Fantastiske LCHF/Lavkarbo hamburgere MED brød!

Når man har et kosthold som baserer seg på at man skal ha færrest mulig karbohydrater, er det uunngåelig at man innimellom får lyst å trøkke i seg noe junk som man vet kroppen ikke har godt av. Selv om lavkarbokosthold tillater utrolig masse gode retter og deilige ingredienser, savner man et par ting innimellom... 

Vi bor for eksempel rett ved Godt Brød. Aka. Karbobakeverksted. Det dufter herlige skolebrød, nybakte rundstykker og deilige fristelser lang vei. Innimellom har jeg litt lyst å bare bryte meg inn og stappe 6 boller i ansiktet og løpe derfra etterpå som om ingenting har skjedd. Altså er søte bakevarer, frukt og sjokolade min svakhet.

Og så var det mannen, da. Som selvfølgelig som andre menn elsker øl, pizza, chips og burgere som seg hør og bør. Han har slengt seg på kostholdsregimet han også, og er stort sett veldig fornøyd med det vi klarer å produsere på kjøkkenet. Dog var han noe skuffet da vi spiste "hamburger" ute her om dagen som var lov i dette kostholdet. 

"Lavkarboburger." Det var egentlig bare en kjøttkake surret inn i noen dvaske salatblader, toppet med et par våte tomatskiver som rant ned på buksen. Det var en nokså trist affære.

Skuffet kjæreste.

Så, jeg prøvde å lage noe glupt for å muntre opp min junksultne kjære - med hell! Hamburgere LCHF-style! MED BRØD! (Vel, uten mel.) Og de ble bare knallgode, kanskje bedre enn noen hamburger spist ute? Og så godt som skrellet for karbo.Brødene er lagd ca. slik: (Improviserte og var ikke helt nazi på målene)

-3 egg (hvitene pisket for seg)

-3 ts Philadelphia

-1ts salt

-3 ts bakepro

-1 ts fiberhusk

- 3 ts mandelmel

-1 ts bakepulver

-3 ts sukrin

-3 ss olje

-3 ss creme fraiche

Bland bare alt sammen, bortsett fra de separate eggehvitene. De røres forsiktig inn på slutten uten å piske vekk luften. Du burde da ha en litt tynn, luftig grøtaktig røre i bollen når du er ferdig. Deretter helte jeg bare passe store "lapper" på et bakepapir, og strødde litt sesamfrø og urtekrydder på toppen. Puttet hele brettet i ovnen på ca 180 grader til de hadde fin farge. (Ca 15 min?)

Burgerne var lagd av grovkvernet oksekjøtt denne gangen, men kan sikkert være kylling eller svin også? Toppet med cheddar, salat, litt sukkerfri ketchup og litt creme fraiche med litt krydder og urter i. Tomatene fikk ligge på siden. Rå løk liker jeg ikke, så da får dessverre ingen andre det servert heller. Er litt snålt det der. Kanskje jeg er 10 år innerst inne. Jeg kan liksom ikke tro at rå løk faller i smak hos noen andre heller. Å ødelegge maten på den måten.... :-p

Ps. Har lagt merke til at kjæresten gjerne spiser minitomatene om de er kuttet opp i biter og serveres pent og pyntelig - men at de ligger igjen demonstrativt på tallerkenen om de serveres hele.... Jeg er visst sammen med en 5-åring.  

6 kommentarer

Yvonne

28.09.2011 kl.19:29

Hei!

Tenkte bare å tipse deg om en ting som jeg syntes hadde passet bra til deg! Det er nemlig en konkurranse på Fotballfrue sin blogg som går ut på å lage en logo til en internettside som hun skal være med å lage. Og du lager jo logoer ikke sant? Sjekk den ut i hvertfall! ;)

http://fotballfrue.no/?p=9695

PS: Elsker bloggen din! ♥

Irene

29.09.2011 kl.13:13

Hei :)

Ser du har begynt på lavkarbo, jeg har selv noen graviditetskilo igjen å ta av, og kunne tenke meg å gjøre det samme, men har lest at lavkarbo ikke er anbefalt når man ammer, fordi melkemengden kan minske. Ammer du, og har du i så fall merket noe til dette?

Bloggen din er finfin, for øvrig. Vi har baby på samme alder, gøy å lese en blogg med litt snert, ikke bare disse rosa mammabloggene hvor alt handler om bæsjen til veeerdens vaaakreste babygull. ;)

Inspirato.blogg.no

29.09.2011 kl.21:33

Irene:

Hei! Ja, jeg stusset litt på det selv da jeg satte igang. Nå skal det nevnes at vi ikke kjører den aller hardeste linja med ketagen kost og ekstrem-ketose/ketolyse. Vi spiser fremdeles nøtter, yoghurt og litt mørk kakao. Altså litt flere karbohydrater enn de mest ekstreme.

Men jeg ammer selv, og har ikke noe problem med noen endringer her. Jeg har vært forsiktig med å fått i meg nok næring og ikke ekstremslanket eller noe. Det er vel det som er det skumleste, tror jeg. Det jeg faktisk kjente litt forskjell på, var hele den første uken uten karbo slik vanlig. Da hadde jeg litt lavt energinivå, litt hodepine, og muligens ikke like bra melkeproduksjon. Etter noen dagers "rehab" og med kroppen innstilt på nytt kostholdsregime kom energien fullt tilbake - og jeg reagerte veldig positivt på å ikke ha lavt blodsukker når jeg var sulten. DET er stor forskjell det!

Lykke til iallefall, med litt kunnskaper og research er det helt i orden med lavkarbo. Men sett deg nok inn i det slik at kroppen din (og babyen) får alt den trenger! Jeg anbefaler dietten iallefall! Helt topp!

Og takk for bemerkning om manglende babybæsjblogging! Fant ut at det er nok mødre med søte bæsjunger på nettet her, om ikke jeg skulle bidra med min også... ;-) Han får nøye seg med små gjesteopptredner...

Inspirato.blogg.no

29.09.2011 kl.21:34

Yvonne:

Fotballfrue har nok truffet et marked her ja, hun er flink med LCHF-greiene. Det blir gøy å se resultatet på. Jeg jobber riktignok med logoer og grafisk design til vanlig, men akkurat nå tar jeg meg friheten til å nyte permisjonen så mye jeg kan mellom den eksisterende deltidsjobbingen ;-)

Men takk for tipset!

heidi

18.04.2012 kl.15:02

hei!

skal prøve burgerbrødene:)

lurte på om du bruker 3 eggeplommer i røren?? og hvor mange brød blir det?

takk for svar og oppskrift!

Inspirato.blogg.no

18.04.2012 kl.15:46

heidi:

Ja, 3 egg som deles (hvitene piskes stive og plommene går i røra.) Tja, hvor mange brød... Det kommer jo an på hvor store du lager dem... Jeg tror jeg lagde to fulle brett... Kanksje 14-16? (Altså til 7-8 burgere, siden man bruker en på hver side...) Lykke til! ;-)

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits