Et brev til sønn om ca 15 år.

Kjære sønn. 

Nå har vi kommet til det herrens år 2027. Du har blitt en lang slask med kviser, uforståelige bukser og ufordragelig holdning. 

Mest sannsynlig ligger du og sover på et mørkt gutterom selv om klokken er lunsj. Meg og din far sitter på kjøkkenet med alle rynkene våre. I slåbrok. Vi spiser eggerøre. Vi har dekket på til deg også, sånn i tilfelle du i dag ville vurdert å tilbragt litt kvalitetstid med de gamle. Din far har lagt ultrakule planer for dere to i dag. Jada. Også i denne generasjonen er vi ultrakule, det er bare du som ikke vet det enda.

Uansett så sitter vi begge her da. Og titter på den tomme tallerknen din. Klokken "bare" er 12 og vi vet jo innerst inne at du har tenkt å sove til det blir mørkt ute.

Og akkurat i den forbindelse vil jeg du skal tenke på denne lørdagen i 2012 f.eks, kjære sønn.

Da du nektet meg å sove lengre enn til 5. Faktisk var klokken 4:58, og det å våkne til å se klokken vise FIRE-ettellerannet - gjør noe med psyken til en stakkars mamma som har sovet siden ETT-ettellerannet.

God morgen kjære mamma, liksom.

Det var den dagen du synes det var passende oppvekking å pælme iPhone* i hodet på meg. Et sånt rett-i-kraniet-dunk. Siden ikke dét funket godt nok, så sparket du like godt den lille, men veldig kraftige foten din rett i leppa mi så den sprakk. Du toppet det hele ved å legge deg oppå ansiktet mitt og stikke fingeren din i nesa mi og trø meg i mellomgulvet.

Nå er det ikke sånn at jeg kommer til å bruke dette mot deg i all evighet, altså. Ikke på noen som helst måte.

Neida.

Bare anbefaler deg at du en gang i ny og ne vurderer å dra den late, hengslete kroppen din inn på kjøkkenet og i allefall late som du liker eggerøre og samtaler om jazz, rokokkosofaer og salatdressinger og sånt. For ikke å snakke om urtepottene og tekoppsamlingen og innredningstanker rundt det nye gjesterommet og slikt. 

Jeg bare sier det.

 


*iPhone var en kommunikasjonsapparatus som vi i gamle dager brukte for å kommunisere med omverden, laste opp nye gamle bilder på ymse medier for å få tomler opp. Den måtte lades med ledning. Ledning! Hahaha! 

 

11 kommentarer

Frank Otto Olsen

16.06.2012 kl.07:56

Hahahaha! Jeg ler med deg, ikke av deg. Men du kan nå i det minste glede deg til de nærmeste årene, der du har et beundringsfullt ansikt som ser opp til deg (og gubben) med andakt og beundring for hver minste lille ting du (dere) gjør - der mamma og pappa er tilnærmet engler og guder, bare fordi de når opp til øverste skapet eller kan tegne en bil (og du kan også spore litt gudefrykt da mamma og pappa har makt over leggetid og lekekasse).

Fru Jacobsen

16.06.2012 kl.08:02

Haha, så flott skrevet;-) Humrer godt her jeg sitter

Valiana

16.06.2012 kl.09:14

Fantastisk skrevet :-D

Nina

16.06.2012 kl.09:43

Nydelig :-) Minner meg om en bommert venninna mi gjorde. Hele vinteren sa hun til sønnen at han måtte legge seg å sove igjen fordi det var mørkt ennå, når han våknet kl 5. Det fungerte helt til den nord- norske sommeren kom. "Jammen mamma, sola har jo stått opp"......

Marit

16.06.2012 kl.09:58

Haha! Nå lo jeg høyt!

Haldis

16.06.2012 kl.10:10

Hahahah! Sykt bra!

Renate

16.06.2012 kl.11:12

Så bra! Hehehe.

Lydia

16.06.2012 kl.16:04

Utrolig bra skrevet!

- L

Despotic Mistress

16.06.2012 kl.17:07

Haha:) Håper virkelig han får det brevet!

phantomblue

16.06.2012 kl.20:45

Haha haha Kan det være at ungen din ikke liker ting som har med mac/apple og gjøre lol

Med tanke på hva jeg synes om mac,har jeg egentli forståelse for ham

anette.

19.06.2012 kl.11:54

Hahaha, genialt! Nå lo jeg godt :D

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits