv og egen lykke og helse, ikke sant?

Up, up and away!

7 kommentarer

Louise

01.12.2012 kl.21:55

B=) The best point I have heard all day! Now you have to be alert not to fill yourself with pain and misery

Kari

02.12.2012 kl.12:25

Du er så uFATTELIG inspirerende!

skraatak85

02.12.2012 kl.17:06

heia!

Inspirato.blogg.no

02.12.2012 kl.19:10

Kari: TAKK!

Frk. Darup

03.12.2012 kl.19:39

Jeg digger bloggen din, og er innom flere ganger i uka for å se etter nye innlegg !

Så i dag vil jeg bare ønske deg lykke til med alt det nye i livet ditt, jeg heier på deg.. :-)

Ha en fin adventstid :-)

Linn Merethe

04.12.2012 kl.15:42

Jeg syns du er tøff,jeg :)

Den som intet våger, intet vinner!

Inspirato.blogg.no

04.12.2012 kl.16:48

Frk. Darup: Tusen takk! Tar i mot heiarop med åpne armer - det trenger jeg nå! :-) Ønsker deg også en herlig førjulstid - helst med mer innslag av jul enn oss! ;-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits