Bokseldorado VS Kneipp med nugatti.

Kjresten haaaater plastboksene som finnes i vre skap og skuffer. Han fr fnatt av at de ramler ut av hjrneskapet. Fr kle nr han ikke finner lokket til den ene. Fr panikk nr han skal lagre restemiddagen og ikke fr tak i en passelig size. Jeg vet ikke helt hva han ser for seg slags alternativ, s i dag skal jeg bare gi et par sm tips om hva man kan putte i de plastboksene som IKKE ramler i hodet ditt, uten lokk eller evt. uten bunn. Tipsene passer kanskje aller best til de som ikke synes kneipp med Nugatti er et verdig frokostalternativ 7 dager i uka. Er det ikke plastbokser, s er det Norgesglass. Jeg har cirka fem hundre.

I mine glass og bokser finner man for tiden:

Cottage cheese blandet med gresk yoghurt, med vaniljefr eller evt. et par drper Vaniljestevia.

Rrte bringebr sammen med blbr og sukrin. (Genialt med bittelitt fiberhusk oppi ogs for f det litt tjukkere nr man kjrer sukkerfritt!)

Valntter i lys flytende honning.

Ristede salte sesamfr til ca alt av salater, wok, suppe osv.

Hjemmelaget (sukkerfri) msli med linfr, solsikkefr, gresskarkjerner, kruskakli, valntter, hasselntter, pistasjntter, kanel og honning.

Mostpakistansk mango(Tjukk rre kjrt i blender) Perfekt p naturellyoghurt eller grten til baby!

13 kommentarer

Maria Opgrd

10.09.2012 kl.23:07

Kan ikke du legge ut oppskrift p mslien? Har alltid hatt lyst lage det! :)

Inspirato.blogg.no

10.09.2012 kl.23:17

Maria Opgrd: Det er utrolig enkelt egentlig! Bland alle trre varer sammen i en bolle. 2/3 av mengden er ntter og fr du nsker, sammen med 1/3 kruskakli og stemiddel/kanel/honning/trkede fruktbiter etc. Et par spiseskjeer med fiberhusk sammen med det trre - gjr at nr du tilsetter vann til en tjukk kladdete masse, s sveller det opp og fr litt mer kjttdeigkonsistens etter en liten halvtime. Da klatter du bare p tilfeldig vis "rre/deig" p bakepapir p stekebrett. (Ikke mer enn 3-4cm i hyden) S trker du det i ovnen p ca 60-70 grader over flere timer. Husk at kondensen fra vannet i "rra" m luftes ut fra ovnen. Jeg pleier ha en kniv mellom sprekken slik at det siver ut litt damp hele veien. P slutten nr det kjennes nesten-trket ut, tar du bare ut de trkede klumpene og snur/flytter litt p dem s du vet at alt blir trket skikkelig. Etterp bare bryter du passe store biter og putter p et fint glass! Voil! Kjempegodt, og helt uten sukker og mel! :-)

Maria Opgrd

10.09.2012 kl.23:22

Takk! Jeg skal prve se hva jeg fr til :D Er det mulig ha hyere temperatur p ovnen snn at det gr raskere? Meg og min tlmodighet kommer ikke s godt over ens..

Anna GL

11.09.2012 kl.12:54

Hres litt spennende ut den frokostblandingen. Jeg mtte google fiberhusken. :D

Er det forresten 1/3 kruskakli OG stt, eller 1/3 kruskakli, pluss en dsj stt? :)

Inspirato.blogg.no

11.09.2012 kl.13:13

Maria Opgrd: Om du stiller opp temperaturen, s steker du den i stedet for trke. Da fr den i tillegg til farge, en slags ristet-smak og du risikerer brenne den. Ikke like heldig over lengre tid. Det tar flere timer om du vil gjre det skikkelig ;-) Gjr det rett etter middag, s har du kveldsmat og frokost klart! :-)

Inspirato.blogg.no

11.09.2012 kl.13:16

Anna GL: Jeg varierer mengdene litt fra gang til gang, det blir jo bra uansett. 1/3 kruskakli + 2/3 fr og ntter (gjerne litt knust i en blender) og det du selv nsker av stestoff. Om du vil kjre lavkarbo, dropper du honningen! Honningen er kjempegod da, og gjr at det blir litt seigere. Kanskje ha bare honning p valnttene? Og bland litt forsiktig inn p slutten? Ellers fungerer bde sukrin, splenda, sakkarin, "flytende suketter" eller stevia / hva du har i skapet. For sukkerspisere gr det jo selvsagt an bruke dette ogs - eller droppe stt helt? Alle har hver sin smak :-) Lykke til! Fiberhusken holder med noen f spiseskjeer.

Anna GL

11.09.2012 kl.14:26

Takk for tips! Vanligvis spiser jeg Axa grnn om morgenen, men n skal jeg teste denne. Jeg ser for meg at man kanskje kan ta vekk det ste om man bruker st yoghurt til, men spiser man med melk ser jeg for meg at det kan bli litt kjedelig?

Valntter og akasiehonning er fantastisk. P ristet brd med brie er det helt himmelsk! Kjenner jeg fikk vann i munnen bare jeg tenker p det! :)

Lydia

11.09.2012 kl.17:06

Jss, kanskje p tide med oppskriftsinnlegg? :D

- L

Tina

11.09.2012 kl.18:40

Hva slags utdannelse har du? Jeg synes grafisk design og fotografi virker veldig spennende.

Maria Opgrd

11.09.2012 kl.22:13

Herregud s godt det var!!! Gleder meg allerede til frokost i morgen! :D

Inspirato.blogg.no

12.09.2012 kl.12:16

Tina: Multimediedesign frst - deretter tok jeg design og mediekommunikasjon hvor jeg fokuserte mer p grafisk design og foto. Ellers finnes det jo mange ulike nisjer - motion design, 3D, webdesign osv.

Katrine

13.09.2012 kl.20:52

Du blander inn honningen helt fra starten av? Hvor mye vann har du i? Snn at det blir en seig masse? :)

elin

18.09.2012 kl.19:48

Haha, kjenner meg s vanvittig igjen med de plastboksene. Her kaller vi de for "daller" da. Mamma og pappa lager syltety gjennom hele hsten av bde blbr, multebr og tyttebr, og da skal det et utall med daller til. Utover vinteren tmmes flere og flere, ogs er det de lagre alt da...

Innholdet hrtes deilig ut i allefall!

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratr, smbarnsmamma og grnder som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med bde selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har nsket. Her kan du lese om bde oppturer og nedturer, grnderliv, totalrenovering og det vre gravid og f barn.

Kategorier

Arkiv

hits