Småbarnsmødre på Facebook.

Baby, baby, baby! Er det flere enn meg som er litt for god på å lese mellom linjene når småbarnsmødre utelukkende skriver om nybadede gullunger, rykende ferske kanelboller på Ajaxrene IKEA-kjøkkenbenker, toppturer med smørblide unger, nykjøpte Cherroxer og bleieslutt med bravur?

 
Ute og brenner bål i marka med de små! Topp med naturopplevelser!

(Er ute i gjørma, fryser ræva av meg og har skoene full av bark. Ungene har svidd pinnebrødene og spist småstein. Minstemann hyler og vil hjem og storebror sitter fast i et tre.) 

 

Koser meg med et glass vin etter gullungene er i seng.

(Drikker meg nummen etter å ha knyttet fast snørrungene i sengegavlen. Note to self: ALDRI mer gi dem smågodt til barne-TV.)

 

Verdens beste lille snupp har sluttet å bruke bleier! HURRA!

(Vi har sluttet å kjøpe Pampers og nå har småen bæsjet i buksa non-stop den siste uka, men ikke i dag... Enda. PS. Klokka er 07:30)

 

Har kjøpt nye fine gardiner til barnerommet 

(Seriøst. Nå er det 3. gang drittungen har vært løs med sprittusjfaen.)

 

Kaffe og barne-TV under teppet på morgenkvisten med lille prinsessa mi.

(2-åringen holdt på å klore ut øynene på meg da jeg ikke ville stå opp klokka 4:30.)

 

 


Har dere flere statuser med fri tolkning? :-)

17 kommentarer

Martine

26.06.2012 kl.09:51

Haha, mye mer realistiske! Hadde likt å se litt fler av den varianten jeg ;)

Jeg liker din mammastil mye bedre enn alle de "skrytete" masete mødrene som det finnes mange av på min facebook.. Blir helt sliiiiten av noen av dem.. Får prøve å bli litt mer som deg og ikke gå i samme fella med å føle behov for å skryte hver eneste gang jeg har vasket klær, legge ut lange avhandlinger for hver eneste milepæl i lillemanns liv og ikke minst - ikke daglig føle for å dele "morsomme" barnegullkorn som egentlig ikke er morsomme i det hele tatt..

Inspirato.blogg.no

26.06.2012 kl.10:12

Martine: Vi ER jo stolte av smånurkene. Vi får jo lyst å dele av det koselige som skjer. Men det skader jo ikke med litt selvironi. Mange i min Facebookfeed har KUN oppdateringer om nurkets små eventyr. Det er ingen som påstår du er en dårlig mor av å innrømme at du er driiiittrøtt etter å ha sovet 4 timer. Eller at racerbil i hodet gjør VONDT. Skal vi være redd for å innrømme at det ikke bare er en piknik å ha barn? Livet er ikke bare sjokoladekakebaking og sandkasselykke :-)

Støvkorn

26.06.2012 kl.10:35

Hahaha, jeg ler meg hjel! Facebook hadde vært mye artigere om dette be skrevet :D

Martine

26.06.2012 kl.11:51

Hehe, enig! Hadde vært deilig å se flere av den sorten.. Absolutt koselig med noen oppdateringer i ny og ne - men når det blir overdose blir jeg sliiten av det. Hehe, det gjelder jo forøvring ikke bare småbarnsforeldre. Virker som så mange ikke har noe som helst filter..

Toril Gyldenskau

26.06.2012 kl.12:34

Jeg ler godt av dette bildet jeg. :)

http://bloggfiler.no/toril.blogg.no/images/12937-11-1317724378601.jpg

Inspirato.blogg.no

26.06.2012 kl.13:22

Toril:

HA ha. Spot on!

Lydia

26.06.2012 kl.15:00

Hahahaha!

- L

Therese

26.06.2012 kl.15:35

Stor fan av bloggen din! Digger en dame med humor. :)

Shecity

27.06.2012 kl.11:09

Helt enig. Jeg har faktisk tatt meg den friheten å slette de med stadige oppdateringer av ungenes og mannens fortreffeliget, rett og slett fordi at jeg blir smått uvel av å lese det. Alle vet jo at å ha tre små guttunger i alderen 1 til 5 år ikke er en dans på rosa skyer til enhver tid, så når noen febrilsk forsøker å gi det inntrykket så blir jeg bare oppgitt. Hva med litt selvironi, og å kunne beskue tilværelsen litt på skrå? Det kan vel ikke skade. Du derimot, er en inspirasjon! En ekte som så dann. Ha en fin dag.

Heidi

27.06.2012 kl.23:05

Hahaha, priceless! Enig med du ;)

Loui

29.06.2012 kl.23:02

Noen ganger er det vel slik, og det var morsomt å lese innlegget her :) Men, det hender faktisk at vi mammaer HAR det koselig med barna våre iblandt ;)

J.Sundal

15.07.2012 kl.23:48

You make my day.

Hst

08.01.2013 kl.00:36

Utrolig godt skrevet, og ja jeg kjenner meg litt igjen ;) You made my day :)

June

11.01.2013 kl.16:20

Ah, kvalitetsinnlegg.

Hele galakser har falt og gjenoppstått i tidsrommet mellom gangene jeg tilfeldigvis kommer over slike tekster. Ypperlig ordlagt og ikke minst men den største ærlige selvfølgelighet. Sånt går rett hjem hos meg og definerer en god blogg.

Sjukt flink med malerkost og fargeblyanter er forresten frøkna også.

Inspirato.blogg.no

11.01.2013 kl.16:40

JUNE: Tusen hjertelig takk for dét, du! Nå skal jeg hente den lille søte i barnehagen, så vi kan spise en fredfull familiemiddag sammen! (Les: Be til høyere makter om at den nevnte lille søte slipper unna luseangrep som visstnok går i barnehagen for tiden, og panisk kjemme og gre alle de små hårstråene hans. Så skal vi spise Fjordlands til middag fordi mamma leker butikk.)

God helg!

Småbarnsmor

08.04.2013 kl.09:40

haha, du er morsom :) det blir mye "indirekte konkurranse" på FB.. morsomt å lese mellom linjene. Men samtidig er det kanskje ikke like hyggelig for venner og familie og høre om at du innimellom har lyst til å kaste opp av bleiskift, hyling og mas. Tror selv jeg skriver hyggelig ting om livet her hjemme, også for å minne meg selv på at det er jo litt fint også. ;)

Hilsen beundrer av bloggen!
Haha, så herlig! Jeg kjenner meg selvfølgelig altfor godt igjen her :p

♥ Lizbethosnes.com

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits