Put yar face in the hole, ya.

Her i Oslo masseres det som aldri før. Ja, i alle forskjellige former.

Bare i nabolaget finnes det sikkert 5 thaimassasjesteder. Vet ikke helt hva slags tjenester de egentlig tilbyr, men det står iallefall at man kan bli massert der. Skjønner ikke helt konseptene der. Når jeg går forbi nabolagssjappa, så sitter det alltid 4-5 thaidamer der i en sofa. De lakker negler, spiser nudler og snakker med hverandre. Så brenner de røkelse utenfor som får bulldogen til å vrenge nesevalken langt opp i panna og gå omveier rundt de parkerte bilene utenfor. Alltid litt drama med den hunden. Bulldogen bryr seg tydeligvis ikke om karmaen hennes tilfeldigvis blir litt renset på tur forbi. Den røkelsen lukter iffy.

Men nå skal ikke jeg spekulere på noe som sikkert er et ærlig stykke arbeid. Det er bare et par rare erfaringer som får meg til å stille spørsmålet, skjønner dere.

Selv om min tidligere nabokafé i Bergen var thairestaurant, så kunne vi som bodde i gården ovenfor stadig få med oss at det var ikke bare var billig wok som ble tilbudt. Eller som min romkamerat diplomatisk forklarte det da vi hadde besøk en kveld og det foregikk tydelig suspekt aktivitet i 3. etg: "Oisann, nå er det noen som har bestilt en nummer 7 igjen. En vårrull og en rull i høyet." Dessuten hadde de relativt ofte stengt noen dager "på gron af vannskade." eller "pa grun avv røykskadde.

Men nok om thaimistanker. Det smaker thaimat for godt til, så jeg skal gå videre.

I dag gikk jeg forbi et sted på Tullinløkka som driver med hundemassasje. Hvor studerer man egentlig for å bli hundemassør? Kjøtermassasje, altså. Det hadde bulldogudyret mitt likt. Hun legger seg på rygg oppå meg for å bli klødd på grisemagen. Hun snorker av velvære når vi dusjer henner. Nyter å bli skrubbet opp og dekt av såpebobler. Mmm. Kanskje jeg må ta med Jabba til hundemassøren.

Og ikke nok med det! Etter noen meter til langs fortauet gikk jeg forbi et til vindu. Der stod det, "haimassasje". Joa, det er vel en liten mulighet for at noen muligens har tuklet litt med folien her - men det kan jo være sant. Haimassasje. Kan man ta med haien sin ditt for en heldagsspa? Har de vannavdeling? 

I helgen fikk jeg forresten en massasje selv. 

Nei, ikke haimassasje. Eller en thaimassasje.

Det var en faktisk en kinamassasje! Jeg vet forresten ikke helt hva som er forskjellen, men det var 3 forskjellige mennesker som var innom behandlingsrommet jeg var på. Ingen av dem snakket norsk, og knapt nok engelsk. Jeg visste ikke helt hva som skulle skje underveis jeg. For nummer 1 puttet føttene mine i en bøtte vann med urter i. Så der satt jeg da, på kontoret til en kinesisk lege som ikke var til stede. Han dukket opp etterhvert da. Han hilset ikke, eller kanskje han gjorde det på et annen kulturs måte? I såfall gjorde han det ved å ta på pulsen min og se på tungen min. En stund undret jeg på om jeg kanskje fikk tilbudt røntgenbilder etterpå. 

Men nei.

Etter han skriblet ned noen bittesmå tattoveringsskisser anno 2000 på arket sitt, og fikk vite at jeg hadde vondt i skuldrene og nakken, gikk han igjen. Igjen satt jeg med urtebøtta mi. Plask plask.

Deretter kom damen som skulle massere meg. Hun kommanderte meg opp på bordet, pekte på hullet i benken og mumlet "put yar face in the hole and lai on dere." Jeg klatret oppå bordet og smilte litt ned i hullet. Tenkte umiddelbart på en scene fra Friends der Phoebe later som hun er svensk når hun masserer Rachel.

Så der ligger jeg da, med ansiktet i hullet. Hun kriger på kinesisk mot nakken min som for tiden er så stiv at den får Knerten til å framstå som en superyogi. Deretter sovnet jeg av.

Etterpå treffer jeg kjæresten som gjør meg oppmerksom på at jeg kun mangler pysjamas og sikleflekker for å se fullstendig søndags-nyoppstått ut.

Himmelsk med massasje :-) Neste gang tror jeg at skal jeg prøve haimassasje. 

2 kommentarer

jeanette

10.10.2011 kl.22:52

Haha, du har trynemerke! Men dog meget søt! Trur den diplomatiske samboeren sa det på 'ændalsk' ? Oui!

Inspirato.blogg.no

11.10.2011 kl.14:06

Jo, han var nok fra Arendal ja! Du gjetter godt :-)

Takk! Jeg er jo alltid søt med trynemerke. Særlig når jeg har sovnet oppå klokken min og har en svær firkant på kinnet fram til lunsj.

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits