Om søte små veskehunder. Og ikke så søte, små veskehunder.

Denne innlegget handler om veskehunder. Sånne små mikrokjøtere med rosa diamanthalsband det f.eks står "Pretty darling" på. Søte, uskyldige hunder som sitter med rene labber i en fluffy veske og sier "Mjuff. Mjuff." Vel, om de sier noe i det hele tatt. En sånn som veier mindre enn iPoden min.

 

De som kles opp i bittesmå nusselige klær, skjørt og kostymer som gjør at de blir ekstra sukkersøte. Og så er de så små da. Jeg mener, med tråden i tanntrådboksen kan man strikke en hel chihuahua-sovepose. Av og til går de med smykker også. De har aldri lært å gå selv, fordi eieren bare plukker dem opp og skåner dem for andre skumle hunder, mennesker og deres sko, asfaltkanter og slitne poter. De er altså noen delikate små skapninger.

Så delikate er de, at de får bli med inn overalt. Ikke bare får de sitte i fanget på flyet, men de får bli med på frisørsalongen. De får sitte i handlekurven på ICA. De får bli med på kafé. På kjøpesenter.

For å si det sånn...

Det får ikke min hund.

Kremt.

"Unnskyld, men du kan ikke ha med hund inn på kafeen her!" (Rasisme?)

Hadde det hjulpet om jeg hadde trillet inn på kafeen med Jabba i en Samsonite?

Og kan du tenke deg hvordan det ville sett ut om jeg skulle tatt med Jabba på flyet... 

Herregud.

Av og til tenker jeg at det kanskje hadde hjulpet litt om jeg bare gav henne noen fine klær, slik som de fine chihuahuaene. En liten makeover, liksom. Gjøre henne litt finere. Slik som denne elegante saken.


For å si det sånn :

Det er lett å være etterpåklok. 

 

De små søte veskehundene må jo være så mye enklere å ha med å gjøre. Du gir dem 3-4 pellets om dagen og så bæsjer de sikkert en gang i uken. En liten kongle som sikkert er rosa og lager bjellelyder.

Jabba er desverre ikke helt sånn.

Når jabba må drite, så mener hun business. Jabba er nok den eneste hunden i universet som lager faktiske presselyder når hun gjør det hun må. "iiiiif. Iiiiiiiiiiif. Iffff."  Og så blir hun så stolt etterpå. Hopper litt ekstra rundt og triumferer over dagens høydepunkt. 

 

Dessuten har hun et litt merkelig forhold til ordinær hundemat, som vi prøver å gi henne mest mulig av. Likevel har hun liksom gjennomskuet oss. Forstått at det finnes gøyere ting på menyen. 

Dessuten gjelder det dessverre ikke bare maten... 

Vanlige hunder skal liksom slå seg til ro på gulvet. I hundesengen. På teppet. 

Igjen, gjennomskuet.

Jeg har aldri sett Jabba sove som en normal hund. Legger også til at hun snorker som en trimmet Harley.

Og så var det parken, da.

For oss som kjenner Jabba, vet vi at hun i grunn er verdens største livsnyter. En pinne, en dam, og en lekekompis - og Jabba er i himmelen. Hun går alltid løst og dilter etter hvor enn vi går. Hun har aldri gjort en flue fortred.

Men...

Innimellom så treffer hun en lekekompis. En hund som liker å herje litt. Og da synes ikke omverdenen av Jabba ser noe trivelig ut.

Det neste bildet bør egentlig ha lydillustrasjoner, fordi det er egentlig det som skremmer folk mest. I dette tilfellet er det TO bulldoger som leker. Det kan høres litt ut som om Dodraugen, Hufsa og 4 ulver har blitt stengt inne i en betongblander.

Så, her om dagen lagde Jabba dårlig stemning i parken.

Jabb, i godt humør jogget opp og så etter lekekompiser. En trøtt chow-chow satt bundet til en benk sammen med eierene. Bulldogen tusler bort for å snuse på. Chow chow snuser tilbake. Bulldog ser an situasjonen. Gutte-Chow chow viser interesse for bulldog og slår på gutte-kroppsspråk. Bulldog, klok av skade, ser dette. Hun velger dermed å sette den fluffy skapningen på plass. Hun dytter til han som en advarsel, og klapper litt med tennene rundt halsen hans for å illustrere at det absolutt ikke kom til å bli noe på han.

Eieren til chowchow reagerer da. FARLIG bulldog! ALARM! Herregud! "Kan du få den der hunden i bånd! Han ANGREP nettopp hunden min!!" Jeg hadde såvidt fått med meg at det var noe å reagere for, og prøvde unnskylde udyret og forklarte at det var mye lyd, men lite action. Men nei. Glefsingen til Jabb var tydeligvis et angrep sidestilt med King Kong. 

Som et perfekt timet øyeblikk dukker det i samme øyeblikk opp en fransk bulldog som er like leken og med samme manglende mute-knapp. De to er begge uten bånd, og finner tonen med en gang. De gnafser og bryter på hverandre og lager det samme sirkuset. 

Fullstendig bensin på bålet for hundeeieren på benken som tydeligvis ALDRI har sett hunder leke før. I tillegg får han nabobenken med herr og fru Stickupyourass til å slenge seg på lynsjesirkuset. "Ja, de kan da virkelig ikke la hunden din gå løs om den angriper alt rundt seg. Det finnes jo BARN her?"

Hadde de reagert likt om jeg hadde gått tur med barnevognen? Om jeg ikke var kledd i treningsklær og dermed så ut som noen som sikkert oppfostret farlige kamphunder i hagen slik at de kan spise små barn i parken?

På dette tidspunktet finner jeg ut at det bare er en ting å gjøre før de finner fram faklene. Å forlate åstedet. Det samme gjør fransk bulldogeier som vinker farvel og hever øyebrynene.

Vi fant ut at leken fikk fortsette bak veggene hjemme.Igjen, dette ville ikke hadde skjedd Jabba, om du bare var en søt liten veskehund. Om du sa "Mjuff" istedet for "Boææææff" og kanskje sluttet å rape, snorke og fise som en mann.

Du var søt og uskyldig en gang i tiden, husker du?

 

 

32 kommentarer

Monica

02.10.2011 kl.00:14

Du har en herlig hund :)

-og helt enig, chihuahua har ben å gå på som alle andre hunder, og er igrunnen en jeger. Har absolutt ingenting å gjøre i en veske! ;)

Min tante driver oppdrett på St.Bernhards hunder (70-90kg hunder) OG chihuahua... haha -ja! Må innrømme at jeg har aldri vært fan av rasen før jeg traff på hennes, men de er noen skikkelige små muskelhunder, slik de skal være, tøffe, ligner ikke alle disse jeg ofte får besøk av i butikken som kommer i gull vesker.. huff huff..

-Gøye innlegg du har :)

Inspirato.blogg.no

02.10.2011 kl.00:20

Monica:

Takk, det synes jo jeg også i grunn :-) Hun er ganske sjarmerende på sin litt... spesielle måte. Herlighet, St. Bernhard og chihuahua i samme hus? Er hun ikke redd for at de skal bli skvist av en litt større hund? Gå seg vill i pelsen? Haha.

Hunder blir jo som regel formet litt av eierene sine. Vokser de opp i vesker glemmer de nok ofte sin originale hensikt...

Som å gå.

Kristin

02.10.2011 kl.12:18

Haha! Så sinnsykt bra innlegg :D Kjempegøy å bli litt bedre kjent med Jabba! Hun virker som en veldig snill (og merkelig) hund :D

Sigrid

02.10.2011 kl.19:27

Så fiiiiin hund du har! Utrolig morsomt å lese :D

Hater sånne mennesker som aldri har sett dyr leke før.

Gikk tur med boxeren min løs en gang. Gikk forbi en person med chihuahuaen sin i bånd(!), hunden min løp bort for å snuse litt, eieren LØFTET opp hunden sin og begynte å hyle. Trodde vel diamanten skulle bli knust av gråsteinen min.

Inspirato.blogg.no

02.10.2011 kl.22:01

Sigrid:

Skjønner godt at barn er skeptiske for udyret mitt, men de blir som regel bestevenner innen et par minutter. Men hundeeiere som putter vovven i veska har som regel ikke sånn overdreven erfaring med hunder, og hundekroppspråk... Og ja, fellesnevneren er jo som regel at de er livredde for at lille pooch skal stryke med.

Er ikke helt feil det heller. Jeg kjenner en chihuahua som stupte etter han hadde spist noe dårlig mat. En annen som strøk med av å knekke nakken på seg selv. Og en tredje som ble avlivet pga et litt drøyt hopp fra en sofa som medførte to knekte forlabber.... Så, vel. Er kanskje en grunn til at de passer på. Herregud, bare tenk på kilosprisen :-P

Jabba tåler heldigvis en trøkk....

ællis

05.10.2011 kl.11:40

du skriver så utrolig morsomt !!! hahaha, gleeeder meg til hvert nye innlegg!

nordsjoefrue

09.10.2011 kl.21:24

søteste hunden, ville mye heller hatt en sånn enn en råtte med pels:)
såå søte hundeer !

kommentere tilbake?<3
Du har en søt hund, men chihuahua, pomeranian og papillon er kanskje rett rase for meg :p men syntes hunden din var søt. du skriver morsomt! :)

Hannah, 1&71

09.10.2011 kl.21:27

Dette er rett og slett en "koper og lim inn"-kommentar som jeg legger igjen på flere blogger. Du har garantert vært borti slike kommentarer før, kanskje du til og med har sendt slike kommentarer. Vel, denne kommentaren har absolutt ikke noe med innlegget du har skrevet, og om jeg sier jeg synes du har fin blogg så mener jeg det nødvendigvis ikke. Neida, denne kommentaren legger jeg igjen slik at du skal gå inn på min blogg, slik at mange skal gå inn på min blogg, rett og slett fordi jeg vil ha kommentarer og lesere, selv driter jeg litt i hva slags kommentarer jeg får, så lenge lesertallet stiger. Egoistisk sa du? Vel, bloggen min handler jo om meg, gjør den ikke? Ha et ellers ypperlig liv, det mener jeg!

kamerasilje

09.10.2011 kl.21:27

Ha en fin dag :D

Susann

09.10.2011 kl.21:27

Hehe, engelsk bulldoger er verdens kuleste hunder , eg har hatt en sånn hund som het Egil (Y) No har eg en Golden retriver som heter Julius og han er ikke noe smart :S

Aleksandra

09.10.2011 kl.21:32

Aaaw! Jabba høyrest ut som verdas koslegaste hund! Måtte no le litt for meg sjølv menst eg las :D

Randomjenta

09.10.2011 kl.21:33

For en utrolig sjarmerende hund da xD

Enig i at hunder absolutt ikke hører hjemme i en veske..

Johanne Tømmerbakke

09.10.2011 kl.21:36

Hehe.. eg lo godt mange ganga menst eg leste innlegget. :) veldig bra skrevet ! :D

for å sei da sånn, eg ville heller hatt en Jabba eller en veskehund! :)

Ane Halsebakke

09.10.2011 kl.21:39

Jeg digger hunden din! Ville heller hatt den en sånne små pingle hunder! :) Selvom de små pinglette kan ver søt, så liker jeg best de store :D Eller en sånn som jabba! :D

09.10.2011 kl.21:40

For en nydelig hund du har... :) Jeg elsker bulldoger, og har en fransk en selv! Men har alltid sagt at en eller annen gang så MÅ jeg har en engelskmann i hus, de er jo bare helt fantastiske!! Jeg er sikker på at Jabba hadde blitt en super lekekompis for min Bulle, ingenting slår de lydeffektene der, d er helt sikkert! :)

Ida

09.10.2011 kl.21:44

Jeg har en chihuahua og hun går på egne ben, sover i egen seng på gulvet, spiser mat som alle andre store hunder, må trenes på lydighet og respekt, må luftes opptil hver time og må sette på plass akkurat som en stor shæfer. Så de som har chihuahua'ene sine i vesker får ikke en hund, men en baby som er uoppdragen, kneldrete og kjeftete. De som lar de gå på egne bein får selvstendige hunder med personlighet som en stor hund.

Må ikke dra alle over en kam! Hunden er som den har blitt oppdratt til, og ikke alle chihuahua'er sitter i vesker og ser søte ut med rosa halsbånd og manikyr! :)

travlehverdager

09.10.2011 kl.21:50

Herregud for ei sjarmerendes hund, digger slike!!! Har fnist og ledd av innlegget ditt, måtte til og med lese høyt til mannen min. *fnis*

Nydelig hund dere har!!! Skikkelig personlighet og sjarme!! <3

K. Leanda

09.10.2011 kl.21:59

Dette innlegget var utrolig fint skrevet! Jeg lo godt opp til flere ganger :D

Karoline

18.12.2011 kl.22:00

Liker hvordan du skriver og elsker Jabba. Har selv en engelsk bulldog som er fem mnd og det er ganske mye liv i Bella, som hun heter.

Inspirato.blogg.no

18.12.2011 kl.22:04

Karoline:

Å, de er så deeeilige når de er så små! Savner den lille klumpen med alt for store labber :-) Kos deg masse! Jabba hilser ;-)

caroline

19.12.2011 kl.00:39

for et sykt bra innlegg!

Kjersti

20.04.2012 kl.15:35

Veldig flott innlegg. Og ja så sant så sant! Litt sent, men gode innlegg må applauderes. Selv kommenterer jeg sjeldent på blogger men her kjenner meg godt igjenn, og følte for å dele noen ord.

Det er rasisme og stor trynefaktor blant hunder også..eller dvs folks syn på hunder.

Hvor mange er for eksempel klar over at den hunderasen som biter flest mennesker er den ?snille? Goldenretriever? man må behande alle hunder som hunder og med respekt, uansett rase og str.. ellers får man ustabile og usikre hunder. Kjenner flere "kule" chihuahua som leker med de "store gutta", men de hører desverre til sjeldenhetene.

Selv har jeg et ?ovnsrør? på 1 1/2 år midt i verste opprørstadiet hormoner som flyr av skaftet av både andre hannhunder på samme str og alder og tisper med løpetid. Noe jeg tilstadighet må unnskylde meg for uvitende folk. Lukas som han heter, elsker å møte på andre mennesker og hunder. Han blir svært lei seg om han går en tur uten å få hilse på eller leke med andre hunder (og jo større jo bedre synes han). Er stort sett snill som et lam, men noen ganger kommuniserer hunder ting ikke vi får med oss, da kan det bli litt bråk, men det må man regne med når det gjelder hormonelle hunder. Noe av poenget med å møte andre hunder er jo å bli oppdratt i disse tingene. Eiere som ikke lærer seg at hunder ofte best ordner opp selv om de får lov til det, det går sjeldent galt da, får selv hunder som er mer farlige enn de som får lov til å leke og teste ut se sosiale ferdighetene. Når det er sagt så slipper jeg sjeldent hunden min ut i vill lek når det unger og masse folk rundt. Ikke fordi de er farlige, men for at ikke unger skal bli redd og av respekt for de som ikke vill ha pikniken sin ødelagt av hunder som ikke sanser annet enn seg selv. Lukas er en standard dachs, og ser liten og søt ut, men er jo kun muskler og når han setter høres han ut om en svær schæfer, noe som overrasker de fleste, at søte små hunder kan høres så farlige ut.

Jeg skulle ikke ha noen veske hun nettopp av den grunn at det var det de da ville bli. Små hunder er lett å dulle med. Men da Lukas var valp var det vinter, og han kunne ikke gå overalt så ble han en ?veske hund?? (kan tro jeg ble litt mobbet for dette) og selv om han sov søtt i bagen sin (treningsbaggen min) fikk han ikke være med inn på butikker. Små barn men grisete hender får lov men sovende valper får ikke lov?

Kjenner også godt igjenn sove stillingene! kropp er topp!

Følger bloggen jevnlig og er stor fan av dine på kornet og altfor sanne betraktninger fra livet!

(er forresten en kollega av Nina Rognlien og skal hilse!)

Inspirato.blogg.no

20.04.2012 kl.16:19

Kjersti: Haha! Ja, er godt kjent med hunderasisme. Jabba er worst kind. Som i Frognerparken. Kjæresten lufter udyret. Møter frognerfrue med liten dott av en hund. "Åååå, gid, er ikke det der en slik en faaaarlig hund da?" Kjæresten: JO! Frognerfrue: (Går fort bort) Det enkle er ofte det beste ;-) Hils tilbake til den trivelige kollegaen din!

Kjersti

20.04.2012 kl.16:59

Ja, og jeg var igrunn litt sånn selv spesielt mot pittbuller og staffer grunnet populisme blandt litt dodgy folk, men skjønte raskt hvor snill den rasen egetlig er hos normale eiere! samme med dobbermann, kjenner en som tror hun er verdens minste og søteste hund...! min erfaring er at jo mindre hunden er, jo mer ustabil...(har en selv)

og hvorfor har alle mine utropstegn blitt til spørsmålstegn???

cecilie

15.01.2013 kl.18:13

Ble tipset av dette blogginnlegget av ei anna ei med Bulldog;) Kjente meg go0dt igjen, og du skriver utrolig bra. Bulldogen Buzz sender flørteblikk til Jabba, ett slikt blikk bare en bulldog kan sende:p denne bloggen kommer jeg å han Buzz til å følge med på videre:)

Navn

18.01.2013 kl.19:56

for en nydelig hund! har selv en chihuahua, og han elsker bagen sin, men absolutt ikke en veskehund med diamanter og jålete klær fordet. han liker rett og slett bagen fordi når den kommer frem, skjønner han at vi skal på tur. han elsker å være med der det skjer. det skal sies at vi også har en staffordshire bullterrier, og det er ingen forskjellsbehandling der. de gjør allting sammen, som om de var like store med like behov. bestevenner, homsepar, livsnytere og "brødre" for life! <3

18.01.2013 kl.21:34

Haha, Jabba virker så herlig!

Jeg har selv en chihuahua, men han har fire ben som han bruker selv og en pels som holder han varm! Han kan til nød få på seg et lite varmedekken dersom det er 20 blå eller veldig sur vind. Han løper sammen med rottweilerene våre, går blodspor så det suser etter seg og er rett og slett en skikkelig HUND i liten innpakning ;o)

Men lo godt av bloggen, selv om det er trist at hunder ødelegges på denne måten.. Det er ikke rart de blir aggressive, de er jo ikke skapt for å bli behandlet som dukker, de trenger trim og hjernestimuli på lik linje med de store hundene. Så den "aggressiviteten" de blir beskyldt for å ha skyldes rett og slett at de er frustrerte, tror nå jeg! De har jo bein og pels for en grunn!

linn hege tversland

19.01.2013 kl.20:02

Hahaha, jeg flirer godt. Fantastisk godt skrevet:) Lenge leve sarkasme:)

Har selv tre chihuahua som får lovt til å være HUND, og blir oppdratt på lik linje som en stor hund. Men de fleste som jeg kjenner i miljøet(driver aktivt med utstilling og vet flere venner som driver med Agility) har hunder som tåle ren støyt. Er nok ett fåtall som er så stakkarslig;)

Men ja, finnes "dessverre" en del av de veskehundene du beskriver, men folk begynner heldigvis å få opp øynene for rasen. Det er en hund på lik linje som en stor hund, og skal behandles derretter.

Og disse hysteriske menneskene som som regel ALLTID legger skylda på de store hundene. Mye enklere nemlig....

Nei, tusen takk for en god latter:) Fantastisk :)

Linda

04.05.2013 kl.15:40

Hahaha, jeg ler så jeg griner!

Jeg har en så kalt "veskehund", nettopp en liten chihuahua. Hun har aldri satt sin fot i en veske, og blir aldri tatt opp i armene dersom vi møter på andre mennesker eller dyr (med mindre motparten sier ifra om at kjempe-hunden kan finne på å spise henne opp). Hun går løs ute og får hilse på andre hunder som hun vil, uansett størrelse. En hund er en hund, uansett størrelse, og skal ikke behandles som et menneske. Vi ser det selvfølgelig litt an om hun får leke med pitbullen til naboen med et gap på størrelse med Glomma, når hun selv ikke er større enn en nyfødt baby. Men det går som regel bra likevel.

Anne

30.01.2014 kl.19:22

Jeg dør av latter!! Morsomste jeg har lest på lenge! Og siden jeg også har en bulldog, er det så veldig gjenkjennelig!

Heia Jabba! :)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits