Av og til trenger man en klisjé.

Det siste døgnet har vært preget av å gruble på livet. Å filosofere over de små og store tingene. 

I går ettermiddag døde et familiemedlem.

Mellom tanker, minner og et par tårer, filosoferer man ikke bare om savn, men dét å ha noen som tar plass i hjertet sitt. Uavhengig om de er der fysisk eller ikke. I hjertet er det god plass. Heldigvis. I en sånn prosess går tankene også innom eget forhold til livet. Som hvordan man ønsker å leve det. Hvordan man ønsker å ta vare på de man har nært i livet sitt. Hvem man faktisk ønsker å ha nært seg i løpet av sine levedager. Hva vil jeg selv gjøre mens jeg går rundt her?

Jeg er redd for å dø uten å føle at jeg har fått starte livet skikkelig. Alle de tingene man venter på. Det er noe i klisjéen "Livet er det som skjer mens du legger andre planer." Mange går rundt og venter på at livet skal starte. Skal bare jobbe masse overtid og tjene masse penger først. Skal bare bli slank før jeg finner meg en mann. Skal bare... Må bare.

Tankene gikk innom en artikkel jeg leste i The Telegraph for en stund siden. Den handlet om hva døende mennesker angret på ved livets slutt. Og som jeg tror mange mennesker - kanskje de fleste av oss - glemmer av fordi vi tar tiden vår for gitt. Alt kan jo gjøres senere. Dette er det døende mennesker skulle ønske at de hadde gjort annerledes.

 

1. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å leve et liv tro mot meg selv, ikke det livet andre forventet av meg.

2. Jeg skulle ønske jeg ikke hadde jobbet så hardt.

3. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mot til å uttrykke følelsene mine.

4. Jeg skulle ønske jeg hadde holdt kontakten med vennene mine. 

 5. Jeg skulle ønske jeg hadde latt meg selv være lykkeligere.

 

Det er jo ganske selvfølgelig, men likevel forankrer man de tankene i sitt eget liv. Lar jeg meg selv være lykkelig? Jobber jeg for hardt mot et mål? Lever jeg i nuet? Gjør jeg ting fordi de er forventet? Hva hadde jeg angret på om jeg selv skulle dø snart? Om jeg dør gammel, har jeg brukt tiden min riktig? Jeg tror jeg er flink til å være tro mot meg selv. Sånn for det meste, i alle fall.

Men jeg vil skrible min egen liste.

Jeg vil være tro mot meg selv og jobbe med det som gir meg glede når jeg gjør det. Jeg skal luke ut energityver fra livet mitt. Ingen har godt av destruktive mennesker, dårlige innflytelser og folk som ikke gir en noe. Jeg skal ta godt vare på de vennene og den familien som betyr noe for meg. Jeg skal la dem vite hvor mye de faktisk betyr for meg, og jeg skal investere rikelig i dem. Jeg skal være meg selv, og la dem som genuint verdsetter hva jeg står for ta del i det. Livet er for kort til å late som om man er noen andre. Jeg skal så og høste for kjærligheten. For mannen i mitt liv, for min lille fantastiske sønn som blir større for hver eneste dag, for alle som har en plass i hjertet mitt. De jeg allerede kjenner og de jeg ikke enda kjenner. Jeg skal holde et ryddig og samvittighetsfullt liv der jeg stolt kan stå for de valg jeg tar.

Og jeg skal leve, ikke eksistere. 

8 kommentarer

Marielle

15.07.2012 kl.16:31

Frysninger! <3

Reni

15.07.2012 kl.17:59

Dette traff meg. Mistet min pappa for noen uker siden, og i etterkant av det så har jeg tenkt mye på hva han tenkte på slutten. Angret han på noe? Hadde han tanker om hva han skulle ha gjort annerledes i livet? Jeg tror ikke det, men jeg ønsker ikke å sitte de siste dager av mitt liv og tenke på alt jeg ikke gjorde. Noen ganger har jeg følelsen av å vente på livet. Vente på at lykken kommer på døra. Men man må lage sin egen lykke. Sitt eget liv.

Flott innlegg :)

Tonje

16.07.2012 kl.01:24

Dette var utrolig bra skrevet, og traff også meg.

Tina

16.07.2012 kl.14:19

Så fint innlegg.

Lydia

17.07.2012 kl.01:35

Først og fremst: Kondolerer!

2nd: Wow du er flink å skrive ..

- L

Inspirato.blogg.no

17.07.2012 kl.08:50

Lydia: Takk x 2 :-)

Heidi

23.07.2012 kl.13:12

Kondolerer!

Jeg kjenner jo ikke deg, men har lest din blogg i et par år nå, og jeg tror du er veldig flink til å LEVE livet. Stå på :-)

Inspirato.blogg.no

23.07.2012 kl.20:17

Heidi: Tusen takk! Jeg prøver :-) Så koselig at du følger med.

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits