DRØMMEHAGEN. Det verste og beste når man har baby.

Først og fremst, til alle dere som ikke har barn:

Dere kommer ikke til å forstå et plukk av dette innlegget om Drømmehagen*. Ikke vær bekymret. 

*Drømmehagen er et sykt, sykt program på TV som får alle barn og babyer til å gå i en slags stirremodus hvor de forsvinner inn i en verden med grønt gress, snåle kjøretøy som blinker og plinger, og rare vesener ved navn Makka Pakka og Hinkel Pinkel. Drømmehagen må være det nærmeste vi voksne kommer en syretripp. 


I dag satte vi baby i vippestol, og snurret i gang en episode for å få bruke armene til litt jobbing og rydding. Baby forsvant inn i en drømmeverden, og kjæresten forsøker å jobbe litt på laptopen sin i stua. 

Kjæresten: (Demonstrerer på volum) LITT mye Drømmehagen her nå, altså.

Drømmehagen: "Pling! Plong! Ding! Honk! Ping-ping! Dong! Hoooo!"

Meg: Jeg øver meg på å sone ut de verste lydene. 

Kjæresten: Jo, jeg prøver. Men så lar jeg meg liksom irritere litt av dem, også.

Meg: Fordi de bråker sånn?

Drømmehagen: "Én kongle, tooo kongler, treee kongler, fire kongler, fem...."

Kjæresten: Nei. Se på de der dumme konglene. De misset Plinky-plonken igjen. Jeg mener, kom igjen!

Meg: Å, ja. De fikk ikke bli med på tur.

Drømmehagen: "Kom igjen konglene, ta igjen Plinky-plonk!"

Kjæresten: Ja, de er ALLTID for sene. Jeg mener, sist gang var det noe annet de ikke rakk.

Meg: Ja, de er jo ganske små, de der konglene. De har det sikkert vanskelig. Skikkelig korte ben... Dessuten er de jo slitne 8-barnsforeldre. Tror du at vi hadde vært i tide til absolutt alt om vi hadde hatt 8 barn? 

Kjæresten: Useriøse og ubrukelige kongler. De må jo planlegge litt bedre. (Sender et smalt blikk til TVen) Naut! Dere må gå fortere! Komme dere ut av huset tidligere! Alltid...for...sen!

Meg: Men sjekk ut Makka Pakka da. Han skulle ha oljet den lille vognen sin litt. Dessuten ser det ut som han har en sånn greie som maler opp veistriper. Eller fotballbaner.

Kjæresten: Makka Pakka ligner på naboen vår.  

Meg: Der er de konglene igjen. De ER helt ubrukelige. Se på sengene deres. De er jo alt for små. De lærer jo barna at det er normalt med nakkeskader av å ligge i sengen. Det er ikke veldig ergonomisk. 

Kjæresten: Det ser ut som de har lagt seg i adventskalenderen til Asbjørn Brekke.

Meg: (Titter bort på arbeidsdokumentet på hans laptop) Du får altså jobbet effektivt der borte, slik du planla?

Kjæresten: Kanskje jeg må dra på jobb imorgen uten å ha gjort noe av det jeg planla. Drømmehagen sin skyld.

Meg: Ja, ja. Alt er Drømmehagen sin skyld. 


 

Makka Pakka Akka Wakka Mikka Makka Moo!
Makka Pakka Appa Yakka Ikka Akka Ooo.
Hum Dum Agga Pang Ing Ang Ooo.
Makka Pakka Akka Wakka Mikka Makka Moo!

- Noen flere som er miljøskadet av Drømmehagen?

23 kommentarer

-Victoria-

08.01.2012 kl.15:39

Hahahahaha! :D

Dere altså! :)

backtergum

08.01.2012 kl.15:41

Hahahaha.... Herlig innlegg :D Drømmehagen er det ikke bare unger som blir opptatt av. Vi voksne finner jo underholdning i det selv, om så under frivillig tvang :P Ninki Nonken forandrer jo størrelse hele tida og. Hva er greia??? :P

Inspirato.blogg.no

08.01.2012 kl.15:48

backtergum:

Ja, jeg VET! Det har jeg også undret på! I et øyeblikk er tomlingene på tur, og i det andre øyeblikket tusler Makka Pakka forbi med fotballtralla si i nesten samme size?

Kjenner det klør litt i hjernen min.

Halaltjoms

08.01.2012 kl.16:21

Jeg hater å pirke, men det nærmeste vi voksne kommer en syretripp må jo strengt tatt være ved hjelp av SYRE?!

Inspirato.blogg.no

08.01.2012 kl.16:26

Halaltjoms:

Ja. Godt poeng. Jeg mente vel egentlig det nærmeste man kommer en syretripp, bortsett fra ...syre. Men når jeg tenker meg om tror jeg muligens de to må oppfattes ganske likt. Jeg kan dessverre ikke uttale meg bastant om dette før jeg har prøvd syre.

Ser bare for meg at Drømmehagen for syrebrukere, er litt som metadon for heroinister?

08.01.2012 kl.16:30

Blogg vs blogg på bloggen vår :)) meld deg på

Mali Kristine <3

08.01.2012 kl.16:36

Haha. Er glad jeg ikke har barn selv! Måtte se en episode når jeg var barnevakt for naboen en gang. Aldri mer sier jeg bare..

Helene F.G

08.01.2012 kl.16:43

Er det noe jeg ikke skjønner så er det Drømehagen, hva er det egentlig barn kan lære av det? Rare små senger, alltid noe de ikke rekker, de endre størrelse osv osv..nei Drømehagen syns jeg er noe tull i grunn..

zentia

08.01.2012 kl.18:11

Tror Drømmehagen er det eneste programmet jeg tenker en kan utvikle senskade av.. Creepy

Ellen

08.01.2012 kl.18:37

Mitt yngste barn var - som det eneste jeg har hørt om, HELT uinteressert i Drømmehagen. Han var liten da det gikk LIVE. Usikker på om jeg skal tolke det til mangel på - eller i overkant mye - intelligens!

Da vår eldste var liten var det TELETUBBIES som gikk LIVE. Og han elsket det. Det gjode faktisk jeg og. Som den eneste forelderen jeg vet om. De er jo akkurat like 1-2-åringer! God drømmeaften til deg!

Ellen

Susanne

08.01.2012 kl.19:05

Syns det ser meir ut som en heimlaga rullator makkapakka har!

a4liv

09.01.2012 kl.10:07

He he, ja sånn er det å bli foreldre. Det ene øyeblikket er drømmehagen hovedsakelig bare noe meningsløst og plagsomt ræl... Det neste øyeblikket sitter man og diskuterer handlingen. Det samme skjedde her i heimen ;)

phantomblue

09.01.2012 kl.10:50

Aldri sett på dette,men kan da strengt tatt ikke være verre en mye av 80 talls barne tv= pompel og pilt,romlingene,lekestuen ,rock'n roll wolf etc.

På den annen side har jeg hørt en del foreldre omtale dagens barne tv som degenererende.Selv har jeg som sagt nada peil da jeg ikke ser på det.

lytogi@hotmail.com

09.01.2012 kl.15:59

Æææh, har passet et søskenbarn - og hun ville jo gjerne se på dette, så alt som står her er som dradd fra levra mi .. Æsj, man får liksom lyst til å løpe rundt og rive ned ting .. Hinkelpinkel, hopsideisi, wahwahwahwahwa, mmmm jaaaa, iiiih .. ÆÆÆÆH, jeg blir gal!

- L

Elin

09.01.2012 kl.19:56

Hæhæhæ..adventskalenderen til Asbjørn Brekke.. Vittig!

emblama

09.01.2012 kl.23:00

drømmehagen er fantastisk, burde være påbudt.

drømmehafen er forferdelig, burde være forbudt.

meditasjon er det uansett. jeg havner i transe når jeg ser på det. og jeg er 18.

ah nå fikk jeg lyst til å se på drømmehagen as.

elise

12.01.2012 kl.21:20

Bra for barna som vil lære foskjellige lyder da. Som ikke har lært seg å snakke ennå :) Men å kalle han ene for makka pakka... Makka er jo gatespråk for amfetamin...

Hege Beathe

13.01.2012 kl.10:45

Fin barnevakt er det da hvertfall :P

Lovet meg selv å aldri la barnet mitt se Drømmehagen når hun ble opptatt av tv, men jeg kom meg ikke unna det likevel. Sto jo tilfeldigvis på en dag, og vips så var poden hekta. Ikke nok med bare programmet vet du. Neida, man må jo kjøpe alle de forbaske lekene de har laget av figurene i programmet også. Underholdende for barnet der og da, men så går de lei og man innser at 99kr for en figur på 7cm var bortkasta penger.

Det var gøy så lenge det varte. Eller ikke for meg, jeg klarer meg i grunn fint uten alle lydene og de rare sangene man får på hjernen etter en episode. Er glad jenta mi er blitt så stor nå at hun har tatt til vettet og heller ser ting jeg selv er vokst opp med.

Kanskje ikke så bra det heller. Godt mulig jeg har tatt skade av de programmene, men samma kan det være bare jeg slipper Drømmehagen og Dora og hva nå enn alle disse nye griene for barna heter :P

Inspirato.blogg.no

13.01.2012 kl.10:54

Hege Beathe:

Jeg blir nødt å kjøpe hørselsvern eller øreplugger for å unngå å gå rundt og synge på Makka-pakka-sangen :-P

yvonne

13.01.2012 kl.19:27

Godt å se det ikke bare er familien våres ;)

Ida

14.01.2012 kl.17:16

Det er visst bare meg som synes Drømmehagen er litt behagelig å se på - rettelse: d var behagelig å se på når jeg passet tantebarnet mitt:)! Heller Drømmehagen enn Teletubbiene som lager og spiser rosa gugge...

sofasofie

15.01.2012 kl.22:30

det verste er jo at programmet ikke gir det spor mening, og har jo ikke handling i seg? hva skal liksom barna lære av det?

Mona

27.01.2016 kl.08:39

Fant denne gamle tråden i morges da poden på 9 år plutselig husket på Drømmehagen... Vi måtte Google da vi ikke kom på alle navnene, men var enige om at "det var en koselig serie det!" Tror kanskje akkurat det at det ikke var så pedagogisk riktig og lærerik var noe av det som var mest befriende. At Nicky Nonken og Plinky Plonken begge var større inni enn utenpå, og alle andre "feil", var bare morsomt. Poden, som for øvrig alltid har vært faktainteressert, lærte forresten hva en tucan er, 2 år gammel, noe som imponerte i barnehagen, hehe.

Heia Drømmehagen :-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits