Røros. (På besøk i et postkort)

Å, ja. Jeg glemte å fortelle om den deilige helgen på Røros! Det var ikke meningen å glemme av skriblingen, jeg har bare vært litt fjern i det siste. Men, altså. Røros. Der var vi. FOR en deilig liten by. Vi hadde altså vår aller første helg uten baby. Også kjent som min aller første helg med sammenhengende søvn gjennom en hel natt. Og kanskje det viktigste da: Å få delta i et fantastisk nydelig Røros-eventyrbryllup der våre venner ble viet.

Helaften i en koselig rustikk kjeller som var blitt mikrobryggeri. Varm soppsuppe, hjemmelaget brød, hjemmelaget øl, hjemmelaget pølse. Stikkord: Hjemmelaget. Marinere kroppen i hotellbadekar. Sovne sent med nesen i en bok. Sove til 9. Spise lang hotellfrokost. Traske rundt i de bittesmå og superidylliske Rørosgatene. Titte på bittesmå 160cm-dører. Posere med mine 182 centimeter ved siden av dem.

Spise Rørosvaffel. Passe på å ikke dunke hodet. Kle på festklær. Vielse. Fotografering. Bryllupsfest med deilig mat og taler som tvinger fram en tåre eller to. Jenter, altså.

Fantastisk helg i fantastisk by. Røros må være det mest eksotiske vi har i dette landet. Jeg tør å sammenligne det med et slags bittelite norsk Venezia. Så mye kulturhistorie som er bevart, og ikke minst som har overlevd krigen så bra! Fantastisk. Må prøves! Meget postkortvennling. 

10 kommentarer

Kaja

20.03.2012 kl.11:35

Ja, koselig på Røros. Er bare 5 mil unna der jeg bor. Du burde dra tilbake når det er Mart'n, i februar hvert år:)

Inspirato.blogg.no

20.03.2012 kl.12:04

Kaja:

Ah, det er sikkert fantastisk idyllisk! Elsker markeder, små boder og deilige produkter som kommer på små glass. For det er sånn jeg også ser for meg Mart'n? Håper jeg får til en tur til Røros igjen ved en slik anledning! Koselig dere har det oppi snøen :-)

Renate

20.03.2012 kl.12:08

Jeg har så lyst å dra dit og fikk ikke mindre lyst av å lese dette! Siden jeg bor i Trondheim er det jo ikke alt for langt dit heller :-)

Marit

20.03.2012 kl.12:42

Vaffel på Thomasgaarden, eller hva? De må ha landets beste vafler. Elsker Røros!

Inspirato.blogg.no

20.03.2012 kl.14:10

Marit:

Ja! Deilige, varme seige vafler! Med masse syltetøy og rømme, tatt i med iskalde fingre etter masse Rørossightseing. Fantastisk trivelig sted :-)

Inspirato.blogg.no

20.03.2012 kl.14:11

Renate:

Ah, hvis du bor i Trondheim er det jo bare et par timer unna? Ta turen, du vil ikke angre :-) Og husk kamera!

MARIE og VERDEN

20.03.2012 kl.20:02

ååå så deilig :D !

flotte bilder !

Lena nik.

20.03.2012 kl.21:55

Oooohhh, Røros :)

Min kjæreste hjemplass, der går det an å ha det fint ja :)

Koselig å høre at dere hadde et fint opphold!

Martine

24.03.2012 kl.19:01

Het brudeparet tilfeldigvis Stine og Torgeir? Var på Røros på mandag, og da jeg etter å ha publisert et bilde på facebook skulle skrive hvor jeg var, kom et alternativ opp: i nærheten av - "Bryllupet til Stine og Torgeir på Røros! :)" hehe

Inspirato.blogg.no

28.03.2012 kl.21:18

Martine:

Hehe, nei det må ha vært noen andre! :-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits