Svømmende babyer og ting jeg er redd for.

Kan du tro det! Vi kom oss gjennom babysvømmingkurset uten å bli rekruttert av en eneste gærningmamma til verken strikkeklubb, babytrommereise eller babyyoga. Hmm. Tidene har kanskje forandret seg.

Jeg har vel kanskje nevnt før at jeg har en lettere fobi mot organiserte gruppeaktiviteter. Samlinger som innebærer at man kaller det for "klubb"? Og verstingen: HOME PARTY. (Gåsehud og andepels!)

Det kommer muligens av at jeg har overlevd 90-tallet hvor samtlige mødre aktivt arrangerte Tupperwareklubb, syklubb og alskens sminke-ambassadørgreier. Jeg har vokst opp med et arsenal av tupperwarebokser. Jeg lekte mer med slikkepotter enn med dukker, for å si det sånn. Hjørnesofaen var smekkfull av hjemmepermanenter i pologensere som trøkket i seg suksessterte og rullekake mens de diskuterte hvilke plastinnretninger som var best for å støpe aspik i.

Midt imellom satt jeg og observerte. Puttet små tupperwarebokser i enda mindre tupperwarebokser. Rullet med plastkjevla. Tenkte mitt. Det var høytid for å være konsulent for en eller annen leverandør. Kosmetikken kom fra en Oriflame-konsulent som lærte husmødrene å applikere leppestift, smatte forsiktig på kanten av et dopapir, re-applikere og voilà! Akk, så vakre dere er når dere støper aspik på kjøkkenet.Nå skal jeg ikke rote meg fullstendig vekk her.

Heldigvis stoppet de før milleniumsklubbene kicket inn og noen glupinger innførte det spenstige begrepet "dildoparty" som var den frekke varianten av tupperwareklubb. Herrejesus. Der var det neppe noen rullekake eller hjemmepermanenter involvert.

Men tilbake til babysvømming! Sett bort fra noen småflaue Bæ-bæ-lille-lam-fellessangøyeblikk med bobling i vannet, så gikk det hele veldig fint, og Max synes det var fullstendig lykke på jord.

Etter å ha gjennomgått grundig dykkertrening i en balje fra Babyshop, var lille klumpen klar for svømmekurs! 

Minner forresten litt om:

Max får prøvd sin aller første racerbil. Om han skal gå i fotsporene til sin racerbilpappa, så har han forsprang nå :-) Se opp, Pappa!

4 kommentarer

Therese K

03.11.2011 kl.11:54

så flink :)

her var poden helt i mot babysvømming, mor og far gledet seg stort, men vi måtte bare gi oss, 6 av 8 ganger holdt :P

Susanne

03.11.2011 kl.13:10

Æ syns det ser så skummelt ut når babyen e under vann å man ser ikke nå folk rundt! Så ensom å forlatt liksom!

Lisbeth

03.11.2011 kl.18:27

Hvor var dere på babysvømming? Fornøyd?

Inspirato.blogg.no

03.11.2011 kl.19:23

Lisbeth:

På Grünerløkka, nærmere bestemt Sofienbergsenteret. Det var helt ok. Fint med oppvarmet basseng, og fint med litt råd og tips for hvordan vi kan lære han å dykke uten å traumatisere han. Nå håper jeg vi finner et annet basseng vi kan besøke litt innimellom for å holde kunnskapene ved like?

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits