Småbarnsforeldre og den berømte tiden som går så fort.

Oi. I dag gikk det liksom opp for meg.

Jeg er småbarnsmamma.

Faaak.

I går la jeg meg klokken 2. Klarte ikke komme meg i seng før. Satt oppe og jobbet og glemte helt av tiden. Slik har jeg holdt på hele mitt voksne liv. Lærer jeg? Njæh.

Klokken 5.30 lå det en liten smurf i en sprinkelseng og sa "Ja! Ja! Ja! Hei!" Og da var slaget tapt. Jeg veltet meg ut av sengen, kræsjet i badedøra, sparket i vaskemaskinen og tok på meg støggejoggebuksa feil vei. Myste mot lyset mens jeg prøvde å få øyekontakt med personen i speilet. Dang. Såpass. Etter en kjapp tannpuss, en løvetemmer-økt med håret, og et lag med kirsebærlypsyl henter jeg den lille skurken. Han er kvalmende energisk om morgenen. 

Jabba kommer snublende inn på kjøkkenet og lurer på hva som skjer. Max snur seg entusiastisk i babystolen sin og utbryter "Jatti!" og smiler et bredt grøtsmil mens han rekker ut de små armene sine mot henne. Ja, for det er dét hun heter. Jatti. Av og til Ja-baa, og av og til Babba. Han klasker også til med Jadda og Jaja, men det virker som "Jatti" har satt seg fast. Max og Jatti har et kjempeforhold. Max digger å dra i ørene og tungen og alle de rare valkene til udyret, mens udyret liker å legge seg inntil baby på teppet når han leker med lekene sine. 

Ikke bare har vi nå en liten skapning som sier Ja! - Hei! - Mama! - Paba! - Jatti! - Au! og ler deilig når jeg lager gorillalyder, men i går fikk han sin første tann. Den stikker så vidt opp fra gommene og kan ikke ses enda, bare føles med fingeren. Plutselig gikk det opp for meg at han ikke er så liten lengre. Han kryper rundt i stuen, inn under flygelet til Jabba (Ja, for sengen hennes står under der og fungerer som bulldoghus) eller så setter han fast fingrene sine i arkivskuffene som går helt ned til gulvet. Han plukker opp smuler fra gulvet og han trykker på fjernkontrollen. Dette er liksom litt nytt for meg. Han spiser skikkelig mat. Blir helt vill når han får smoothie.

Og som om ikke det var nok. I dag har jeg søkt barnehageplass. 5 av dem. Å sitte og vurdere barnehagekvalitet og tilbud, er definitivt ikke innenfor komfortsonen min. Men, nå er det gjort. Jeg har fått en bekreftelse på PDF...

Jeg er småbarnsmamma... 
8 kommentarer

Frank Otto Olsen

29.02.2012 kl.21:40

Livet går så fort heter det... men når en tenker på det - så er vel livet den tingen som en som et individ bruker lengst tid på. :p

Lydia

01.03.2012 kl.00:55

Spennende ! Jeg er jo ikke mor selv da, men vil nok tro det er ganske interessant å se sin egen lille baby begynne å opparbeide seg en skikkelig personlighet. Kos deg og dere (:

- L

Sofie

01.03.2012 kl.07:43

"Ja, tiden går så fort når du har små barn.." Hørt det før? :D

Kjekk liten kar du har der da :D

Inspirato.blogg.no

01.03.2012 kl.08:35

Sofie:

Er rart med det der, du! Plutselig skjønner man alle de kjipe klisjeene ;-) Og takk, jo - han er ganske kjekk synes vi!

Inspirato.blogg.no

01.03.2012 kl.08:37

Lydia:

Tar meg selv stadig i å bare stirre på han og ikke forstå hvordan det er mulig at han og alt det rare han finner på, er et resultat av oss. Hjemmelaget menneske. Helt kjempesnålt! Han er kul da!

phantomblue

02.03.2012 kl.10:35

VEL Etter hva jeg har hørt er jo ikke barnehagen lek og gøy lengre slik det var på 80 tallet,nu lærer dem jo ting der osv(annet enn å leke doc) Du får be dem lære ham og sove lengre,slik at du kan få skjønnhets søvnen din,el kansje bare vurdere burka når du ska ut og levere ham i barnehagen

Borghild

02.03.2012 kl.21:09

Fy fasan for en søt bebis du har! Nå ble jeg verpesyk. Til tross for grusomme beskrivelser av et ufrivillig a-menneskeliv og barnehagesøking.

Inspirato.blogg.no

02.03.2012 kl.21:38

Hun derre.. du veit. Hun teite:

TAKK - ja han er faktisk kjempedeilig :-) Jeg er monstermamma om morgenen når jeg velter inn på badet, men så smelter jeg fullstendig når han ligger på gulvet og strekker seg mot meg og sier Ma-ma-ma og vil opp og bare kose og hoppe. Da går det liksom helt greit at det er kråkefaktor fjorten og at man har (bære)poser under øynene.

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits