Om klisjeer, tiden, taco og kjernefamilien.

Shait.

Du vet de der utrooolig irriterende folkene som forteller deg følgende:

1) Tiden går så utrolig fort.

2) Barna blir store så utrolig kjapt.

3) Du må bare nyyyte tiden.

Vet ikke hvor mange ganger jeg har snakket med slike og nikket med uten å helt skjønne hvorfor folk alltid på død og liv må snakke så engasjert og klokt om tid, rom og sted.

Dere vet, gjerne de folkene med bustete turhår, Eccosko og ryggsekk som snakker om tidsklemma. (Jaa, jeg vet du kjenner deg nok bittelitt igjen og er redd for at jeg snakker om deg nå.) De som vet alt om Cherroxstøvler, rumperacere, bamsemums og SFO. De som uten unntak lager taco på fredag og ser på Idol, mens dongeribuksen til minsten får en lapp i kneet.

Fredagsroen har kommet til huset, og Mor har vært en tur på Facebook. "Tacoen er på bordet, og helga er i gang. Gubben henger opp knagger i gangen. Ikke feil det!" (DVS. Mor har fått seg et glass vin og trenger ikke tenke på at Far har ca 5 tomler og finmotorikk som Hulken med grytevotter.)

For hele uka har Mor Hektisk og Far Praktisk delt på ansvaret som logistikkansvarlig, kjøkkensjef og leksehjelp. Så har de snakket kjapt om turen til Gran Canaria neste vår mens de har spist opp köttbullarna på IKEA og kommet fram til at de trenger ny kommode i gangen. For å få plass til alle vottene og ullsokkene og sånt.

Norsk Kjernefamilie AS. 

Jeg har alltid hatt et litt ambivalent forhold til dette begrepet. Jeg liker familie. Jeg liker hverdagsgleder. Jeg liker bollebaking og adventskalendere og bursdagskaker og søte små barn som kryper opp i fanget for å klemme. Men så rynker jeg ufrivillig på nesen når jeg tenker på søndagsturer til marka med våte føtter, snørrete neser, klam melkesjokolade og litt plutselig stiv kuling. En bulkete primus, kanskje et mislykket bål og en pose pinnebrød. Rå deig inni og ferdig nok utenpå til å arrangere 5-ukerskurs i akttegning med kull. Og mor prøver å holde motet oppe. "Hold kjeft, nå skal vi ha det koselig her!!" 

Jeg var rett og slett litt redd for enkelte aspekter av familielivet.  

Og så kom det en dag. Det var vår, og jeg lå med bena opp på Ullevål og holdt meg fast i en lystgassmaske. Et vræl senere, og noen måneder - og jeg er litt overrasket over meg selv når jeg skal fortelle dere hva jeg har lært.

Det er tre ting, dere...

1) Tiden går så utrolig fort.

2) Barna blir store så utrolig kjapt.

3) Du må bare nyyyte tiden.
...og resten følger vel på i tur og orden.

12 kommentarer

Katrine

07.10.2011 kl.00:00

Her borte i USA er det vanlig med et fenomen som heter "minvan" som er bortimot synonymt med "soccer mom" og jeg hører stadig vekk at folk som ikke har barn fra før av sier: "sånn derre Minivan skal vi aldri ha"... så treffer jeg dem 5år og 2 barn senere og ser hva de kjører rundt i.. joda.. en fin "minivan." Poenget mitt er vel at ting som vi kanskje ser ned på før tar på seg en helt ny mening når vi ser dem fra det motsatte perspektiv.. som det å ikke ha barn til det å faktisk ha barn. Og ja... barn blir store alt for fort. Sukk...

Inspirato.blogg.no

07.10.2011 kl.00:47

Mannen med forkjærlighet for større kjøretøy driver og varmer meg opp med tanken på SUV.........

Sukk.

hilde

07.10.2011 kl.06:14

tjaa når ungen din blir enda eldre ca tenårene(om ikke før) vil du savne den lyst gassen i massevis,helst vil du ha en bil med lystgass parkert utenfor

Hverdagshelt

07.10.2011 kl.13:43

Ha ha kjenner meg så igjen i tankegangen.. men det er faktisk sant at tiden går fort når man har barn. Husker på ungdomskolen så virket 1 skoleår som en hel evighet, og nå har den samme tiden bare flydd forbi..

Inspirato.blogg.no

07.10.2011 kl.15:56

Hverdagshelt:

Jeg har jo "nettopp født".

Eller ikke.

Baby er jo snart 5 mnd. Det er nesten et halvår. Et halvår er jo praktisk talt en ettåring. En ettåring er en barnehageunge. En barnehageunge starter snart på skolen. Et skolebarn finner på bare jævelskap og så får han seg moped. Herregud.

Hva skjeeeeer??

Siri

10.10.2011 kl.01:16

Hehe! Artig, kjenner meg Såååå godt igjen ;) Har en tass på snart 3 og jeg sier det; tiden går så alt for fort!! ahh nyt tiden, de blir fort store ;) hehe

Fin blogg ;)

fargepaveggen

11.10.2011 kl.14:45

Må sei eg elsker måten du skriver på :)

Natalie i Canada

11.10.2011 kl.14:46

åh så fint skrevet :D

Inspirato.blogg.no

11.10.2011 kl.14:49

Takk!

Lilleboble

11.10.2011 kl.14:54

Haha!!! Du skriver drit bra!

kristine

11.10.2011 kl.15:38

Så fint du skriver:)
Vanligvis nå jeg ser alnge innleg på blogger, skumleser jeg begynnelsen og starten eller i hverstefall, forter meg bort. Men her leste jeg igjennom to ganger! Jeg elsker virkelig måten du skriver på og jeg er vell litt som deg i begynnelsen av teksten. Jeg klarer ikke den normale A4 kjernefamilien. Jeg kunne aldri i verden dratt på søndagstur og taco med idol går greit. (ville heller hatt falily guy og sushi) Uansett. Kansje jeg forandrer meg når jeg er voksen? hvem vet? Jeg vet bare at intill da skal jeg leve livet og nyte det. For det kan jo henne at det er det eneste livet jeg har, og det er ikke langt.

PS. jeg sier ikke at jeg ikke vill ha barn, jeg elsker småbarn! Det er hele den gifte seg greia jeg ikke klarer ;)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits